Life is UNperfect

Yeah, it is true. When I felt like my friends is out of the world amazing, great and helpful, I found out that it is not true. Friends are hard to pleased. I am not a good friend, I know but please respect me as a breathing human being and not just a clown to make jokes. I have feelings too. Maybe my face shows that I am happy, smiling as usual but inside its a turmoil full of sadness. Thanks though for being there even though you are not really 'there' when I really need you the most.

-from someone who wanted to be loved and full of frustration-

May Allah bless you Mikael [Jackson]

On my way to school this morning, I heard the news in radio that Mikael or known as Michael Jackson had died from heart attack but some speculate that maybe he had died from drugs that he had for his injuries. That, I dont know. All that I know is may Allah bless Mikael. Aminn. I was shocked and at the same time I felt like wanting to cry. I just don't know why. *sigh*

HAHA funny *orang kurang sabar sila ambil perhatian*

Manusia amat tidak penyabar. Buktinya? Manusia² yang mengadd aku di Myspace aku yang kurang sabar[click for link]. Aku ini jenis yang tidak berapa gemar mengapprove rakan² yang disebabkan ada segilintir manusia yang addadd sekadar mahu menambah rakan dan tidak menambah kenalan [pham2 kn sndr ayt aku neyh. hang malay kn?]. Jadi, lebih kurang 3 minggu aku punya friend request menjadi pekasam. Aku sekadar melihat siapa yang add tanpa approved. Rakan² yang di dalam friend request aku hampir 50 orang but still aku tidak approved [++ kemalasan]. Baru sebentar tadi, aku buka friend request kerana mahu mengapproved Fiona, rakan sekelasku dan aku lihat friend request aku sudah susut ke 28 orang. Haha! Conclusionnya, manusia amatlah tidak penyabar. Orang sabar selalu untung [well in this case. xlarh untung sgt. dpt kwn ngun aq je pown. xbesh³. hakhak]. Jadi, silalah wahai manusia² di luar sana menjadi lebih penyabar ya?

Tesco? hell no

Tadi after pergi wedding of the day singgah sekejap dekat Tesco Extra, Plentong. Shopping barang dapurlah juga kiranya. Aku, Along dan Mama bertiga sahaja yang pergi. Kalau aku dan Along ikut shopping barang dapur, memang habis kami tibai semua barang yang nampak nyummy! Haha.

So
, jalan² cari sayur²an, susu coklat, minyak masak etc. Sampai di sebelah rak Quacker Quakes Chocolate Drink [alahh , yg iklan tulun mak kat dpur amek brang kat tmpat tnggi kunun ue. wateva ;p], Along cakap "ameklah, mcm sdap ja. pekat je mcm". Aku pula "ehh , maybe kut. owrite" sambil tangan mencapai sepacket bendalahtu. Tengok harga, its stated that it's RM12.99.

Sudah lengkap beli semua yang dimahukan, pergi ke cashier for check out. Done. Check resit, Quakes berharga RM14.99 [heh. xbole jd. rm2 bole gne tok topup tauk. penipu tul]. Aku pergi ke tempat Quakes tadi untuk second check. [yuppp! rm12.99] Lepas itu, Customer Service untuk argue. Then, pekerja di situ cakap "kejap, saya check". Tunggu about 15 minutes. Pekerja india itu datang semula dan bagi satu tanda harga yang kononya di tampal di tempat aku ambil yang menunjukkan harga RM14.99 [taik unta dye larh! ckp da larh mke mcm taik. prangai mmg taik. dasar taik]. Geram gila aku. Dia siap boleh cakap "kalau xnk. refund je lah" [ish minah ni. sdap ko ja. pas2 abg aku kata, amek ja. fine. aku akn mnum ayer ue smpai RM14.99 mama aku worth. aku jd besar dan besar supaya boleh tulun mama aku amek brang kat tmpat tnggi. kekeke]

Tesco, have it your way. Dosa kau tanggung ok?