Double Triple Delite

Nabilah Hisham :)
Haziqah Rosazanam (:



Sambut birthday my bestfriend till the end at City Square. Watch Alvin & The Chipmunks together which was super funny and cute! [rugi xtngok]. Beli kan dia a slice of cake and gave her a book by Cecelia Ahern as a present. Won't yapping to much here like I used to. Mesti boring mahu baca kan? [hahah!]. Mahu keep things short and sweet. Trying real hard [heheh]. Today also birthday my loveliest sister [kenapa dye pling lovely?sbab dye sorg je akak aq.no competition :p]. Since she is in Pangkor for a holiday with UiTMs' students, I just wish her by text 12am on the dot which I got her reply "HAHA.TQ MOK... :-D". Very touching...... Not!

Singapore Idol season 3 dimenangi oleh Sezairi Sezali. Another malay guy wins just like the previous 1st and 2nd season. Looks like traditions stays [:D yayy for that!].

Tuisyen for the first time tadi. Seram gila. Aku dapat tahu cousin dan rakan sekolah lama satu kelas dengan aku. Thank god tapi mereka tidak datang tadi.

Hmm what else happened today yeah. Owh I eat jagung rebus setelah sekian lama tidak makan. Masih terselit-selit sabut [yeke sabut?] jagung celah gigi ini. Mmm sedap gila!

Well, today is a hap happy day! That's all for now :D


P/S = ok ke gaya tulisan aku sekarang? short macam ini.

New year ya'll

Bola, bola juga. Doa penutup dan pembuka tahun jangan dilupa!

Selamat menyambut Maal Hijrah. Moga tahun yang akan datang lebih lebih lebih baik dari tahun ini.

Where did I go wrong?

Dua orang cousins dan seorang bestie aku punya adik dapat 5A. Huwmm, kenapa aku tidak dapat sebanyak itu masa dahulu ya?

Conratulation guys! You sort of deserved it
=p

This Is It :D

Hari Ahad lepas, aku book ticket untuk movie This Is It. So, today aku pergi dengan bestfriend aku, Haziqah.

The movie was great! It shows how great is Michael Jackson. He never raise his voice to the people who works with him when they did something wrong and he also said "God bless you" to almost every person in the stadium. He is so energetic. What makes him the most awesome entertainer is that he always there to know the progress of his show. He is one cool dude. Sadly, he's gone.



City Square penuh gila dengan pelajar² yang berdating which makes me sick just to look at them acting all lovey dovey [shameful] dan yang berjalan². Pusing sini, jumpa orang yang aku kenal lepas itu said hi and such. Pusing sana, same thing. Kepada yang aku tidak perasan dan tidak tegur [sperti kes one gal td.hahah pehal la ko jerit "pehh bwat2 xknal siuttt!"kat escalator pulok ue.haishh segan²], for your info, aku tidak memakai spec tadi dan mata agak kabur. So, sorrylah ya? :)

Masa dalam panggung, Aizam [old bestie.time kat skool rndah] called dan tanya aku dimana. Kemudian janji untuk lepak bersama-sama. Tunggu movie aku habis kemudian get together dengan Aizam dan seorang lagi bestie aku which I cannot mention his name here [takut bini dye marah!haishh payah] Berbual dan bergelak ketawa. Seronok gila!

Lepas itu, mereka berdua pula masuk panggung tengok movie 2012. Tunggu mereka selama 2 jam lebih untuk makan bersama. Masa tunggu itu, seksa! Penat dan letih berjalan tidak tentu arah. Finally, we all sit down and eat at Secret Recipe :D

Pukul 6 petang, Haziqah pulang menaiki teksi. Aizam dan si ehem pula tunggu aku pulang dulu. Bila aku suruh pulang, mereka jawab "xnk la.ktorg tnggu ko blk dlu.ktorg syg ko.naty pape jd kat ko susa". Terharu aku :'D Thanks guys! Both of you are the best! Mama ambil aku pukul 6.40 petang. This is it. It is the time for me to leave. Last words, miss the three of you a lot!


Aku rindu kau weh! Hang out next time yeah. Plan betul² pas ni. Haa ini lah Aizam. Kepoh gila

Besties forever :D
p/s = i saw faten amira xD hahah

Stinky + Anny

Sembelihan ialah mematikan nyawa binatang yang halal dimakan dengan memutuskan urat halkum dan urat marih dengan menggunakan alat yang tajam dengan niat kerana Allah.

Aku berjaya mematikan seekor ayam dengan lafaz bismillah. Dengan erti kata lain, aku menyembelih seekor ayam di sekolah tadi. Best oh! =p At first, excited gila vavi mahu buat. Bila sudah diri depan ayam yang berumur 30 hari itu, aku quite gemuruh. Dalam kepala otak aku "woah!klau xptus urat dye cmne?klau aq trlupa bce bismillah cmne?" dan banyak lagi bisikan syaitan yang datang [hahah.yeye je setan kcau aq ;p tah² mende laen. wooo].

Ustaz Jawallal yang carikkan urat halkum dan urat marih untuk aku. Bila sudah dikumpulkan, aku yang sedang memegang pisau baca bismillah dan terus potong *srett srott* [sound effect hehe]. Ustaz cakap "jgn angkat! jgn angkat!". Baiklah ustaz :)

Masa aku potong, Tino dan Bella yang pegangkan kepak dan kaki ayam itu [err.aq rse la korg yg pgang.ke org laen ek?hahah lpe siut]. Lepas sudah putus, mereka lepaskan. Ayam itu menggelepar selama beberapa saat. Tidak boleh kasihankan itu ayam! Nanti tidak boleh makan [hahah xsnggup owh].

Keluarkan isi perut dan cabut bulu time! Gila busuk kau tahu? Masa dia menggelepar, najis dia terkeluar. Menahan kesakitan maybe. Jadi, bulu di tongkeng dia, sudah ada ehem [euwww]. Najwa si gila yang sanggup keluarkan isi perut ketiga² isi perut ayam untuk group aku. Cabut bulu dia berjam-jam. Haishh. Aku juga yang cabut bulu di bahagian tongkeng. Bayangkan baunya ~.~ super euwwww.

Aku dan Najwa orang terakhir siap habiskan kerja membersihkan ayam. Tangan stinky smelling. Desperate cari sabun. Cuci guna sabun pun masih ada bau ehem ayam. Then on 12.30 ada tahlil ringkas untuk doakan SPM candidates next week. Good luck you guys! Banggakan TiJB! Make us number one again this year! hee

Lepas tahlil, makan nasi dan ayam kari yang kami sembelih tadi [kut laaa.hee] dalam dulang. Sudah lama tidak rasa nikmat makan beramai-ramai :D


......stinky day end......


Today anniversary number celcom school of X aku dan juga pengalaman bekerja :) Untuk cerita lanjut sila tekan link ini ok?

END is in bloom

Hahahahah! Nononono! Not that kind of end. Just the end of my final examination in Secondary Four :)


Woah! It means that the end of 2009 is hampirin. Open shut open shut, 2010 is around the corner. SPM <-- wuuu scary


GEMBIRA APABILA PAPER MATHEMATIC DIKUTIP TADI. No more eyebags because waking up in the morning to study! More time to sleep and updating bloggy sayang.



-in loving memory of Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Additional Mathematics, Modern Mathematics, Sains Pertanian, Agama, Sejarah, Physics, Chemistry and Biology-

New Song :) Broken-Hearted Girl by Beyonce

You’re everything I thought you never were
And nothing like I thought you could’ve been
But still you live inside of me
So tell me how is that?

You’re the only one I wish I could forget
The only one I’d love to not forgive
And though you break my heart, you’re the only one
And though there are times when I hate you
Cause I can’t erase
The times that you hurt me
And put tears on my face
And even now while I hate you
It pains me to say
I know I’ll be there at the end of the day

I don’t wanna be without you babe
I don’t want a broken heart
Don’t wanna take a breath with out you babe
I don’t wanna play that part
I know that I love you
But let me just say
I don’t want to love you in no kind of way no no
I don’t want a broken heart
And I don’t wanna play the broken-hearted girl...No...No
No broken-hearted girl
I’m no broken-hearted girl

Something that I feel I need to say
But up to now I’ve always been afraid
That you would never come around
And still I want to put this out
You say you’ve got the most respect for me
But sometimes I feel you’re not deserving me
And still you’re in my heart
But you’re the only one and yes
There are times when I hate you
But I don’t complain
Cause I’ve been afraid that you would've walk away
Oh but now I don’t hate you
I’m happy to say
That I will be there at the end of the day

I don’t wanna be without you babe
I don’t want a broken heart
Don’t wanna take a breath with out you babe
I don’t wanna play that part
I know that I love you
But let me just say
I don’t want to love you in no kind of way no no
I don’t want a broken heart
And I don’t wanna play the broken-hearted girl...No…No
No broken-hearted girl

Now I’m at a place I thought I’d never be…Oooo
I’m living in a world that’s all about you and me…yeah
Ain't gotta be afraid my broken heart is free
To spread my wings and fly away
Away With you
yeah yeah yeah, ohh ohh ohh

I don’t wanna be without my baby
I don’t wanna a broken heart
Don’t want to take a breath with out my baby
I don’t wanna play that part
I know that I love you
But let me just say
I don’t want to love you in no kind of way..No..No
I don’t want a broken heart
I don’t wanna play the broken-hearted girl..No..No..
No broken-hearted girl
Broken-hearted girl No…no…
No broken-hearted girl
No broken-hearted girl
p/s = just for You Know Who :D

Kerja yang tidak berapa mahu gila

Firstly, Happy Birthday to Isyraf Hakim or maybe Happy Belated. haha! I don't know exactly when is your birthday man.

Hari Ahad supposely hari untuk orang rehat² bukan? [ayt papa aq.dye bebel gne ayt ni mse kne anta aq kat umah tino at kempas indah.gila jauh dol.thanks though pa!:)] Tapi pada hari itu, aku decide untuk buat kerja yang agak gila kot. Pagi² bangun untuk kemas rumah [klau x.jgn harap aq dpt kuar], kemudian iron itu ini dan mandi. Keluar rumah around 12 something untuk pergi ke rumah Tino that was soooooo far away. sigh.

Sampai rumah Tino, lepak kejap tunggu dia siap sambil minum air Pop Spritzer yang adik dia ambilkan [seyesly,adeq ko ag terer lyan ttamu oit tino :p]. Dia siap sahaja, teksi yang ditelefonkan oleh Faten untuk kami telah sampai. Perfect timing :D

Turun teksi dengan muka masam. Peh kena sepuluh ringgit dan tujuh puluh sen. Aku panas gila. Tiga puluh sen dia tidak pulangkan pula itu. Ish duit haram [gyahah! lpas gram kok]. Masuk rumah Faten dengan kaki kanan. Woah! Besar dan lawa siut rumah dia. Oh yeah, rumah Tino pun lawa. Taman dia semua. Lupa mahu ambil gambar both of the houses :)

Stay quite lama di rumah Faten. Makan spaghetti bolognase [sdap :)], sembahyang zuhur dan tunggu dayang² berdua itu bersiap [gila lama korg taw x!]. Bila mereka siap sahaja which makes me wanna dance around the house, kami naik kereta ibunda Faten yang menghantar kami di depan rumah Isyraf Hakim a.k.a Icap [mcm kicap ja. hahahahahah no ofens hoh babe ;p u r cool right?]

Aku rasa kan, kami duduk depan rumah Icap lagi lama daripada duduk dalam rumah dia [hahah.jokin lol]. Haa ini first kerja gila. Icap ini bukannya aku kenal sangat. Aku ini setakat reader blog dia yang gila best itu. No more no less. Last week Tino cakap Icap ada ajak aku pergi rumah for his birthday party. Mula² tidak mahu pergi kerana segan. After some thought, oh what the heck. Pergi sahajalah. Hee. Minah dua orang segan mahu masuk rumah Icap sebab guys semua duduk luar. Kalau aku jadi mereka, sudah larong [huwmm.ade ke word ni ek?] sahaja duduk dalam sebab sudah berpeluh gila duduk luar [u should know betta an icap?hahah sweaty]. Tapi like I said, aku tidak kenal dia. Sopanlah sikit Nadilah!

Salam mak Icap, duduk dekat ruang tamu dia, ambil air, tunggu budak² dia datang, tengok Tino dan Faten mencekik mee hoon, gigit² cawan polystyrene, duduk luar, duduk dalam semula, ambil² gambar, terjumpa dengan ex-schoolmate kemudian menjerit² histerically [rafiqah kut nama die.soe i cant rmmber how to spell ur name.hee.], ambil air lagi, tengok si Icap lalu lalang sambil lap peluh, gelak²kan dia dan finally! Potong cake yay :D

Nampak sedap kan? nak taw mane mamat ue beli. sila tanyalah sendiri. apa ek url blog lanun terlampau ni hek? hahah. oh yeah , cake ini sedap bak kata Faten ;p

gaya freestyle mamat ini memotong cake. FYI , i got the first piece! :D gyahah



After long hours di rumah Icap, Faten ajak pergi ke rumah rakan sekolah dia yang juga terletak di area Impian Emas [yeah i noe.rich mans' houses :D owh dreamy]. [ini second kerja gila btw] Nama mamat itu ialah Faisal [dia ex cpl mmbe skool aq :p gyahah gossips]. Pergi rumah dia menggunakan pengangkutan tradisional iaitu kaki. Huargh! Time sampai rumah dia, sudah berpeluh macam tut. Masuk rumah dia dan makan nasi minyak sedikit with ayam masak merah. Lepas isi pinggan, mamat itu pergi ajak Faten makan dekat luar. Peh lagilah panas. Habis makan, relax² dan cool down dekat dalam dan tengok movie kelakar [faten,movie ape hek?lu yg tnya dye an. gua xdnga ape dye ckp sbab tngah mncekik dat tyme biskuat cokolat yg sdap :D]. Faisal ada ambil gambar kami dengan dua rakan dia. Seorang baju belang hitam dan merah dan seorang lagi baju hitam. Nama mereka? Well, aku tidak buat survey pula. :p

haa ini lah faisal. kenapa dia tutup muka? takot market kut :p

Kemudian, the day ended when Faten's mom fetch and hantar aku dan Tino pulang ke rumah Tino. Eh lupa, belum end lagi. Sampai rumah Tino sahaja, mak dia ajak aku ke rumah depan yang sedang membuat open house [owh gosh!eat some more?dat tyme, prot aq da nk mletop uwaaaaaa]. Jamah dan jamah. Kemudian pulang ke rumah sendiri. Home sweet home baby! :D

p/s = that day, aku dapat RM20 ringgit duit raya. hee. Icap, from your house tidak dapatlah :p





Tangisan dalam Kegembiraan





Gembiranya aku! Akhirnya, pada umur aku 16 tahun, 8 bulan dan di dalam bulan Ramadhan, aku khatam Al-Quran untuk pertama kali. Alhamdulillah :') Aku tahu mesti ramai yang mencemuh dan cakap "eh.bru nak khatam?ish teruk" tetapi tidak mengapa. Aku tetap khatam. Tiada lagi percakapan "adikkkkk,ble awk nk khatam?along,angah dan akak da lme khatam!g ngaji!!" dari papa dan mama. Pa dan Ma, anak mu sudah khatam. Tanpa paksaan dan atas dorongan diri dan semestinya dari keluarga :D


muka menangis aku


Huh, buruk gila muka nangis aku. Nangis, kenapa ya? Ini semua salah si bawang. Petang tadi, aku dan papa hiriskan bawang² untuk dibuat sambal goreng [nyumm!slurpp] pada esok hari. Peh, gila pedih mata aku. Meleleh² air mata aku keluar. Masa ambil gambar ini pun sudah kira kurang menangis. Biasalah, anak dara ini pertama kali hiris bawang banyak² =p







Oh ini sedih. Terawih sudah berakhir. Tiada lagi terawih selepas ini. Sedih gila! Aku berjaya untuk buat terawih every single night though minus the red nightlah :p







Last but not least
, semua anak³ Haji Hisham bin Haji Haron bin Haji Kassim bin Haji Abu sudah kembali ke rumah. Horray! Kembali havoc rumah aku. Esok mahu pulang ke rumah lagi satu. Family belah papa mahu datang dan masak² di situ. Looking forward to this raya yang lebih bermakna dari sebelum² ini kerana banyak benda aku accomplished this year.

Kepada semua saudara islam aku, selamat menyambut hari raya Aidilfitri dan aku harap sama² lah kita tingkatkan amalan untuk majukan islam. Amar Makruh Nahi Munkar!



p/s=disebabkan baju raya aku tahun ini warna biru,jd amiklah ucapan atas ni warna biru [yucks.fyi,i hate blue.tp anything ntuk family aq;p]



Pemberian Ikhlas


ahaks! Terima kasih encik Sham atas ucapan ini. Selamat Hari Raya juga di ucapkan pada anda.
Woah! Sudah mahu raya ke? Adoi

History Repeats Itself


Aku gila frust hari ini. Gara² seorang perempuan dalam kelas aku. Well, lets call her Ice Queen.


Long ago, masa aku first time masuk TiJB ini. Aku nampak yang Ice Queen memang akan bring trouble. I was a third-intake student and so is Farahin. Farahin and I are the gila² type. Kecoh is our middle name but when we entered the class we are like "bring me outta here!" because the class was damn quiet, so quiet that you can even hear a pin drop. That was before us, the third-intakes came in. We sort of bring out the real kecoh in our classmates [agak nye laa]. Masa aku dengan Farahin berbual dan bandingkan this school and our previous school with a bit of jokes and snicker, Ice Queen knocked on our table. Some sort of warning I assume. We are like "what the tutt" and rolled our eyes.


After a month or so after that, the class jadi gila bising. Buguru² semua quite annoyed with us. Bukannya kami tidak belajar. Cuma sedikit bising.


In the month of June/July, I was called by my form teacher. She said that she hear some teacher said that I was a tad noisy in class. I did vow to her that I will try to change Insyallah. As you all know, leopards don't change their spots overnight kan? So did I. I'm still the old Nadilah but with a bit of semangat untuk majukan diri dalam pelajaran. Still the bising one. Since I am quite bigger than the others, the teachers always attacks me and not the others. It is not fair! :(


Then, yesterday I heard from a trustable friend that maybe I am being aimed by my teachers. She said that Ice Queen told her. Ice Queen sangat rapat dengan form teacher aku. Somebody told me that Ice Queen always hang out with her after school or at night di asrama. So I draw a konklusi that mesti dia ada tokok tambah tentang aku atau mengapi-api kan bukan? [uhh.aq brsangka buruk.astaghfirullah]


Kejadian yang membuatkan aku macam mahu cekik³ Ice Queen terjadi semalam. Time aku duduk sebelah Tit Tot [bkan nama sbenar] masa pelajaran Add Math. Ketika itu aku bertanya kepada Tit Tot berkenaan soalan yang aku tidak faham dengan suara yang perlahan. Selepas diterangkan, juga dengan suara yang perlahan Ice Queen cakap "senyaplaa". Aku panas sahaja tetapi diamkan diri. Tit Tot bersuara "kenapa awak suro kite diam?" dan Ice Queen jawab 'kite bkan ckp ngan awk". Sah dia tujukan kepada aku. Ada ke patut Ice Queen sound aku sipi² dan bukan direct? Pengecut ke minah? Huh, gila panas aku time itu. Aku tahu kau ada kuasa. Ketahuilah, ada orang cakap kau ini GK [gila kuasa]. Sama ada semasa di asrama atau di sekolah. Kau juga mahukan perfection. Nobody is perfectlah ngeng!


Hari ini, aku masih fikirkan tentang hal ini, mood kejap ada kejap tiada. Lari entah ke mana. Gelak sana dan sini. Kemudian terdiam. Tadi, bila aku kena perli dengan Puan Fatima [yg smemangnye da bese memerli org] aku terus diam. Terasa sangat. Kenapa? Sebab hal semalam. Buguru Chemist aku lepaskan kami pulang lewat dan aku geram. Kenapa? Sebab hal semalam. Faiz kena marah dengan aku kerana bagi kertas lembab. Kenapa? Sebab hal semalam. Semua berkisar tentang semalam. Sigh.


Maafkan aku ya pelajar³ 4 Pertanian 3! Aku emo pula tadi. Aku tahu aku bising. Aku akan cuba untuk less bising but then I'll be a bit moody I think. Because if I wanna be quiet like Ice Queen, I won't be MYSELF.



Ke mana sahaja aku pergi, mesti kena aimed dengan buguru³. Ya Allah, aku perlukan kekuatan

09.09.09 :D


fuyohh gila lawalah tarikh hari ini. Sangat sukasukasuka! [nenok squirrel ats neyh.pown suke owh :D hakhak] Pada minggu lepas, aku dan Fiona ada buat janji or a pack, sort of for this day. I did it babes but Fiona pula yang tidak buat.



Alasan beliau ini ialah :

nadeE,i dun think i cn make it 4 today lorh..pneng la pale nk cpl ngn cpe,nga mlz,selseme n xdw mud nk crik owg.u r da winner 4 2day lorh!hehe


So aku seorang sahaja yang menjalankan kerja BODOH ini [soe.tercarut pulok :p]. Macam mana mahu keluarkan diri dari situasi yang agak bengong ini? Well, goodbye my lover for a day. Both of you. Kejam? I know I am. The motive for this pack is so that we can membalas dendam kepada lelaki³ di luar sana yang sesuka hati meninggalkan kekasihnya tanpa memikirkan si polan itu :D Quite stupid? Roll On The Floor Laughing


p/s = sekarang menunggu 10.10.10 LOL itu pun kalau this world can hold sinful humans any longer

Kutip Hasil Titik Peluh

Salam :)
Hari ini aku just mahu show off [tiada unsur takabbur/riak ok?:p] pelajar³ 4 Pertanian 3 punya hasil titik peluh cucuk tanam. When I said titik peluh, I really mean it. Some of our peluh meresap ke dalam tanah dan automatic it become baja organik yang paling murah di dunia. Haha! Sounds disgusting isn't it? Ignore it then :p




Sayur bayam ini gemuk² an? (:


ini pula sayur apa yeah? err , help anybody?

khas untuk Anas kerana selalu masuk blog aku :) ahaa , Boboy pown sme :p gilaa bersungguh muka mu

That's all for today guys. Majulah pertanian untuk Malaysia!




Merdekakah kita wahai anak muda?

Soalan ini sering timbul pada 31 Ogos pada setiap tahun. Tidak letih ke untuk menjawab? Survey sana sini, tetapi soalan ini masih timbul. Hal ini bagi akulah kan, disebabkan oleh kami remaja². Ya, aku sebut kami sebab aku pun tak betul seratus peratus juga. Tak kanlah asyik mahu menunding jarikan? Huhu. Ngeh, tadi masa aku rangka² mahu post tentang ini macam banyak sahaja idea mencurah-curah. Tapi bila jari sedang menekan-nekan papan kekunci ini, semua hilang terbang entah ke mana. Dush³! Oh, selamat naik sekolah hari esok kepada rakan-rakan kecilku. Yang sudah tua, tidak perlu memperasankan diri ok? :p

Oh here it comes again :D

Suara muazzin terdengar, melaungkan azan maghrib menandakan telah masuknya bulan yang di tunggu² oleh umat Islam sedunia termasuk aku!

Bulan Ramadhan, penuh berkat
Bulan Ramadhan , penuh nikmat
Bulan Ramadhan, tiada syaitan [except syaitan xdnga kata.haha]
Bulan Ramadhan, solat terawih
Bulan Ramadhan , turun berat [ahaa.really??]

Haha! Sahaja aku merepek di hari yang mulia ini.

Kepada rakan³ blogger aku, pembaca³ yang rasmi mahupun tidak, rakan³ sekolah, orang Islam :

Aku ingin mengucapkan selamat beribadah di bulan mulia ini. Cepat³ kutip pahala, untuk tapau bagi bulan² berikutnya tahu :)

3 Days Before Puasa , Havoc Day , Party For Menyambut RAMADHAN :) i love you 4p3-ians~

Hee~
Seems like the title says it all right? After the school ended [not exactly ended laa.coz afta classes an adew koko.keke], my classmates and I went for Zuhur prayer. After that , wild PARTY babes! Haha! Jokinglah.

Atiqah a.k.a Awok suggested this party for sambuting the coming of Ramadhan or the fasting month [owh.xsaba nyew!solat trawih.pose sgala :) aq rndu bulan niii] last week. So, all of 4p3-ians agreed except for 3 ekor monyet yang aku malas mahu sebut namanya [ko sdar ko sapew an.aq taw ko salu juga jnguk blog aq an?hope ko kumment laa post yg neyh kayh.klau sakeyt aty,soeee bnyk³.aq plik knape ko ber2 g ikot ja dngan KT ue.kowg xbapew ske dye nyew pangai.n yet , ko mmpunggungi BELIAU.bkan aq xske KT ue.but dye mlampau sgt laa.tp xsdar².bnyk kaly bg ko chance taw x KT?but sume dak klas kte da geram ngun ko except alyn.heshh.meh laa together² in our function laen kaly.show us that u cared.tp nooo,ble ktorg bwat apew²,msty ko mmperlekehkan ke apew.ko da la KETUA TINGKATAN.xptut ko bwat dan ckp apew yg ko da pnah ckp.opps.TERemo laa pulak.ukie,resume creta happy smula.lalala~] All of outsiders [dak² bkan asrama.trmsuk aq] brings all kinds of food.

Atiqah Sahir/Awok : Mee Hoon Goreng [slah eja ka?klau yup.g taw kayh?keke]
Nadilah Hisham/Nadee/Empunya blog ini : Macaroni Goreng
Siti Nur Sakinah Zulkifli/Tino/Ctno : Biskut Batik
Nurul Ain Hazimah/Ain : Cake Chocolate [owh nyummm!]
Nabilah Rosdi/Bella : Cheese Cake Sponge
Nabilah Amir/Bilah & Nadhirah Hani ?? [soe lpe nme ur dad] : All sorts of air kotak
Amira/Mira [pown lpe ur full name.soee] : Kuehs :p
Nazifah/Nazy : Tidak diketahui
yang tidak disebut namanya, sila bagi tahu ok?

FOODS


Then, we took lots of picture, obviously. Which will be uploaded on Myspace later. After that, we went to Rumah Hidroponik to
semai benih² cinta :p [kami an dak² prtnian.huhuh] Exactly on 4.30p.m. We went home with a beautiful round tummy :D

A Day With Mama :) [late one day coz xbole upload laa smlm.binawe toi]

Yeah, she's my mama
We are crazy right?


Its been a long time since I update this thing :) Missing you darl.
In the morning, I follow my mom to her office [well.xpelik pon mama keje ari sabtu.non goverment la ktakn]. She said "adeq,jom ikot mama g ofis.den ptg ue kte g shopping" [owh my fav word nowadays!hahah] Since it's already 8 something in the morning and she have to meet up with Encik Azman [a.k.a bapak aida. hoi aida, lawa kete bru ko. mama aku jelosh! hahah. blikn sbijik tok aq buleyh?] on 9, so I just took buffalo shower [mandi kerbau lol].

Went to her office *yawn* Did my addmath homework. Finish it. Online Myspace for a while. Sign off. Went to the Musolla. Did my Zuhur prayer. Read the holy al-Quran. Sign back in on Myspace. Mama went for pray. Mama came back with the magic word "lets go shopping!" [act , she said, lets go EAT pizza.hahah.tp aq dnga laen]. Shut down the computer. Get in the car. make our way to Jusco Tebrau City.

Our first destination, restaurant for sure. Search all around and mama made a dead stop infront of Vivo [halla.kta td maw mam pizza hut]. "adeq,mkn sni je k?mcm best ja" I made a face and agree. Well, it is HER money :p

We order up Margherita pizza, Something Something Mushroom Something [i could not rmmber da name], two fruit juices, Chicken Wings, Vanila and Choc Mousse and Breaded Scallop which was my mamas' favourite and still is. Our waiter is a bangla man [mne dowg import bangla neyh pown aq xtaw. ckp english spatah². way funny]
.

Vanila and Choc Mousse

Magherita

The foods arrived. Heaven :D We could not finish up all the pizzas. Pack some of it for my starving papa and angah [haha.sape suh xmaw ikot. ur lost, my gain bebeh]. Then, went in Jusco to SHOP! Go to Scarlets' rack. Woah! Lots of cute tops. I chose few to bring in the fitting room. 1st one, reject. 2nd one, reject. 3rd one, wow! Lovelovelove it! Mama agrees. Mama paid for it. Thanks mama. I love you :)



p/s = already wore the top today for Bukit Saujanas' sort of family day [bowling tournament] I will update on the game later babes

Tiredness

Wahhhhhh! Penat gila. Baru balik from wedding anak³ kawan papa di Melaka. Tiga orang sekali kahwin kau! Tidak macam best pula kan [owh soe, ayt nmpak lame gilaa ble gne tlisan baku.yux.huduh]. Bertolak pukul 10 pagi dan sampai rumah pukul 7 tadi. Now, sudah pukul 9 *yawn* Tengah tunggu pictures budak² kelas aku mengcangkul diupload dalam Myspace aku. Esok² pula mahu upload pictures time dekat wedding ini [setelah di cilok dari kak sri naty :p]. Boleh tahan grand bagi aku. Mesti best kalau kahwin nanti, saing dengan siblings aku *night dreaming* :)

Too many guys gone too soon

Purpose aku menulis hari ini :


Mahu mengucapkan salam takziah kepada keluarga Arwah Muhammad Shakir bin Abd Shukor, pelajar Tingkatan Lima Sekolah Menengah Teknik Johor Bahru. Beliau menghembuskan nafas terakhir pada pagi 2 Ogos 2009.

Oklah, formal sangatkan cara aku tulis. Tukar normal semula. Semua mesti wonder, apa hubungan aku dengan arwah bukan? Well, aku tidak kenal dia sangat pun. Setakat nampak dia semasa jalan² di luar kelas. Tahu dia kelas apa. Siapa kawan² dia. Itu sahaja. No more, no less.

*sigh* Aku dapat tahu dia accident motor pada hari Rabu setelah diberitahu oleh Bella pada hari Jumaat [eh,ayt aku xbelit² an?]. That time kami on the way to surau for tadarus. Sampai di surau, ramai buguru hadir dan kami diminta untuk mengambil yassin dan mereka ingin membuat tahlil ringkas. Oh so the story were true. Bella sudah angkat² kening dekat aku [yela bella.ko btul :p]. Rupanya, tahlil itu bukan untuk arwah Shakir sahaja. Ada pelajar Tingkatan Lima juga kehilangan ayah [ni lagi sedih act.spm with no dad 2 cheer u on.gosh.i dun want dis happen to me.i dont wanna lose my daddy!]. Tengah baca yassin, hati aku sebak gila. Terbayang bagaimana rasanya berada di tempat arwah, bertarung nyawa. Takut ke? Seram ke? Tenang ke? Tapi aku teruskan bacaan......




Tepat pukul 12.33 tengahari, Nurul Ain telefon aku dan menyatakan bahawa Akie sudah meninggal dunia. Dia menangis dan tersedu sedan ketika memberitahu aku. Aku sebak. Ain menangis dan menangis. Dia kata "aku xknal dia. tp aku rse khilangan dia. agk nye mcm mne la family dia. lagi rase kan?". Aku hanya boleh mengiyakan. Padahal baru pagi tadi aku beritahu mama bahawa arwah masih koma. The bright side is that baguslah juga dia tidak lama menahan sakit. Moga roh kau dicucuri rahmat Muhammad Shakir bin Abdul Syukor dan semua yang telah kembali ke rahmatullah.

Al-fatihah......





dari insan yang prihatin

Home Flu

Heaven yeah I am at home.

With the stupid flu bugs that bugs me a lot [hahah. ayt cumel gilaa :p].

I don't know what else to do other than online-ing.

My sister and brother already enjoying themselves shopping ofcourse.

Ugh!

I wanna go too.

Not fairlah.

*sigh*

Tomorrow, I will be back to school :)

Lots of homework not completed yet.

Especially Sains Pertanian notes.

Not even a single chapter done.

Damn lazy man.

I'm sure I'll be lectured by Lee Li Peng [alahh buguru. chill bole? rsult SP aq ok wat. haishh]

What am I mumbling about here?

Lets hit the sack.

Goodnight guys (u.u) zZ

Agen 1601

Teknik Perd already closed down for a week due to H1N1 pandemic, quote from a teacher at school during Tadarus. As usual, she told us to take care of our hygiene, when cough or sneeze must must must close your mouth because the germs could fly for 4 feet whatsoever bla³. Ohmigosh! In my heart, "eh, already near us eh the pandemic? wah, got no place to hide" and after that everything went out normal for the day or so I thought. At the end of Friday, a kid from Electric class came in and want to check on anybody who went to hospital for the day. My ketua kelas answered "sorang. Naquib Morsin". She also told us that 78 of Teknik JB's students went to the hospital for a check up. That's a lot of sick kids. Thank god I'm not one of them but I'm so sorry for Naquib. Hope you are fine there.

Also that day, every time I sneeze which are the grandfather of all sneezes, my classmates look at me
snickering, nudging each other and laugh out loud [wahhh korg kejam! kekeke]. When are we going to hear the not-so-good news? I meant, the one that our school gonna end up like Teknik Perd [or izit not good? hehe]. When I got home that day, I sneezes a lot more than usual and felt pretty warmed up and still do until now. Ya Allah, I hope its just a normal flu bug.

Oh yeah, my Along and Akak also will be going home tomorrow from UiTM Shah Alam because of the handsome H1N1 virus. No more Internet for a week for me after this I'm sure :)

Oh happy day

Right now at this moment my friends Nadee,Bella,Fiona&Ain go outing. Garghh!! But my dad didn't give me permission!! Kesengalan seyh!!!

Kenapa sini tak de MRT!?

Kenapa sini tak ada bus amik depan rumah!?

Kenapa sini bus sikit!?

Kenapa sini tak banyak shopping complex!?

Kenapa sini shopping complex jauh-jauh!?

Kenapa sini tak ada shopping complex yang jalan kaki tak sampai 5 min boleh sampai!?

WHY WHY WHY WHY WHY WHY WHY?!?!?!

Arghhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Sila baca ayat² kempunan kawan aku di atas ini yang tidak dapat ikut keluar bersama ke City Square Johor Bahru tadi. Kasihankan? Not! [hahaha] I just love to see you suffer my dearest friend Siti Nurr :) Oh well, the main reason kami² [me,fiona,ain,bella,tini n iya] keluar together² ialah untuk menonton Harry Potter and The Half Blood Prince. I don't like any Harry Potter movies except the first one [sebab dats da only potter muvie yg aq tngok! hahah] so when Fiona [da kepala] invite us for Harry Potter movie, I was "oh nooooo! not that honey. my moneyyyy. goneeee. ohhh noooo!" but dipujuk rayu oleh si minah itu, jadi setuju sahajalah.

Dalam movie theater at that time was full. Kami² kena duduk di bahagian hadapan [neck cramped. damn]. Once the movie started, I make a vow to myself to enjoy this movie all the way I can so that my RM11 is worth it :) Dalam movie itu, Dumbledore [oh i hope i spell it right. no offence yeah harry potter's fans :p], the headmaster of Hogwart [sekolah si harry 2] died. That part, I cried! Laa dee daa, I'm only human babes. I heard sobs from miss loving-harry-potter-so-much-i-have-to-watch-this-movie too. I chuckled [dlm aty jela. da nanges2 xkn bole gelak kut. kn kn kn?]. The movie ended, walk away from the theater, move into the toilet, look at myself in the mirror "owh crap! is that my face?" and wiping away the tears. I looked at Fiona and she got a beautiful red eyes :) haha!

I suddenly love this movie. The next one, I will definitely watch it with none other than Fiona. Oh I enjoyed myself while laughing at Siti Nurr :p [dont take heart babe]

Gila Meroyan


For your info, nama makanan ini ialah Satar [sgt sdap tauk! nyummm!]



hahahihihahaho
Adoi, aku sudah tidak berapa waras rupanya [haha!].

Oh ya, what is my motive by putting up these pictures yeah? Maybe the fact that I am deeply in love with photographing make me post this. Enjoy :)

[td tino ada tnya aku mahu update apa kat blog ni. aku xde idea. so ini jela idea aku yg trlepas. huu]

To all of you guys out there, do u find the pictures interesting? I want to know YOUR opinion.

Life is UNperfect

Yeah, it is true. When I felt like my friends is out of the world amazing, great and helpful, I found out that it is not true. Friends are hard to pleased. I am not a good friend, I know but please respect me as a breathing human being and not just a clown to make jokes. I have feelings too. Maybe my face shows that I am happy, smiling as usual but inside its a turmoil full of sadness. Thanks though for being there even though you are not really 'there' when I really need you the most.

-from someone who wanted to be loved and full of frustration-

May Allah bless you Mikael [Jackson]

On my way to school this morning, I heard the news in radio that Mikael or known as Michael Jackson had died from heart attack but some speculate that maybe he had died from drugs that he had for his injuries. That, I dont know. All that I know is may Allah bless Mikael. Aminn. I was shocked and at the same time I felt like wanting to cry. I just don't know why. *sigh*

HAHA funny *orang kurang sabar sila ambil perhatian*

Manusia amat tidak penyabar. Buktinya? Manusia² yang mengadd aku di Myspace aku yang kurang sabar[click for link]. Aku ini jenis yang tidak berapa gemar mengapprove rakan² yang disebabkan ada segilintir manusia yang addadd sekadar mahu menambah rakan dan tidak menambah kenalan [pham2 kn sndr ayt aku neyh. hang malay kn?]. Jadi, lebih kurang 3 minggu aku punya friend request menjadi pekasam. Aku sekadar melihat siapa yang add tanpa approved. Rakan² yang di dalam friend request aku hampir 50 orang but still aku tidak approved [++ kemalasan]. Baru sebentar tadi, aku buka friend request kerana mahu mengapproved Fiona, rakan sekelasku dan aku lihat friend request aku sudah susut ke 28 orang. Haha! Conclusionnya, manusia amatlah tidak penyabar. Orang sabar selalu untung [well in this case. xlarh untung sgt. dpt kwn ngun aq je pown. xbesh³. hakhak]. Jadi, silalah wahai manusia² di luar sana menjadi lebih penyabar ya?

Tesco? hell no

Tadi after pergi wedding of the day singgah sekejap dekat Tesco Extra, Plentong. Shopping barang dapurlah juga kiranya. Aku, Along dan Mama bertiga sahaja yang pergi. Kalau aku dan Along ikut shopping barang dapur, memang habis kami tibai semua barang yang nampak nyummy! Haha.

So
, jalan² cari sayur²an, susu coklat, minyak masak etc. Sampai di sebelah rak Quacker Quakes Chocolate Drink [alahh , yg iklan tulun mak kat dpur amek brang kat tmpat tnggi kunun ue. wateva ;p], Along cakap "ameklah, mcm sdap ja. pekat je mcm". Aku pula "ehh , maybe kut. owrite" sambil tangan mencapai sepacket bendalahtu. Tengok harga, its stated that it's RM12.99.

Sudah lengkap beli semua yang dimahukan, pergi ke cashier for check out. Done. Check resit, Quakes berharga RM14.99 [heh. xbole jd. rm2 bole gne tok topup tauk. penipu tul]. Aku pergi ke tempat Quakes tadi untuk second check. [yuppp! rm12.99] Lepas itu, Customer Service untuk argue. Then, pekerja di situ cakap "kejap, saya check". Tunggu about 15 minutes. Pekerja india itu datang semula dan bagi satu tanda harga yang kononya di tampal di tempat aku ambil yang menunjukkan harga RM14.99 [taik unta dye larh! ckp da larh mke mcm taik. prangai mmg taik. dasar taik]. Geram gila aku. Dia siap boleh cakap "kalau xnk. refund je lah" [ish minah ni. sdap ko ja. pas2 abg aku kata, amek ja. fine. aku akn mnum ayer ue smpai RM14.99 mama aku worth. aku jd besar dan besar supaya boleh tulun mama aku amek brang kat tmpat tnggi. kekeke]

Tesco, have it your way. Dosa kau tanggung ok?

Teacher's Day Yesterday

I thought yesterday was going to be out of the roof event but nahh, I'm totally wrong. Big time! It's not that it was totally sucks. It's okay. Just okay. Early in the morning I was estatic about this Teacher's Day thingy. Persembahan, games and FOODS!

Masa persembahan pantomin, agak lawaklah. Persembahan kedua agak sengal. Penyanyi itu memakai topi ala² hip-hop, at last he sang Keroncong Untuk Ana song by M. Nasir. [hahahahah! sengal nk mampuih. penjoget dye ag lah. da a sume guys. joget dukung² sgala. crapness :))]

After all that shows for our eyes and also for our ears, all the students had to go to the padang for teacher's sukaneka which was organise by Form 6 students.




Haa, event inilah yang membunuh mood happy aku. Tersangat membosankan [is that even a word? haha. lantak. it shows btapa borinknya aku].

Sebab event ini memboringkan bagi aku :


1) tidak membabitkan langsung pelajar²


2) we have to sit wayyyyyy back from the acara² which was like ugh! the teachers looks like ants to me.


3) tidak boleh meronda² di sekitar sekolah kerana dihalau oleh para pengawas. Tidak adil.


Selepas beberapa jam berbual untuk membunuh waktu yang terluang, aku, Siti Nurr Sakinah dan Sh. Najwa balik ke kelas masing² [bella g ngun sape tah. tngglkn aku n tinurr]. Kelas sudah didecorate dengan indah sekali. Thanks to Tiqa and My mainly. Special thanks to Tinurr, Ain, Bella and me also for tiuping the balloons!

Tunggu buguru kelas kami masuk sebelum aku boleh mencuit makanan² di atas meja yang sudah terhidang sekian lama. *pictures uploaded at MYSPACE ku* Eat, talk, laugh and taking pictures like a camera whor* [gahahah! ampun yeah. coz use da word ;p].

As for this day from 1 to 10 scale, I will give a 7. Thank you. :)




50th post :) Tagg







Tag from Sham





1) I want Kris Allen!! :) [obviously]


2) Driving Licence [thanks kak ZAHIRAH kerana perbetulkan grammar ku :p] as soon as possible and a convertible I suppose


3) awww~ Cute hamster. Can you give it to me please? Anyone?


4) A huge huge huge teddy!


5) Otak sehebat Einstein


6) Friends that would be at my side whenever I need support


7) Home for Mom and Dad



That's all folks. Sorrylah if tidak cukup sepuluh. Tidak boleh mengingati benda lain. Ini sahaja :))


: Tag dituju kepada

Nur Ezyan Syamin
Risha Nazneen
Mia
Siti Nurr
Adie
Picah
Siti Nur Azalia Bt Mohamad Salleh
Urbz
Syaari
Zaire

Taman Bukit Saujana, Johor Bahru yang glamour

Hahahahhahahahahahahahahhahaha! Lawaklah Buletin Utama TV3 tadi. Ada slot tentang kesedaran demam denggi. Kondominium aku telah masuk tv. Tapi yang di interview semua orang² yang tidak pernah aku nampak muka semasa gotong-royong atau kenduri² yang diadakan oleh persatuan blok. Muka papa aku tiada :( [hahaha. besh klau dia ada. bercahaya kaca tv p/s = disebabkan rambut dia :))]. Keluarga aku dapatlah satu Sheildtox ketot. Sangat comel. Ingat lagi tadi, masa papa hantar aku pergi CS, papa berpeluh² dek bergotong-royong dan mengelap peluh dengan baju biru Shieltox. Tidak ku sangka dapat liputan. Kalau aku tahu, aku bangun awal pagi tadi dan ikut papa. Dapat free T-shirt and spray.

Watched

Hahahihihahaho. Sudah terlihat movie X-Men Origins : Wolverine di City Square bersama Ilyas Faiz, Idris, Ain Hazimah dan Syahira. Bagi aku, cerita ini amat kelakar. Mulut si Wolverine itu amat smart [smart mouth]. Lagi satu, yang buat cerita ini kelakar ialah disebabkan ada satu keluarga yang mempunyai dua anak kecil duduk di belakang kami. Bapa dan emak dua budak ini sentiasa bercakap or in other way, translate each line in the movie which already have subtitles in malay and mandarin into malay language. Aku dengan Ilyas sudah panas dan mencuba membuat "shhhh" dan berdehem berkali². Tapi Bapa dan emak ini tidak memahami atau buat² tidak memahami. Last², kami semua gelak kuat² sahaja tengok perangai dan cakap² mereka.

Handsome kan? Cair aku (c:

Sekarang baru aku tahu macam mana Wolverine boleh lupa kisah silam dia. Kasihan dia sebab lupa bini/awek [omputeh ni xkawen pon dok satu umah. haha] dia juga. To me, its a sad ending [xlarh sad smpai tangkap leleh. sedih cm2 ja]. By the way, thanks Ilyas sebab belanja tiket as my belated bithday present. Thankyouthankyou!

Gembiranya Aku Hari Ini !

First time aku postkan entry seperti ini. Ringkas, padat dan bermakna.

Tapi aku happy!
Happy sangat² hari ini!
Sebab?
Hanya Tuhan dan pelajar² sekolah aku yang tahu.
Thank You God! :D

Maaf kepada Mr Syaari kerana mencuri ayat² anda. Tetapi ada beberapa kesalahan tatabahasa yang sudah dibetulkan. Laugh out loud.

Selamat Hari Mama, mamaku :)

Happy mother's day to you,
Happy mother's day to you,
Happy mother's day to Mama!

Happy mother's day to you.


I sang that song last night to my beautiful mother, exactly on 12.06 a.m. She just came home from fetching my brother. Her face brighten when she saw what my Dad and I gave her.

Oh pandai mama aku posing c(:

My Dad and I bought this cute cupcakes at Persada Johor. There's a convention for Malaysian sells many kind of things including this cupcakes. I design this cupcakes. Opps, I mean that I asked them to design it this way. Haha! Adorable isnt't it?

Up close and personal

Thank you for jagaing me from baby till now. I hope you are always healthy mama. May Allah bless you always and forever.

Oh by the way, my along said that the flower on the cupcakes looks like PAS flag [bendera parti PAS]. I wonder. What do you guys think?

09.05.2009

Oh what a wonderful day I had but it started with c.r.a.p. Wake up around 6 in the morning, asked my dad whether we are going to Hutan Bandar for our jogging session or not and he said no because of raining. Oh well, might as well climb back into bed. ~zzz~

8 in the morning I woke up because of my dad and mom's screeching voices waking up my sister [ugh. sengal. dye ni larh pling pyah nk bngun tido. degil n suke ckp mapek ble lalok]. Lazily I tumble of my bed and went in front, joined my dad. Oh I forgot that my mom will sent my sister back [sob³. hehe]. That morning i've been attack by my sister of how-are you-going-to-be-smarter-than-me-if-you-don't-study lecture. Like a gun machine. Wahh! So tired of hearing how great she is and all that [nahh. she's not vain. its just dat dat's how my family try 2 cabar others. blablabla] Good riddance sis. Adios amiga! :)

Then I climb back in bed for like another 50 minutes nap. After that my dad woke me up "deq! bngun! by 9.30 da kne kuar rumah ok? klau xnk kuar snang je. papa tnggl" Oh dad, don't leave my behind. Aurghh~ I love my bed. Bye² beddy.

Went to CS for meronggeng with Haziqah but sadly she gave me a wrong info about coming back home for Speel It Right contest crap that was held by Strights Times. She told me that the game is on Saturday. Hell yeah it is on Saturday but for primary school. Gah! I felt like a total loser when a sister at CS told me "ini sekolah rndah pnya. esok skolah mnengah" and she gave me kinda a floppy smile. I came rushing here for nothing. I am at CS for pete's sake, ALONE! I messaged Ilyas, Aizam, Katt, and Norina asking them to come down here pronto but all of them except Norina said "sorry nadee. xbole lah. aq kat cc larh, mak aq xbg larh, xde duet lah etc". Norina asked me to take a cab and come to her house. She said she will pay for the fare. Thank you my dear! You are an angel, a live saver. Oh trully trully.

Went to taxi stand outside CS. A bit scared cause it's going to be my first time riding a cab alone. *shudder* Found a suitable and cheaper cab. An apek is the driver. He sneezes and cough a lot. Hope it's not H1N1! Haha =p
Get out of cab after paying RM10 [owh mhal! cyan ko nona kne byar tok aq. haha. nnty aq blanja lurk kayh? one day]. Went into Norina's house and salam her suprised parents after seing me [sah ko xbg taw parents ko aq nk dtg. sengall toii. haha]. Make my own way into her bedroom upstairs. Knock on her door and show a bit of my face "nadeeeeeeeee" she said. [betapa i miss her owh. hehehe] Talk³ a bit "da lme xborak kan nadee?" Yup² Norina! She gave me RM9 for the taxi fare. [thanks u again!] Her phone rang and then she said that Fyda came and will be with us for our trip to Danga City Mall. "huwmm, fyda? bole ke aq msuk ngun dye neyh?" but I don't said it out loud. Make a straight face and for Norina to welcome Fyda. "Fyda datang dengan neysa skali" said Norina. "owh damn" At first I think that maybe I'm going to be an outcast when they are together but how wrong I was! They were very sekepala with me [ngun fyda mmg aq da ok² but neysa aq xpnah tego pon tyme kat SIGS dlu. aq nmpk neysa mcm xbape nk bual ngun aq at first. aq buat mcm bese ja] They also told me that SIGS n EC already got Cluster. What the crap is that? It is not fair.
For your information, Cluster is a higher level after Premier school. If one failed in any subject, he/she will get kick out of school. Teknik JB, when is your turn? *sigh*
Fyda and I have too wait a whole 50 minutes for them to get their make up on and such. [mmbosankan! haha. da lawa larh cek adeq syg. even w/o make up =p]

Finally, we are at Danga City Mall! Went into the building. Ahh~ Bless the air conditioner. Haha. It was so hot outside. Walk, talk, walk, talk, walk and talk. After browsing hot pants [ntuk fyda], numerous shirts [for norina], none for Neysa and me. Then we went for bowling, huh, my favourite past time! I won by the way guys. Haha! Eat your heart Nory and Fyda. =p

After that gruesome fight, we went to the food court to filled up our empty stomachs. They eat hot plate while I only drink Iced Milo [owh nyumm!]. Full stomach, check! Then we went art-window-seeing.




On this one whole level is full with arts just for Iskandar Art Show 2009

Makcik Neysa mencapap :))

And there she go again

Even shoes can be ART [Aku Rasa Tertipu]

More pictures on Nadilah Hisham's Myspace [click for link]

The main point Norina ask us to go to Danga City Mall is to visit the Metrojaya Mega Sale that is held on 9th May-10th May 2009. To all JB-ians, you still have time to visit. When i meant visit, I really mean it. The tent was so packed! Hot! Then I saw a cute guy. I nudge Norina but as usual, she acts aloof [aiyo. xgne pnya kwn. xpe2. siap ko laen hari.hahahaha]. Fyda nudge me, she said "weh, dat guy cute larh. smart" while pointing to the same guy I claimed cute. [hooray. sme mata ko ngun aq fyda oi] Neysa agree with us. Suddenly I saw someone familiar beside that guy. A junior girl from my primary school. Went beside her and greet her. Make a very sweet face. "sape owh dat guy?" I ask behalf my friends [sbab dowg da xkruan nenok dat guy. haha] "mmbe je" she said. Then she just blah like that. Hot babe. Continue our journey to perfume section but first we have to wrap our bags in plastic bag [buruk gilaa rupa.huh]. Perfume, perfume and perfume! So WANGI! My hand still smells perfumy like. Saw him again but I asked the older sister and not the one just now who is he "cousin lah" [owhh. ptut larh rpat ngun korg. haha] I said to her that my friend wanted to know him better and all that. She just planted a blur face [adoi. ko neyh tiara. dr dlu smpai skunk sme ja.geramm. cyan fyda mngidam. hahaha] Life goes on. After washing our eyes or noses with perfumes. We went home.

Oh I love you guys! If you all wanna went out again. Tell me all right? :))



......................................................................................................................................

Sepatutnya, pukul 9 malam ini, aku berada di Persada untuk melihat mini konsert Anuar Zain tetapi papa tidak bagi kerana aku pergi rumah Norina naik teksi tanpa menunggu beliau memberi izin. *sigh* Bye Anuar Zain~

p/s = New info. Rupanya konsert Anuar Zain is on 8 of May. 9 of May was Adam and Stacy's concert. haishh~