Saya BANGGA!

Daku bersemangat semula untuk berblogging ini kerana terbaca post cik Siti Nurr [klik nama cik adeq ni ntuk crita lanjut. haha] yang terbaru. :) Pada 18 April 2009 [dkat blog krj slah tarikh daa], kami sebagai pelajar Sekolah menengah Teknik Johor Bahru dibrain wash [i mean it in a good way yeah]. Kami dibukakan mata betapa pentingnya menjaga adab pergaulan dan betapa pentingnya insan yang bernama Ibu dan Ayah [in my case , papa n mama :D].

Aku memang excited terlebih untuk menhadiri 'kursus' ini. Macam² yang kami pelajari dan yang paling penting aku belajar membengkakkan mata [haha. coz bnyk sgt nanges. semput gila]. Benda yang paling akan aku ingat untuk selamanya ialah slot army yell. Kami² dalam setiap kumpulan kena mencipta satu slogan or something like that. Memandangkan ahli² kumpulan aku semua mengambil jurusan Sains Pertanian [tp kelas lain²], jadi kami memilih perkataan CANGKUL sebagai nama kumpulan [hahaha. xbole blah]. Army yell kami berbunyi begini

Apa yang penting?
-cangkul

Apa yang cangkul?

-lubang

Gali Gali Gali Gali Gali Gali

ILMU!


Siap dengan gaya mencangkul lagi


Inilah group aku. Ada 11 ahli yang best!


Slogan kami sentiasa digunakan again and again. BANGGA! [bangga ni act ayt ustaz sofyan. sapew yg taw. sila gelak kuat² yeah? haha]
Sebelum nangis³ , kena karang surat dulu untuk diberi pada Ibu Bapa yang tersayang semasa berjumpa selepas ini setelah 1 malam berpisah [time buat ni , aku da mlalak gila²] p/s ; gaya tinurr dgn dat gurl seblah dia duduk mmg sopan ;p

Nangis Time! [bukan ke ni muiz? nangis juga mamat ni. haha. aku carik juga muka aku tengah nangis. tapi pakcik xmsukkn kat blogg :)]


Untuk cerita lanjut, sila klik link ini ya? Kelab Remaja JIM Johor

Notice

I got a writer's block. That's why my blog had not been updated for a long time. And I also don't have any mood. It seems my mood run away. That ungreatful kid. Harap maklum.

Happy Birthday Atiqah Sayang! -10.04.2009-

Happy birthday Atiqah! [binti ape hek? xtaw pulak aku haha] Aku datang sekolah lewat semacam hari ini [aduyy! susa tul naek kete. da larh jam mmanjang. dlu jln kaky. exercise sket. ni da gemukk cm tong drum]. Masuk kelas, nampak beg plastik berisikan dua hadiah. Aku teringat hari lahir minah pandai ini. Dia masuk terus aku wish segala [baik kn aku? klau aq taw dye akn bg 'bnda 2' msty aq bg dye adiah. mne taw buleyh dpt lbeyh =p].

Selepas english class, masa rehat, mereka² [tqa,edlya n alin] menolak kami² yang ingin rehat masuk dalam kelas semula [dlm aty da maki². ape nk hlang aq g 'date' ni. hangguk kunk. ngehehe.
kdding dowh!]. After about 5 minutes, they came in with a box. I was like "huh?" but then she open up the box and I was like "yayy! love you tqa! muahh³" [very hipokrit ke? ntah lah ;p] I sang happy birthday song and everyone chorus together. She act all shy and such [gedik arh kau minah. lalala~]. Lepas itu baru kami including the guys ambil 'bnda 2'.

this is the 'bnda 2' [jgn jlesh yeah? haha. nyummy!]

Tqa, your mom towkey McD? How can you manage to but this for ALL OF US? [haha. just curious babe]

...................................................................................................................................

Hari ini juga kami dipaksa balik pukul 1 petang [bagi plajar² pompuan] kerana ada kelas fardhu ain. Ustazah what-her-name tayangkan slides on "Anda Bijak Jauhi Zina" [skola bru aku ni titik bratkan agama. praturan very ktat. aku syukur a bit aku pndah ; ) ]

Farah, kau nak web ABJZ kan?

The slides show girls wearing tudung berjalan berpegangan tangan dengan lelaki, berpelukan dengan lelaki dan bertepuk-tampar dengan lelaki [nauzubillah minzalik]. Mereka² buat begitu kenapa mesti pakai tudung? [aku tnya skolan ni krana ada rakan² aku yg xpkai tdung ckp "watpe pkai tdung. pkai tdung pon bwat jhat. so , srupa xpkai tdung kan nadee?" aku diam n snyummmm je] Tudung bukan ke untuk mengingatkan kita supaya tidak buat benda² dilarang agama? Manusia², sedarlah. Hari kiamat sudah dekat. Kalau tidak kiamat pun. Ajal boleh sampai bila². Buatnya tengah bercumbu segala, Allah tarik nyawa. Kan mati katak namanya itu. Aku pun tidaklah seperfect mana, tapi aku ingatkan anda² di luar sana and at the same time aku ingatkan diri aku. Kalau aku ada buat salah, tolong tegur ya? Tapi jangan tegur macam hendak tunjuk yang aku salah. Tegurlah cara Rasulullah s.a.w ajar kita. [no offence heh girls kat luar sana yg buat mcam ni? ni oppinion aku. sorry]

Slides ini juga ada tayangkan dua lagu nasyid. Sayu hati aku bila dengarkannya.

[In Team - Kalimah Cinta]
Pepohon cintaku kian merimbun
Semakin dicantas makin bertunas
Tidak mampu mendustai hatiku
Rasa cinta fitrah manusia

Siapalah aku menolak cinta
Yang hadir di jiwa tanpa dipaksa
Hidup ini tidak akan sempurna
Tanpa cinta dari Tuhan Yang Esa

Adam Hawa bercinta di Syurga
Angkara iblis terpisah menderita
Kerana cinta mereka setia
Bertemu di dunia

Dengan cinta kenal Pencipta
Dengan cinta kenal RasulNya
Kerana cinta kenal saudara
Bahagia keluarga
Oh indahnya cinta

Hidup tanpa cinta
Sengsaralah jiwa
Sengketa dan dusta
yang merajai jiwa

Di batasan cinta syariat terjaga
Tanpa keraguan tanpa kesangsian

Betapa sucinya kasihMu Tuhan
Betapa agungnya kebesaranMu
Diri ini mengharapkan cintaMu
Kekalkanlah rasa kehambaan ku
(adoii. xske wane ijau. trpksa guna. hee)

Lagu lagi satu pula lagu De hearty - Permata yang Dicari. Downloadlah ya? Dengar [xbosan pon lagu dye] dan muhasabah diri. =D

Wake up my islam siblings, jangan terlalu hanyut dengan dunia. Ia hanya sementara. Moga kita diberi hidayah dan petunjuk oleh Allah. Perbaiki diri kita sama² ok? Insyallah.

I got it!

New bowling shoes

New bowling ball [tengah kena drill =D]

Finallyfinallyfinally! Got a set of bowling gears. After years of 'saliving' [terliur. haha. direct translation lah siutt] on others awesome bowling balls, I have my own. Thank you very much Mr Hisham Haron and Mrs Norizan Mohd. Well, but not 100% lah. I pay some with my salary from last year's job. Only RM110, but to a sixteen year old kid. It's quite a lot of money [haha. sorry lah mom , dad. hve to tke some credit 4 it ;p] I wanna be a great bowler. My wild³ dream.


Wishing and practising hard for it! Dapatkan CuteComment di SahabatMusleem.blogspot




p/s = the shoes is awesome or not? commentos needed


Just Now Was FUN !

Haiyoo, tadi aku pergi jalan-jalan di Kotaraya dengan mama. Pergi sana sebenarnya hanya mahu membeli skirt dan baju putih untuk dinner mama yang akan diadakan di Hotel Selesa pada 17 hari bulan ini [2 pown nk g taw ke? aduyy aq neyh. haha] Sampai sana, kami pergi ke segala macam kedai baju dan akhirnya landing dekat kedai First Lady [alaa. yg kdai s'pore pnya ue. kat tngkt atassss skali. sblah Avon]. Cuba punya cuba, lastlast, mama beli baju jubah dan aku beli blouse warna pink [cantik gila owh! haha. mmg out of listed thing 2 buy. tp maw wat cmne. da cantek sgt. hentam ajaa ;p]. Before that makan dekat Pizza Hut [owhh yummy! lupa suda tntang boikot sgala. evil me haha]. Kemudian, minum² dekat Singgah Selalu. Sampai rumah kira² pukul 5 lebih. That was fun and I got a new thing to wear for whenever!

Oh ya, before I forgot. On this day also, papa bought 5 Burger Segamat [untuk org² sgamat maybe dorg taw wat kind of burger yg aku tngah bebelkn neyh]. That burger is fit for a king. It's big and juicy. Very yummy! [akak aku jlesh xdpt rse. haha. soe sis. next tyme haa] The stall is located in front of Billion in Segamat [dkat bndar i think]. If any of you went to Segamat. Don't forgot to drop by and buy some. Won't rugi. =D

Suppose ada 5 biji burger. But 1 da msuk perut dulu ;p

p/s = Baju baru tidak dapat ditayangkan kerana baju berada di dalam washing machine ketika ini. haha.

Happy Birthday Zakry! -02/04/2009-


Mohd
Zakry Abdul Latif

If you don't know him. well , shame on you!

Exactly at 12.00 a.m, my phone vibrates and shouts asilly ring tone. I picked up my phone and the screen shows that today, on the 2nd of April is Abang Zakry the badminton player's birthday. I totally forgotten about it. I went in my saved messages box and edit a birthday message I gave to my other friend and simply delete out her name and switch it to Abang Zakry's name [haha! sorry yeah. copy paste only. but its the thought that counts ;p]. I sent it out to his phone number and wish hard that he got it. I continue on my reading which was interrupted because of the 'rude awakening'. On 12.06 a.m [my fav num babe! 6!! haha LoL], I got his reply.

Hahaha..thanks dik..:-)..igt jgk brthdy abg..tq..daaa..

Yeah! He got it. Mission accomplished. Welcome bro ;)

You are 26 years old already? Very 'old'. [haha. suka aku je maw kutok ;p]

the FUTURE spelling is very unique , haha!

Fruit Filling Day, bak kata Siti Nurrr =)

refer Siti Nurr's blog [aku TERHARU gila! hahaha. thanks babe. anda pown criakn aryku ;D]

Today banyak gembira [ayt tunggang kuda ;p].

Datang sekolah dengan perasaan yang agak tidak gembira kerana hari-hari sebelum ini agak bosan memandangkan rakan-rakan sekelas very quiet and not that friendly like I used to in previous school. Tapi masih melangkahkan kaki untuk masuk ke kelas. I enter my class and as usual I got the 'silent treatment' by all of them. In my heart i said "owh ****. here we go again. one more day of silent crapness" Lagi-lagi budak sebelah aku atau dikenali sebagai Farahin. Kenapa dengan dia entah, hari kedua dia sungguh kecoh dan aku macam "yayy! ada mmbe gila-gila" tapi hari-hari selepas itu dia asyik nangis dan cakap mahu balik sekolah lama semua [aduyy, aq taw ko frust. engt ko sorg? dngan rsult pekse ntah ape nye mengong. haishh]. Aku mula menjauhkan diri. Jikalau tidak, aku juga akan mempunyai fikiran yang sama seperti dia dan bukan itu yang aku mahukan sejak masuk sekolah ini. Aku mahu berjaya! [yeah! bersemngat! haha] Jadi, aku larikan diri ke Siti Nur Sakinah binti? [haha! mahu taw ur fathers' name ukie?] Talktalktalk with her like we know each other for a long time [weird gila. but very best!]. Since then, my mind set has changed. I am no longer sick of this school. I found my satu kepala friend [thanks to you to Siti Nurr]

After recess, we don't have to study but we have to clean the class and all that crap. Oh well, it can't be that bad. Berbual lagi dengan Cik Siti Nurr. Kemudian tambah Ain dan Bella. Kami meronggeng dekat meja guru which was put at the back of the class [yup Siti Nurr. ver weird. haha]. Potong dan tampal² artikel untuk papan kenyataan. Dari situ, kami berbual dan bergelak ketawa tidak ingat dunia dengan muka blur Siti Nurr dan Ain [aduyy , mmg xbole blah] .


rupa kelas sedang dibersihkan setelah Alin mengamuk [anas pling rjin btw. haha. tp mengong g kutok dak pompuan wat kje xbtol. sabo ajaa. BTW , my place is on the left handside of the picture. with sayur sawi on top of the krusi tu. itu pon klau korg boleh nmpak through dis crappy picca that i took with my handphone yg sume pujy canteq tp haprak ble amek gamba. lighting kne bgus bru ukie. HAHA]



sayur sawi budak² kelas aku semai [first intake] aku kutip hasil dia sahaja. btw, mama aku puji anda² punya sawi although belum taste lagi ;p

Balik sekolah, ada latihan untuk ahli² kelab boling. Siti Nurr tidak dapat datang kerana masalah transport [engt maw maen 2getha2. tp ape kn daya. next tyme yeah? don 4get 7 DOLLARS. haha] Jadi, aku pergi dengan Bella sahaja. Bertalktalk dengan seniors, mereka² amat friendly. Thank goodness. Sampai rumah pukul 5.30 petang. Amat sangat penat dan letih badan. Tapi it's hell a good day alhamdulillah.