Saya BANGGA!

2:28 PM


Daku bersemangat semula untuk berblogging ini kerana terbaca post cik Siti Nurr [klik nama cik adeq ni ntuk crita lanjut. haha] yang terbaru. :) Pada 18 April 2009 [dkat blog krj slah tarikh daa], kami sebagai pelajar Sekolah menengah Teknik Johor Bahru dibrain wash [i mean it in a good way yeah]. Kami dibukakan mata betapa pentingnya menjaga adab pergaulan dan betapa pentingnya insan yang bernama Ibu dan Ayah [in my case , papa n mama :D].

Aku memang excited terlebih untuk menhadiri 'kursus' ini. Macam² yang kami pelajari dan yang paling penting aku belajar membengkakkan mata [haha. coz bnyk sgt nanges. semput gila]. Benda yang paling akan aku ingat untuk selamanya ialah slot army yell. Kami² dalam setiap kumpulan kena mencipta satu slogan or something like that. Memandangkan ahli² kumpulan aku semua mengambil jurusan Sains Pertanian [tp kelas lain²], jadi kami memilih perkataan CANGKUL sebagai nama kumpulan [hahaha. xbole blah]. Army yell kami berbunyi begini

Apa yang penting?
-cangkul

Apa yang cangkul?

-lubang

Gali Gali Gali Gali Gali Gali

ILMU!


Siap dengan gaya mencangkul lagi


Inilah group aku. Ada 11 ahli yang best!


Slogan kami sentiasa digunakan again and again. BANGGA! [bangga ni act ayt ustaz sofyan. sapew yg taw. sila gelak kuat² yeah? haha]
Sebelum nangis³ , kena karang surat dulu untuk diberi pada Ibu Bapa yang tersayang semasa berjumpa selepas ini setelah 1 malam berpisah [time buat ni , aku da mlalak gila²] p/s ; gaya tinurr dgn dat gurl seblah dia duduk mmg sopan ;p

Nangis Time! [bukan ke ni muiz? nangis juga mamat ni. haha. aku carik juga muka aku tengah nangis. tapi pakcik xmsukkn kat blogg :)]


Untuk cerita lanjut, sila klik link ini ya? Kelab Remaja JIM Johor

You Might Also Like

4 comments

  1. sengal uh tu perli aku duduk sopan..

    ReplyDelete
  2. haha!
    alabapak.
    jangan terasalah sayang ku :)

    ReplyDelete
  3. oohh jgn ngiss encikk ;)
    hehehhe


    asl i ta dpt ape2 blog yg u update ha??

    ReplyDelete
  4. haha!
    menangis itu perlulah mak encik ;p
    Maybe you tidak mengemaskini add terbaru ku kot.

    ReplyDelete

Leave the message after the beep.