Salam Wahai Ahli Kubur

Cerita kali ini ada berkaitan dengan kubur dan orang yang sudah meninggalkan dunia yang fana ini.
Jadi, kalau ada lemah jantung ke apa, tidak perlu baca ya. Jangan cakap aku tidak warning [haha]

Pagi tadi aku bangun tidur around 1000 hour lebih [pas smayang subuh aku tidur blk.aku xfly mcm korg2 heh. haha]. Lepas memikirkan sama ada mahu sarap atau tidak itu aku terus mengonlinekan diri. Tengah tunggu computer boot, aku mengambil roti di bawah tudung saji dan terus mengunyah [agk pyah sbab mulot kelat xgsok gg. adess , slekeh gila aku ni].

Online sampai pukul 1406 hour dan papa memunculkan diri daripada mesyuarat agung Persatuan Badminton Johor [papa da xjd stiausaha ntuk prstuan ni. haishh , da xdpt jmpa abg zakry, fariruzizuan n chong wei. bengong arh dorg maen komplot2 jtuhkn org laen. xpuas aty sbab papa ialah adek pengerusi? dasar melayu. hishh]. Papa ajak untuk pergi wedding di Jalan Oleh-Oleh sekitar Taman Suria. Aku agak riang untuk keluar kerana punggung sudah sakit lagi pun kerana duduk lama sangat atas kerusi kayu ini.

Pakai jubah ungu for the wedding. Agak ayu [haha. joking saja!]. Lepas makan nasi minyak dan bubur cha cha [my fav. nyummmm] kami [mama,papa n me] kembali ke kereta dan ingin pulang tetapi seorang hamba Allah yang bernama Nadilah merengek untuk tidak pulang ke rumah kerana kebosanan. Then, papa decide we go to the cemetery [btul ke aq eja ni?] to visit papa's mom and daddy. I just go along with the idea. Sebab sudah lama sangat tidak menjenguk atok dan arwah bak.



papa tengah bersihkan kubur tok [mak papa]

it stated as Haji Haron bin Haji Kassim a.k.a arwah bak [ayah papaku]

Ipin pun jenguk tok

ini pula suppose to be adik sedara, tapi lahir tak cukup bulan

time to go home [xbesh]

Alkisah di sebalik gambar-gambar ini ialah perasaan aku sekarang kerana memikirkan perkara yang pelik-pelik seperti berada di tempat papa dan mama yang tidak mempunyai ibu bapa.

Apa akan jadi pada aku apabila mereka sudah tiada? Papa sudah agak berumur. Di mana aku mahu mengadu nanti? Boleh tidak aku teruskan hidup? Sempat ke aku minta maaf sebelum mereka pergi? Mereka akan ada ke semasa aku graduate nanti? Boleh tidak kalau anda berdua immortal? Aku sayang mereka. Tetapi aku banyak buat salah dengan mereka. Terkurang ajar, tertinggi suara, termarah, termacam-macam lagi.

Maafkan saya, pa ma. Saya bukan anak yang sempurna dan juga bukan seorang anak yang boleh dibanggakan. I am a failure right mom? Sometimes when you are mad at me, you will say that. It hurts but I know I deserve it. Thank you for everything you both have done for me from I'm a baby until big as now. ILYSM.

.Alfatihah kepada yang sudah pergi.

Tammat Sudah

Pheew. Finally exam ended. I won't get good marks, that's for sure. It's just first test, so, don't want to be stressful over this thingy. hee.

My estimated result :

BM = 80-20
ENGLISH = sure okay [kalau xokay jugak. ntah]
MODERN MATHEMATIC = boleh jawablah [soklan form 3]
ISLAM'S EDUCATION = Ustaz Ali, bagi saya markah penuh boleh?
HISTORY = ngam ngam soi
BIOLOGY = kinda tough
PHYSICS =
tidak berapa suka kira-kira in this subject [sorry miss fiza]
CHEMISTRY = ni, redha jela
ADD MATHS = GERENTI FAIL !
TEKNOLOGI MAKLUMAT (ICT) = cikgu garang time dalam class, so, xbole tido, info msuk mcm jet, jadi, aku boleh jawab

Sukan Day

[hee. xtaw nk tulis pew sgtt]

Ehemehem. Today is SIGS's Sports Day. Been held at Stadium Larkin Johor Bahru, Johor. From 7.30 a.m till 1.30 p.m. I arrived on 8 something p.m [aku kn VVIP. haha]. Meet up with friends and make our way to Astaka area. It was scorching hot so we move to a place for photographer only. We took pictures for memoir. FYI, I am a blue house member. Proud to be one.

-These are the pictures-

start with tarian

Red House's [Fatimah] Cheerleaders

Blue House's [Aminah] Marching Squad [cantik gila.hehe.nyekk]

Our cheerleaders. WE ARE NUMBER 1 !! hooray~

Pity them. It is totally hot! One for all, all for one.

SIGS Band - the coolest

It was supposed to be read as S, I, G and S but I captured it too little too late


Kat and Farahin - semangat Maimunah [xbole blah. haha. kat , u r not in karachi anymore lah]


At the end of the day, we did not manage to get first place for juara keseluruhan. *sigh* Poor Kak Risha [ktorg pnya kapten rumah skan]. Next year we promise to beat the rest for you ok?

Sorry to Green house and Yellow house because I cannot upload your photo. Too tired right now. I burnt my skin [haha. kulit da mcm kuda belang. but its worth it].


~MAJULAH SUKAN UNTUK SEKOLAH MENENGAH (p) SULTAN IBRAHIM~


Accomplished

Yes! Yahoo! Yeehaa! Aku berjaya akhirnya untuk menonton cerita Geng : Pengembaraan Bermula di pawagam [betulbetulbetul].

On 14/02/09 aku pergi dengan mama and papa [setelah dipujuk rayu segala. thanks sebab melayan anakmu ini. hehe]. Sampai di City Square around pukul 5 lebih, check time show, aku agak terkejut kerana pukul 5.30 p.m punya tiket sudah sold-out [wow! seriously?]. Terpaksa membeli tiket pukul 7.30 p.m. Jalan-jalan di kedai-kedai yang menjual pelbagai hadiah untuk hari kekasih [aku xsmbut]. *sigh* Cute-cute patungnya semua. Also nampak couples with hadiah and such [beshbeshbesh]. Tepat pukul 7.21 p.m, kami terus sembahyang maghrib [wajib. mana bole tnggl. hehe] dan bergerak dengan pantas ke panggung. Sampai sahaja, iklan masih ditayangkan [fuhh, naseb bek smpat]. Panggung itu penuh dengan manusia-manusia. Packed gila. Cerita itu, awal-awal sudah funny. I laugh out loud [soo loud. haha. ape aq kesah. ^_^ tp semua gelak. tnggelam jua sore aq]

Story ini mengisahkan tentang Rajoo [bole ckp ngan binatang], Kak Ros, Upin & Ipin, Lim dan Badrol terperangkap dalam hutan. Dalam hutan itu, banyak perkara aneh dan lucu berlaku. Mereka juga terjumpa seekor bintang bernama Oopet [comel gila binatang ni]. Misi mereka ialah mencari ibu Oopet yang ditangkap oleh pemburu haram. The story roll from there.

By the way, kau orang jangan terpedaya di ending cerita ini tahu. After keluar tulisan yang menunjukkan kononnya cerita ini sudah habis, jangan terus bangun kerana ada lagi sambungan yang lawak [dorg nk kne kan ktorg kot. tp naseb baek aku xtrpedaya. haha. im smarter. ramai da nak kuar panggung. last2, dorg diri ramai2 kat tngah2 laluan 2 nk tngok smbungan. hahahaha!]. Benda ini akan terjadi sebanyak 3 kali. Jadi, just sit tight dekat kerusi itu sahajalah.


Aku harap sangat cerita ini akan ditayangkan serata dunia dan menaikkan nama Malaysia. Benda-benda yang detail pun merekamereka boleh buat dengan teliti. [tabik springg kat dorg. =) ]Honestly, aku rasa cerita ini boleh market di mana-mana sahaja. So, kalau anda rakyat Malaysia, tengoklah cerita ini. Tidak merugikan. Best yang amat sangat. [aku jd tukang pomot xbrbayar. kat skool pun aq jd promoter. bkan stakat mmbe2, cekgu2 pon aq tlg pomotkn. kehkeh! pencil box aq pon ada muka Upin & Ipin. kemaruk gila aq nih. ishish. klau ade masa. aq upload picca pencil box aq. cumel sgtt]

-END-

TAGS

1st - aku ditagged oleh faten amira
1. Write on a piece of paper each =

. Your name/user name
.
Right handed/left handed

.
Your favorite word to write

.
Your least favorite word to write

.
Write "The quick brown fox jumps over the lazy dog"

. Write down 10 bloggers that you want to tag

2. Take pictures of your work and post it in your blog

. pedulikan handwriting aku yang sucks .


yang kena tag oleh aku [incase korg xnmpk kat ats ni] =

Maizatul Akmalia binti Hj Abu Bakar
Risha Nazneen binti ??
Fared bin ??
Mr Shari
Raja Bulan a.k.a Adie - kun
Siti Nur Azalia binti Mohamad Salleh
Nabilah binti Hisham =)
Ezyan Syamin binti ??
Hajar binti ?? (junior kuh)
Fatin Shazea binti ??




-->....................................................................................................

2nd - ditagged oleh Risha Nazneen dan Kong Leonie benda yang sama

Directions : Once you’ve been tagged, you have to write a blog on Blogspot or Myspace or Facebook with sixteen random things, facts, habits or goals about you. At the end choose ten people to be tagged, listing their names and why you chose them. Don’t forget to leave them a comment (”you’re it”) and to read your blog. You can’t tag the person who tagged you.

Here goes......

1. My full name is Nadilah Hisham [although korg da tau, aku ttap nk tulis. haha]

2. I like to sing out loud in the toilet until my dad will shout something about dosa or something and then baru aku katup mulut kuat-kuat

3. Pretty looking and like to mengelamun into the mirror and saying that "no doubt I'm the
cutest human being on earth"[untuk boost confident. bukan aku buat EVERY HOUR pun. everyday ckuplah. kehkeh!]


4. My head is spinning vigorously to type 16 random things about myself

5. Thanking Leonie and Risha for tagging me on this head-spinning thingy

6. Like UPIN & IPIN so much! [kalau korg bagi hadiah yg ade merekamereka pun best gak]

7. I know that some of my classmates hate me because im to loud and a bit sombong looking [dont judge a book by its cover]

8. Baru sampai nombor 8 ke? Macam sudah banyak tadi. *sigh*

9. Never completed homework since kindergarten

10. Love english subject

11. Pernah dikutuk oleh guru-guru petang kerana perangai yang nauzubillah [kutukk blakang arh. buat derk suda]

12. I love my friends. Can't live without them

13. I hate seeing girls wearing tudung but buating maksiat [minta dijauhkan dari aku. sorry kalau terasa. sebab ada my friend yg xbrtudung keep ckp that baik xyah pkai tdung coz prangai yg pkai pon TERUKK. so aku agak panas]

14. Don't like making people terasa hati but usually i excidentally done that without noticing [jadi kat sini. aku nak minta maaf kat sume orang kalau ada salah cakp ke ape. aku tau kadang aku ske gurau trlebih. ampun!]

15. Loves having fun and ketawa yang terlampau [donkey and snorting sort of laugh. irritating though. memekakkan telinga. aku tau. hahahahahaha! *snort*]

16. [the last one. yay!] Always diberitahu oleh buguru/rakan/teman bahawasanya tulisan aku memang macam budak tadika. Dari dulu sampai sekarang. Kalau tidak percaya, sila lihat buku tatabahasa aku untuk tahun ini, benda yang sama happened, buguru ada tinggalkan sisipan menyuruh aku baiki tulisan. Susahlah mahu betulkan because tangan aku tidak bedung kut time kecikkecik. Agaknyalah. [haha! sedih tahap gaban. benda yang sama jadi every year. hopeless yang teramat sgt]

The mangsa =

Maizatul Akmalia - sebab aku suka susahkan kau
Fared - sebab sukasuki
Adie - kun - sebab anda 'abang' ku
Fatin Shazea - sebab anda ada di blog ku
Siti Nur Azalia binti Mohamad Salleh - sebab anda rajin buat bendabenda ini


Buat jangan tidak buat ya!
*snort*

HAPPY FOGGY DAY!

Tulisan saya warna ASAP! Ada sebabnya. Read on if you want to know.

Hari ini hari yang amat menyakitkan paru-paru aku. Sesak nafas. Kementrian Kesihatan memilih hari ini untuk MENYEMBUR ASAP di seluruh pelusuk blok rumah aku.

TIMELINE =

Balik dari acara sukan aku, tengah sedap-sedap makan ais krim vanila dan dicicah dengan air 100 Plus [ala2 float. tp float ciplak. XD] ada sebuah kereta peronda [agaknye] bagi warning supaya penduduk Sri Pahlawan A [blok aku] menutup semua tingkap dan membiarkan pintu hadapan rumah terbuka. Penghuni-penghuni pun dihalau keluar. Antara mahu dan tidak mahu, aku turut. Aku duduk dengan papa di kedai makan di bawah blok. Mereka mulakan semburan. Aku lari ke tempat letak kereta. P.U! Bau asap kuat menular ke dalam hidung. Tersedak aku di buatnya. Sampai sahaja mereka di tempat letak kereta, mereka terus sembur di situ. [kejam sungguh. amek port aku. ish.]


rumah aku di tingkat duaeee! berkaratnya pagarterima kasih pak kerana meracun paru-paru saya

Kembali di rumah. Buka tingkap dan kipas dengan sederas-derasnya.

reaction = like what THE MASK once said , SMMMOKEYY!


Aku Sedih. Aku Jeles. Aku Hampa. AKU NAK IKUT!


Lagi 2 hari, 2 orang yang sentiasa membuatkan hidupku agak bermakna akan pergi jauh dari aku. *sigh* Perasaan aku Allah sahajalah tahu. Malam ini mungkin I will cry me eyes out. I am mad at myself for letting this happen to myself. I did not study extremely hard for PMR and the result is THIS. They leave the loser behind. I feel stupid. ARGH!
But I know it's no good feeling down and such. Wake up call nadilah! Study hard and be with them at the top. Confident, where are you? I need you at the time like this! Please sip in my body right here, right now.

Yup! I already dedicate Spice Girls's song to you both, but my Along said this is better because this song means it's only goodbye for now. We will meet again alright. If not today, tomorrow. I will wait for you guys. Jangan kau orang lupa kawan kau yang baik dan not-so-happy-go-lucky ini tahu! Aku jentik telinga nanti. Haha!

Habislah kau orang nanti. Makan nasi kawah. Makin kuruslah kau orang. Makanan kena sukat,timbang dan tarah. [rse mcm nk trgelak. aq ngah agk sewel. muahaha!]


MY TWO NADI / PULSE

Haziqah Binti Rosazanam

Jamal Emir Bin Jaludin
[budget hensem sehh budak ni. muahaha!]

I really really really terrified thinking about my days without their supports. Help me out here Maizatul Akmalia.


* RINDU, RINDU, RINDU. TAKE CARE GUYS. *

Sum 41 - So Long Goodbye

A time passes by, direction unknown
You've left us now but we're not alone
Before you know it your cups overflown
You measured no one that I've ever known

And it's quite alright
And goodbye for now
Just look up to the stars
And believe who you are
Cause it's quite alright
And so long, goodbye

We always knew that it'd come to this
It's times like these i forget what i miss
Matters of heart are hard to address
Specially when yours is full of emptiness

And it's quite alright
And goodbye for now
Just look up to the stars
And believe who you are
Cause it's quite alright
And so long, goodbye

A time passes by, direction unknown
You've left us now but we're not alone
Before you know it your the cups overflown
You measured no one that I've ever known

And it's quite alright
And goodbye for now
Just look up to the stars
And believe who you are
Cause it's quite alright
And so long, goodbye.