28.03.2009

Macam-macam benda dibuat hari ini. Tapi papa sudah suruh matikan talian internet. [aduyyyyy!] Esok sahaja story kalau aku rajin. By the way, Earth Hour memang best!

Asma & Kevin , Cinta & Restu

ehemehem.
Dapatkan CuteComment di SahabatMusleem.blogspot Tamat sudah cerita Assalamualaikum, Cinta. Ending cerita itu agak predictable but still rasa gembira tahap tenuk bila dapat tengok mereka bersatu akhirnya. Tapi, kalau aku jadi Asma honestly aku akan pilih Restu sebagai pasangan hidup. [haha] Alim gila. Comel pula itu. [XD yayaya. aku mmg agk ske tngok guys pkai songkok n mke agk nerdy2. aman je mata tngok. hee] Lepas ini Tv9 mahu keluarkan sinetron apa lagi ya? Tidak sabar aku mahu watch. Just wait~

[aduyy, post aku kali ni mapek sket. haha. just live with it]

New World Inside Out [ farewell my superb friends ]

It's a tough day [11.03.2009]. I had to say goodbye to all my friends. I got a message from papa " Alhamdulillah adek dapat apa yg dharapkan. Jumpa cikgu sekarang. Cal pa jika perlu" and do you know what is the meaning of 'what you want' that papa mention? It is about my transfer to Sekolah Menengah Teknik Johor Bahru. I know I got to be in the school for a bit but I kept my mouth shut because of I got perdagangan course and I want to change to pertanian course. To cut the story short, my permohonan to switch courses pass.

I was happy at first but when I broke the news to Atherah Eshana Naidu a.k.a my bestest friend, she turns silent and won't talk to me. I heard her sobbed and it breaks my heart, totally. I cried. I tried to console her by sitting beside her and called out her name a few times but she won't respond. I saw her wrote something. I let her. I am sorry Atherah. It was physics time and we got our test paper back.
Tengah bincang-bincang jawapan but I don't pay much attention to Miss Hafizah. She came to our place and ask is everything ok and I just replied "yes" but inside, I broke to million pieces. *sigh*

After physics class, Atherah ran out from class and i tried to catch up with her. I found her coming out from bilik guru and she was crying while hugging Kat [Therah's other BFF. i started to cry]. I hug her and said everything is going to be just fine but in my heart it is not true. I felt dry in my mouth when that word came out. While I try to console her [which Kat, you sucks at it ;D] Miss Hafizah came and ask what is going on. Atherah told her and she was like "lah. kenapa?" and such. I just said something and suddenly I saw Miss Hafizah's eyes started to water and I panicked a bit but kinda terharu when she said "janganlah nangis". I hugged her and told her goodluck for her practical in my school and she said the same thing to me and all.

Me and Atherah jalan-jalan around school [ponteng classes] and search for teachers for me saying goodbye to. [peliknya, aku xbrape nk rse ape2. knape hek?] 10 minutes or something around that, Mieza gave me a note

When i read it, i felt like crying but my eyes could not squeeze a single tears. I just don't know why

Next, Atherah handed me a little teddy bear which his god bro gave to her with a note
on it. I hugged her again. [ari ni bnyk gile plok dye. hee]

I read this when i got home. *sob*

On my way to the school gate for the last time as a SIGS student, Ezyan shout "yela kan. pergi pergi. tngglkn aku" I search for her because I only heard her voice. I turn and I see her on stage [muke miserable]. I make my way to hugged her and said sorry bla bla but she shoved me away and said "xyah arh ko. da pergi pergi" I thought I can tahan air mata from turun but I can't, I cried again and said to her "fine lah ezyan. ko xnk suda. bkan aq nk yg nk pndah. *sob* but i hve to. bye" and went to the gate with Atherah. When we got there, Atherah's mom sampai. She pull me towards her car and tell her mom about me going to another school and such. Her mom said "lah. atherah lost another friend and y didn't you tell us earlier? if not we will bring food." I explained to her why and she replied "haaa. y don't you come with us for lunch? call ur father and ask his permission" I was like O...K...

We had a wonderful lunch and I talk, talk and talk with Atherah [ugh. im missing her already right now] . Her mother sent me home and give me some word encouragements [thanks aunt devika =D]

Switch on my phone and I got a message from Nur Ezyan Syamin that said

Nadee syg,im sorry 4 act like a jerk!yea aq mmg jht..but kau lg jht!how could u leave me?faha da pegi..kau pn same!and aq bkn tanak salam o peluk kau td..but aq mmg tanak say goodbye..aq syg kau gle!sorry syg..take care.


Im so sorry Ezyan, it's not that I wanted to leave you but it's just I have to. For my future and all. I hope somebody will take my job as your EARS syg.

Than, on 07.32 p.m, Hana Hafizah sent a message that said

nadee.hana mish nadee la. =(

Than it's Miza Afiqah's turn to sent a message to me
on 12.03.2009 , 05.44 a.m


Dear...
Hr Ni Dh PnDh Eh..
IWM (i will miss) aLL aBoUt u..
GuD LaRk n T8 cArE aT nEw pLaCe..
ILY (i love you) <3

Norina Haziqah comment me on MySpace. She said

ehh aku tak sempat jumpe kau. sdih gila babi kau tau tak. aku carik jugak kau tapi takde pun. aku trus blah. humm aku syg kau nadee. heeeeee.
ehh jgn buang aku dr top kau oke! friends forever okay? sayangggg kau! mwax0x0 :)

Maizatul Akmalia baru tahu
[pukul 7.15 , 15.03.09] yang aku sudah pindah and she sent a message

Tlh tiba,saat wktu kaw tnglkn aq.krna tkdir yg maha esa tlh mentpkn..sdh rsenye aty iny ble mengenangkn kau shbtku kau tman sjati..tlus ikhlasmu luhur budimu bgai tiada p'ganti snyum tawamu juga ktamu m'hiburkn aq..memori indh kta b'sme terus b'semadi..bgai smlm kau b'sme aq...kaw shbtku kau tman sjati...
[lirik lagu Hijjaz - Kau Sahabat Kau Teman yang kitorang akn nyanyi togetha2 ble sedih.]


Oh my god! You guys makes it harder. [uwaaaaaaaaaa ;(]

By the way, I am so sorry if I ever hurt your feelings my friends!


.....................................................................................................................................

12.03.2009

Went to SMT JB for registering myself. Went to class [taking a deep breath] and before I went in the class I saw Nabilah [from sigs oso. but 1st intake], we were shrieking with delite because we are in the same class [yay! happy jua. ahhaha]. Entered the class and the guys asingkan meja dan lapkan meja yang berhabuk untuk aku [haha. trharu gila. thanks!] The day went great and I thing I will LOVE this school [for now. coz blum strt blaja. hahaha] I hope I will excel in this school. Wish me luck!




CAMPING

On 6 - 8 March 2009, Jumaat - Ahad, I went for my first ever camping trip [Kem Kepimpinan 2009, SIGS] with Kat, Aida, Hana, Noris, Chubby, Zzaty, Syahira, Alya and my beloved seniors.

Bertolak from school around 3.30 p.m. although sudah berkumpul pukul 1.30 p.m. Ada taklimat sikit, kene rampas barang-barang berharga e.g handphones, cameras and wrist watch [jam pon nk amek? haishh, aq xbg my jam. nyawa aku tu. xbole2 =p].

Sampai-sampai dekat Kem Tasek Utara sahaja sudah rasa macam it's gonna be my bestest days yet because of sangat teruja dengan tempatnya. [haha. first timerlah katakan.]

The person who is responsible for my tent mates is Tuan Seni Bin Jantan [haha. aku ktawa ble taw nama dye. aq taw d sebabkn si Chubby adew crush on him and somehow knows his name. very funny HAHAHAHA]. Walau mereka berniat untuk memisahkan kami sebagai rakan, tetapi mereka tidak berjaya. Kami sembunyi-sembunyi tukar pasangan. Finally, I got my not-so-boring tent mates [kat, aida, syahira].

After that, dirikan tent, Kat yang banyak buat because she knows one thing or two about it and pernah di bebel oleh Miss Low. No wonder she can memorise all the little steps. That teach is very good at bebeling non-stop [haha. bengong lak aq nk kutok cekgu neyh] Aku just tolong sikit-sikit. Feels very helpless indeed. Then, we have our minum petang, sembahyang asar, mandi-manda [kat dlm toilet yg xde flush. mmg style camp. ugh. nobody can mengilangkan emas from perut. disaster owh. da arh kne rebut2] and apa entah lagi yang aku buat.

That night, we have been divided into groups. My group's name is Intelek and Chubby as my
captain [bgus arh. she is very the gila2 XD]. Member-member aku yang lain semua lain group. The counselor's gave all campers two amanah thing. One is Marie Biscuit and a piece of paper. We have to guide it with our life. For example, we cannot eat the biscuit or make it lemau [very tough. coz biskut ue bwat aq lapo. hahaha]. On 12 something, baru mereka bagi kami masuk tidur.

Next morning I woke up on 4.30 in the morning untuk mandi tanpa berebut. Kejut my tent mates dengan mata yang separuh tertutup. Susah gila mahu kejut mereka. [pas ni aq nk kne bwak horn besar biar korg snang bngun. ish] Lepas mandi, pergi surau for solat subuh and berkumpul dekat padang pukul 6.50 a.m. Had our morning workout [ponco2. yay! aq da hafal steps nye]. Had breakfast and make our way to the first buliding confidence thingie and that is Kayaking! Masuk tasik itu sahaja aku sudah tertelan air and that makes my tummy feels uneasy when I'm kayaking, my head woozy and I feel like wanna throw up, but thank god I can stand the pressure from my mental. Sort of [ahaha. ayt ape aq gne neyh? mcm tnggang kuda je].

tasik for kayaking =)

Break a while before we went for Flying Foxing bebeh! Aku orang yang ketiga terakhir untuk turun dari tempat yang tidak berapa mahu tinggi. Penyebabnya ialah kepala aku masih agak pusing. Aku turun bersama-sama dengan Myra. Aku ingatkan kami akan menjerit seperti 'kanak-kanak' yang lain tetapi tidak jadi kerana ia tidak menakutkan seperti harapan kami. [bukan blagak. knytaan. :-p] After that, the counselor buli group yang flying fox dengan membuatkan kami mengesot di lumpur, ala-ala PLKN. [alasan mereka sebab group kami habis cepat. grr~ making a mental note ntuk blengah lpas2 ni] Habis baju kami semua. Berlumpur dan berselut. Kejam betul.

from kiri ; pandangan dari depan , pandangan dari sisi

Break lagi but for solat zohor and bersihkan badan sekejap. Around 3 something kami pergi untuk Repelling. Agak tired semasa buat aktiviti yang ini tetapi gagahkan diri. Di sana, Tuan Seni dan beberapa counselor yang handle kami. Chubby punya muka memang tidak boleh dilupakan [haha. sengih mmanjang and she claims that tuan seni asek tngok dye. wake up sista! he's kinda old for you]. The counselors ada cerita bahawa ada seorang budak menangis tidak mahu turun kerana gayat [last2 bru aq taw dat girl is zzaty. cyan dye. hee] Actually it is not that high. Maybe just mental tidak kuat. Aku turun dengan cara yang tidak betul. The result, tangan aku terbakar kerana turun dengan laju dan kaki aku lebam terhentak dekat kayu [ouch!]


The last night, we [my, myra's and chubby's khemah] have to wake up on 2.30 a.m. untuk kawalan malam. Dapat tidur around pukul 1. Kami bangun dikejutkan oleh khemah sebelum kami. Ngantuk gila. Tengah lepaking, Mr Rahilme datang with Mr Fitri and Puan Fadilah untuk berbual-bual. Aku awal- awal sudah lintang pukang tukar baju and pakai tudung. Tepat pukul 3.30 a.m. Kami terus tidur.

Terlajak tidur sampai pukul 6.05 pagi [entah sape yg kjutkan. thanks nway :)] Aku hanya gosok gigi dan cuci muka. Tidak sempat untuk heavy cleaning because takut our leader a.k.a Risha Nazneen didenda lari 1 padang again [pity her. slah ktorg. dye yg kne. soe sys]. Morning work out session again but today we did Chicky Dance [hooray! amt sgt comel]. Eat breakfast [a MUST owh hahaha] and then raptai for majlis penutup [is it majlis pnutup already? *sob*]. Then the real Majlis Penutup with appearance of Hajah Norizah a.k.a Headmistress of Sekolah Menengah Kebangsaan (p) Sultan Ibrahim berlangsung. Kinda ngantuk because lack of sleep. After all that singing patrioritik songs, hearing them blab, it's the time for showing our amanah things. My piece of paper is in the tasik or maybe I lost it somewhere and my biscuit lemau [i feel very UNamanah. ish. teruk nye aku!]. Before we went home, I got my handphone back and snap all the pictures down there for kenangan.

I WILL NOT FORGET THIS FABULOUS CAMPING TRIP and MARK MY WORDS !

Syahira, Kat [very makcik lookin] and Aida

Merekamereka *wink*

Surau yang Kat fell in love with [may god bless her]

Ronggeng rumah Kat and papa picked me up there [your house is very nice, kat!]

Aida's persian cat [cute!]

-very tired-

Love You Sis

Ini ialah e-mail kiriman kakak aku yang jauh nun di Shah Alam [haha. jauh la sgt. tp sjak dye jd wakil pelaja n such sume ni. da jrang sgt jmpa dye. n for dis whole year she wont be coming home. i miss you sis. quit jela dr jd MPP 2]

Her e-mail reads like this [tidak mengikut tatabahasa yg btul. hee] :

pernah dulu. . .

sewaktu kecil emak selalu pesan. . .

jangan fikir apa kamu kata. . .

fikir apa yang emak kata. . .

maka kamu akan berjaya. . .



sewaktu dulu. . .

emak beritahu. . .

mak tak pernah menangis kerana diri. . .

mak menangis kerana kamu. . .

mak sayang kamu. . .



emak cakap. . .

jangan dikenang susah emak. . .

kenangkan angan2 kamu untuk senang. . .

mak senang melihat kamu. . .

melihat kamu berjaya. . .



emak pernah sebut. . .

mak sayang kamu. . .

mak taknak kamu jadi macam emak. . .

mak nak kamu jadi seseorang. . .

seseorang yang emak banggakan. . .



emak kata. . .

biarkan orang mencerca kamu. . .

walaupun itu salah kamu. . .

kamu mesti terima. . .

kerana mak percaya. . .

kamu akan jadi lebih terbaik. . .



emak bicara. . .

mak tak pernah luntur sayang kamu. . .

mak akan buat apa saja. . .

apa saja asalkan kamu gembira. . .

mak takkan berhenti sayang kamu. . .



emak bisik. . .

tidur lena-lena. . .

mimpikan kejayaan kamu. . .

esok kamu bangun dengan hati yang kukuh. . .

sekukuh sayang mak pada kamu. . .



emak. . .

titis mata ku hanya kerna aku sayang pada kamu. . .

sedih hati aku kerna aku rindu pada kamu. . .

-tamat-

p/s = saya sayang mama saya juga!