Tidak Dapat

3:38 PM


Huwmm. Balik dari sekolah yang mengadakan sukantara tadi, singgah sebentar di rumah Balqish yang berada di tingkat 10 [8 tingkat agi tnggi dr umah aku. haha]. Mama dia mengajak lunch di sana. Aku turuti sahaja. Setelah mengenyangkan perut yang kosong setelah berlari 100 meter, lompat tinggi dan lontar peluru, aku meminta izin untuk pulang ke rumah. Aku ada memberitahu hasrat ingin mengecheck result SBP aku dekat Bal dan dia meminta tolong aku untuk checkkan dia punya sekali. Sampai rumah dan menunaikan apa yang perlu, terus aku online. Buka Blogspot , Friendster dan Myspace. Selepas mengonlinekan diri di semua account, aku buka www.emoe.gov.my dan berdoa moga-moga aku di tawarkan ke mana-mana sekolah berasrama penuh. Key in nombor angka giliran PMR dan klik untuk mengetahui keputusannya. Tetapi sedihnya ia memancarkan :


AGILIRAN : JB029K043
NO. KAD PENGENALAN : 930116015222
NAMA : NADILAH BINTI HISHAM


Harap Maaf, Anda Tidak Mendapat Sebarang Tawaran.
Sila Klik eRayuan Untuk Membuat rayuan

Agak kecewa. Tetapi aku tabahkan hati dan berharap aku terpilih untuk MRSM atau Teknik Jb. Kemudian, aku checkkan untuk Bal. Sayang juga, dia tidak dapat sebarang tawaran. *sigh* Nasib kita samalah kawan. =) Huhu.

*kecewa dan pada masa yang sama agak optimistic*

You Might Also Like

8 comments

  1. its okey..

    yg penting dah try kan..
    kalo tak dapat lain..
    try lain..
    InsyaAllah..
    ada rezki nanti ada la.l.
    kalo tak de nak wat camne..
    redha je la..


    k..

    (^_^)V

    gambatte kudasai..

    ReplyDelete
  2. ahahaa!
    thanks 'abang' adie.
    insyallah lah nadee dapat.
    mahu sangat-sangat keluar dari lubang lama ku.
    I want a new experience.

    ReplyDelete
  3. hey nad',dun give up k?,u still hve a long journey,buktikan masa amek spm nanti.gud luck fwen!:D

    ReplyDelete
  4. thanks babe!
    insyallah orang buat betul-betul time SPM.
    *dead*

    ReplyDelete
  5. Sekadar ingat mengingatkan. Doa Qunut Nazilah

    “Ya Allah, sesungguhnya kami bermohon pertolongan Mu, kami meminta ampun kepada Mu, kami memohon petunjuk dari Mu, kami beriman kepada Mu, kami berserah kepada Mu dan kami memuji Mu dengan segala kebaikan, kami mensyukuri dan tidak mengkufuri Mu, kami melepaskan diri daripada sesiapa yang durhaka kepada Mu.

    Ya Allah, Engkau yang kami sembah dan kepada Engkau kami bersalat dan sujud, dan kepada Engkau jualah kami datang bergegas, kami mengharap rahmat Mu dan kami takut akan azab Mu kerana azab Mu yang sebenar akan menyusul mereka yang kufur Ya Allah, Muliakanlah Islam dan masyarakat Islam. Hentikanlah segala macam kezaliman dan permusuham, Bantulah saudara-saudara kami di mana sahaja mereka berada. Angkatlah dari mereka kesusahan, bala, peperangan dan permusuhan.

    Ya Allah, selamatkanlah kami dari segala keburukan dan janganlah Engkau jadikan kami tempat turunnya bencana, hindarkanlah kami dari segala bala kerana tidak sesiapa yang dapat menghindarkannya melainkan Engkau, ya Allah.”
    Sumber: JAKIM
    View Profile: Rantong

    ReplyDelete
  6. wish i can give u my surat tawaran..
    =]

    ReplyDelete
  7. you are really sure that you don't wanna go?
    haissh~
    sila pas ke sini surat tawaran itu.
    hahaha!

    ReplyDelete

Leave the message after the beep.