CAMPING

7:55 PM


On 6 - 8 March 2009, Jumaat - Ahad, I went for my first ever camping trip [Kem Kepimpinan 2009, SIGS] with Kat, Aida, Hana, Noris, Chubby, Zzaty, Syahira, Alya and my beloved seniors.

Bertolak from school around 3.30 p.m. although sudah berkumpul pukul 1.30 p.m. Ada taklimat sikit, kene rampas barang-barang berharga e.g handphones, cameras and wrist watch [jam pon nk amek? haishh, aq xbg my jam. nyawa aku tu. xbole2 =p].

Sampai-sampai dekat Kem Tasek Utara sahaja sudah rasa macam it's gonna be my bestest days yet because of sangat teruja dengan tempatnya. [haha. first timerlah katakan.]

The person who is responsible for my tent mates is Tuan Seni Bin Jantan [haha. aku ktawa ble taw nama dye. aq taw d sebabkn si Chubby adew crush on him and somehow knows his name. very funny HAHAHAHA]. Walau mereka berniat untuk memisahkan kami sebagai rakan, tetapi mereka tidak berjaya. Kami sembunyi-sembunyi tukar pasangan. Finally, I got my not-so-boring tent mates [kat, aida, syahira].

After that, dirikan tent, Kat yang banyak buat because she knows one thing or two about it and pernah di bebel oleh Miss Low. No wonder she can memorise all the little steps. That teach is very good at bebeling non-stop [haha. bengong lak aq nk kutok cekgu neyh] Aku just tolong sikit-sikit. Feels very helpless indeed. Then, we have our minum petang, sembahyang asar, mandi-manda [kat dlm toilet yg xde flush. mmg style camp. ugh. nobody can mengilangkan emas from perut. disaster owh. da arh kne rebut2] and apa entah lagi yang aku buat.

That night, we have been divided into groups. My group's name is Intelek and Chubby as my
captain [bgus arh. she is very the gila2 XD]. Member-member aku yang lain semua lain group. The counselor's gave all campers two amanah thing. One is Marie Biscuit and a piece of paper. We have to guide it with our life. For example, we cannot eat the biscuit or make it lemau [very tough. coz biskut ue bwat aq lapo. hahaha]. On 12 something, baru mereka bagi kami masuk tidur.

Next morning I woke up on 4.30 in the morning untuk mandi tanpa berebut. Kejut my tent mates dengan mata yang separuh tertutup. Susah gila mahu kejut mereka. [pas ni aq nk kne bwak horn besar biar korg snang bngun. ish] Lepas mandi, pergi surau for solat subuh and berkumpul dekat padang pukul 6.50 a.m. Had our morning workout [ponco2. yay! aq da hafal steps nye]. Had breakfast and make our way to the first buliding confidence thingie and that is Kayaking! Masuk tasik itu sahaja aku sudah tertelan air and that makes my tummy feels uneasy when I'm kayaking, my head woozy and I feel like wanna throw up, but thank god I can stand the pressure from my mental. Sort of [ahaha. ayt ape aq gne neyh? mcm tnggang kuda je].

tasik for kayaking =)

Break a while before we went for Flying Foxing bebeh! Aku orang yang ketiga terakhir untuk turun dari tempat yang tidak berapa mahu tinggi. Penyebabnya ialah kepala aku masih agak pusing. Aku turun bersama-sama dengan Myra. Aku ingatkan kami akan menjerit seperti 'kanak-kanak' yang lain tetapi tidak jadi kerana ia tidak menakutkan seperti harapan kami. [bukan blagak. knytaan. :-p] After that, the counselor buli group yang flying fox dengan membuatkan kami mengesot di lumpur, ala-ala PLKN. [alasan mereka sebab group kami habis cepat. grr~ making a mental note ntuk blengah lpas2 ni] Habis baju kami semua. Berlumpur dan berselut. Kejam betul.

from kiri ; pandangan dari depan , pandangan dari sisi

Break lagi but for solat zohor and bersihkan badan sekejap. Around 3 something kami pergi untuk Repelling. Agak tired semasa buat aktiviti yang ini tetapi gagahkan diri. Di sana, Tuan Seni dan beberapa counselor yang handle kami. Chubby punya muka memang tidak boleh dilupakan [haha. sengih mmanjang and she claims that tuan seni asek tngok dye. wake up sista! he's kinda old for you]. The counselors ada cerita bahawa ada seorang budak menangis tidak mahu turun kerana gayat [last2 bru aq taw dat girl is zzaty. cyan dye. hee] Actually it is not that high. Maybe just mental tidak kuat. Aku turun dengan cara yang tidak betul. The result, tangan aku terbakar kerana turun dengan laju dan kaki aku lebam terhentak dekat kayu [ouch!]


The last night, we [my, myra's and chubby's khemah] have to wake up on 2.30 a.m. untuk kawalan malam. Dapat tidur around pukul 1. Kami bangun dikejutkan oleh khemah sebelum kami. Ngantuk gila. Tengah lepaking, Mr Rahilme datang with Mr Fitri and Puan Fadilah untuk berbual-bual. Aku awal- awal sudah lintang pukang tukar baju and pakai tudung. Tepat pukul 3.30 a.m. Kami terus tidur.

Terlajak tidur sampai pukul 6.05 pagi [entah sape yg kjutkan. thanks nway :)] Aku hanya gosok gigi dan cuci muka. Tidak sempat untuk heavy cleaning because takut our leader a.k.a Risha Nazneen didenda lari 1 padang again [pity her. slah ktorg. dye yg kne. soe sys]. Morning work out session again but today we did Chicky Dance [hooray! amt sgt comel]. Eat breakfast [a MUST owh hahaha] and then raptai for majlis penutup [is it majlis pnutup already? *sob*]. Then the real Majlis Penutup with appearance of Hajah Norizah a.k.a Headmistress of Sekolah Menengah Kebangsaan (p) Sultan Ibrahim berlangsung. Kinda ngantuk because lack of sleep. After all that singing patrioritik songs, hearing them blab, it's the time for showing our amanah things. My piece of paper is in the tasik or maybe I lost it somewhere and my biscuit lemau [i feel very UNamanah. ish. teruk nye aku!]. Before we went home, I got my handphone back and snap all the pictures down there for kenangan.

I WILL NOT FORGET THIS FABULOUS CAMPING TRIP and MARK MY WORDS !

Syahira, Kat [very makcik lookin] and Aida

Merekamereka *wink*

Surau yang Kat fell in love with [may god bless her]

Ronggeng rumah Kat and papa picked me up there [your house is very nice, kat!]

Aida's persian cat [cute!]

-very tired-

You Might Also Like

10 comments

  1. la siot.....
    beeeeessstttttt!!!!!
    nyesal aq x joint.....
    huk2

    ReplyDelete
  2. camping mmg best lahh!
    gonna mish it :)

    ReplyDelete
  3. my =
    haha, next time ada lagi kita pergi together ok? ;p

    ReplyDelete
  4. Nurfatiehah bt Zaini =
    no more camping for you.
    haha!
    SPM this year right?
    Lots of lucks.

    ReplyDelete
  5. Tiada dendam yang dapat ku berikan kepada kem komandan kerana mendendaku lari padang .
    HAHAAAAA . tak bleh blah .

    ReplyDelete
  6. Risha Nazneen =
    ngehh
    u did it with such determination
    that's why tiada dendam kut
    =p
    [wateva jela ayt aku ni]

    ReplyDelete
  7. hari yg meletihkan bukan ;)

    ReplyDelete
  8. hahah kejam!sgt sronok;p ni la yg kat crite aritu

    duh jeles habes!

    ReplyDelete
  9. lya =
    memang tired wahai kak lya
    balik sahaja, nadee tidur satu hari
    haha, tapi sembahyang tidak fly to the moon ;p

    ReplyDelete
  10. picah =
    nadee kejam?
    haha, sabar sahajalah =p
    kat might exaggerate a bit right?

    ReplyDelete

Leave the message after the beep.