Merdekakah kita wahai anak muda?

Soalan ini sering timbul pada 31 Ogos pada setiap tahun. Tidak letih ke untuk menjawab? Survey sana sini, tetapi soalan ini masih timbul. Hal ini bagi akulah kan, disebabkan oleh kami remaja². Ya, aku sebut kami sebab aku pun tak betul seratus peratus juga. Tak kanlah asyik mahu menunding jarikan? Huhu. Ngeh, tadi masa aku rangka² mahu post tentang ini macam banyak sahaja idea mencurah-curah. Tapi bila jari sedang menekan-nekan papan kekunci ini, semua hilang terbang entah ke mana. Dush³! Oh, selamat naik sekolah hari esok kepada rakan-rakan kecilku. Yang sudah tua, tidak perlu memperasankan diri ok? :p

Oh here it comes again :D

Suara muazzin terdengar, melaungkan azan maghrib menandakan telah masuknya bulan yang di tunggu² oleh umat Islam sedunia termasuk aku!

Bulan Ramadhan, penuh berkat
Bulan Ramadhan , penuh nikmat
Bulan Ramadhan, tiada syaitan [except syaitan xdnga kata.haha]
Bulan Ramadhan, solat terawih
Bulan Ramadhan , turun berat [ahaa.really??]

Haha! Sahaja aku merepek di hari yang mulia ini.

Kepada rakan³ blogger aku, pembaca³ yang rasmi mahupun tidak, rakan³ sekolah, orang Islam :

Aku ingin mengucapkan selamat beribadah di bulan mulia ini. Cepat³ kutip pahala, untuk tapau bagi bulan² berikutnya tahu :)

3 Days Before Puasa , Havoc Day , Party For Menyambut RAMADHAN :) i love you 4p3-ians~

Hee~
Seems like the title says it all right? After the school ended [not exactly ended laa.coz afta classes an adew koko.keke], my classmates and I went for Zuhur prayer. After that , wild PARTY babes! Haha! Jokinglah.

Atiqah a.k.a Awok suggested this party for sambuting the coming of Ramadhan or the fasting month [owh.xsaba nyew!solat trawih.pose sgala :) aq rndu bulan niii] last week. So, all of 4p3-ians agreed except for 3 ekor monyet yang aku malas mahu sebut namanya [ko sdar ko sapew an.aq taw ko salu juga jnguk blog aq an?hope ko kumment laa post yg neyh kayh.klau sakeyt aty,soeee bnyk³.aq plik knape ko ber2 g ikot ja dngan KT ue.kowg xbapew ske dye nyew pangai.n yet , ko mmpunggungi BELIAU.bkan aq xske KT ue.but dye mlampau sgt laa.tp xsdar².bnyk kaly bg ko chance taw x KT?but sume dak klas kte da geram ngun ko except alyn.heshh.meh laa together² in our function laen kaly.show us that u cared.tp nooo,ble ktorg bwat apew²,msty ko mmperlekehkan ke apew.ko da la KETUA TINGKATAN.xptut ko bwat dan ckp apew yg ko da pnah ckp.opps.TERemo laa pulak.ukie,resume creta happy smula.lalala~] All of outsiders [dak² bkan asrama.trmsuk aq] brings all kinds of food.

Atiqah Sahir/Awok : Mee Hoon Goreng [slah eja ka?klau yup.g taw kayh?keke]
Nadilah Hisham/Nadee/Empunya blog ini : Macaroni Goreng
Siti Nur Sakinah Zulkifli/Tino/Ctno : Biskut Batik
Nurul Ain Hazimah/Ain : Cake Chocolate [owh nyummm!]
Nabilah Rosdi/Bella : Cheese Cake Sponge
Nabilah Amir/Bilah & Nadhirah Hani ?? [soe lpe nme ur dad] : All sorts of air kotak
Amira/Mira [pown lpe ur full name.soee] : Kuehs :p
Nazifah/Nazy : Tidak diketahui
yang tidak disebut namanya, sila bagi tahu ok?

FOODS


Then, we took lots of picture, obviously. Which will be uploaded on Myspace later. After that, we went to Rumah Hidroponik to
semai benih² cinta :p [kami an dak² prtnian.huhuh] Exactly on 4.30p.m. We went home with a beautiful round tummy :D

A Day With Mama :) [late one day coz xbole upload laa smlm.binawe toi]

Yeah, she's my mama
We are crazy right?


Its been a long time since I update this thing :) Missing you darl.
In the morning, I follow my mom to her office [well.xpelik pon mama keje ari sabtu.non goverment la ktakn]. She said "adeq,jom ikot mama g ofis.den ptg ue kte g shopping" [owh my fav word nowadays!hahah] Since it's already 8 something in the morning and she have to meet up with Encik Azman [a.k.a bapak aida. hoi aida, lawa kete bru ko. mama aku jelosh! hahah. blikn sbijik tok aq buleyh?] on 9, so I just took buffalo shower [mandi kerbau lol].

Went to her office *yawn* Did my addmath homework. Finish it. Online Myspace for a while. Sign off. Went to the Musolla. Did my Zuhur prayer. Read the holy al-Quran. Sign back in on Myspace. Mama went for pray. Mama came back with the magic word "lets go shopping!" [act , she said, lets go EAT pizza.hahah.tp aq dnga laen]. Shut down the computer. Get in the car. make our way to Jusco Tebrau City.

Our first destination, restaurant for sure. Search all around and mama made a dead stop infront of Vivo [halla.kta td maw mam pizza hut]. "adeq,mkn sni je k?mcm best ja" I made a face and agree. Well, it is HER money :p

We order up Margherita pizza, Something Something Mushroom Something [i could not rmmber da name], two fruit juices, Chicken Wings, Vanila and Choc Mousse and Breaded Scallop which was my mamas' favourite and still is. Our waiter is a bangla man [mne dowg import bangla neyh pown aq xtaw. ckp english spatah². way funny]
.

Vanila and Choc Mousse

Magherita

The foods arrived. Heaven :D We could not finish up all the pizzas. Pack some of it for my starving papa and angah [haha.sape suh xmaw ikot. ur lost, my gain bebeh]. Then, went in Jusco to SHOP! Go to Scarlets' rack. Woah! Lots of cute tops. I chose few to bring in the fitting room. 1st one, reject. 2nd one, reject. 3rd one, wow! Lovelovelove it! Mama agrees. Mama paid for it. Thanks mama. I love you :)



p/s = already wore the top today for Bukit Saujanas' sort of family day [bowling tournament] I will update on the game later babes

Tiredness

Wahhhhhh! Penat gila. Baru balik from wedding anak³ kawan papa di Melaka. Tiga orang sekali kahwin kau! Tidak macam best pula kan [owh soe, ayt nmpak lame gilaa ble gne tlisan baku.yux.huduh]. Bertolak pukul 10 pagi dan sampai rumah pukul 7 tadi. Now, sudah pukul 9 *yawn* Tengah tunggu pictures budak² kelas aku mengcangkul diupload dalam Myspace aku. Esok² pula mahu upload pictures time dekat wedding ini [setelah di cilok dari kak sri naty :p]. Boleh tahan grand bagi aku. Mesti best kalau kahwin nanti, saing dengan siblings aku *night dreaming* :)

Too many guys gone too soon

Purpose aku menulis hari ini :


Mahu mengucapkan salam takziah kepada keluarga Arwah Muhammad Shakir bin Abd Shukor, pelajar Tingkatan Lima Sekolah Menengah Teknik Johor Bahru. Beliau menghembuskan nafas terakhir pada pagi 2 Ogos 2009.

Oklah, formal sangatkan cara aku tulis. Tukar normal semula. Semua mesti wonder, apa hubungan aku dengan arwah bukan? Well, aku tidak kenal dia sangat pun. Setakat nampak dia semasa jalan² di luar kelas. Tahu dia kelas apa. Siapa kawan² dia. Itu sahaja. No more, no less.

*sigh* Aku dapat tahu dia accident motor pada hari Rabu setelah diberitahu oleh Bella pada hari Jumaat [eh,ayt aku xbelit² an?]. That time kami on the way to surau for tadarus. Sampai di surau, ramai buguru hadir dan kami diminta untuk mengambil yassin dan mereka ingin membuat tahlil ringkas. Oh so the story were true. Bella sudah angkat² kening dekat aku [yela bella.ko btul :p]. Rupanya, tahlil itu bukan untuk arwah Shakir sahaja. Ada pelajar Tingkatan Lima juga kehilangan ayah [ni lagi sedih act.spm with no dad 2 cheer u on.gosh.i dun want dis happen to me.i dont wanna lose my daddy!]. Tengah baca yassin, hati aku sebak gila. Terbayang bagaimana rasanya berada di tempat arwah, bertarung nyawa. Takut ke? Seram ke? Tenang ke? Tapi aku teruskan bacaan......




Tepat pukul 12.33 tengahari, Nurul Ain telefon aku dan menyatakan bahawa Akie sudah meninggal dunia. Dia menangis dan tersedu sedan ketika memberitahu aku. Aku sebak. Ain menangis dan menangis. Dia kata "aku xknal dia. tp aku rse khilangan dia. agk nye mcm mne la family dia. lagi rase kan?". Aku hanya boleh mengiyakan. Padahal baru pagi tadi aku beritahu mama bahawa arwah masih koma. The bright side is that baguslah juga dia tidak lama menahan sakit. Moga roh kau dicucuri rahmat Muhammad Shakir bin Abdul Syukor dan semua yang telah kembali ke rahmatullah.

Al-fatihah......





dari insan yang prihatin