Too many guys gone too soon

12:59 PM


Purpose aku menulis hari ini :


Mahu mengucapkan salam takziah kepada keluarga Arwah Muhammad Shakir bin Abd Shukor, pelajar Tingkatan Lima Sekolah Menengah Teknik Johor Bahru. Beliau menghembuskan nafas terakhir pada pagi 2 Ogos 2009.

Oklah, formal sangatkan cara aku tulis. Tukar normal semula. Semua mesti wonder, apa hubungan aku dengan arwah bukan? Well, aku tidak kenal dia sangat pun. Setakat nampak dia semasa jalan² di luar kelas. Tahu dia kelas apa. Siapa kawan² dia. Itu sahaja. No more, no less.

*sigh* Aku dapat tahu dia accident motor pada hari Rabu setelah diberitahu oleh Bella pada hari Jumaat [eh,ayt aku xbelit² an?]. That time kami on the way to surau for tadarus. Sampai di surau, ramai buguru hadir dan kami diminta untuk mengambil yassin dan mereka ingin membuat tahlil ringkas. Oh so the story were true. Bella sudah angkat² kening dekat aku [yela bella.ko btul :p]. Rupanya, tahlil itu bukan untuk arwah Shakir sahaja. Ada pelajar Tingkatan Lima juga kehilangan ayah [ni lagi sedih act.spm with no dad 2 cheer u on.gosh.i dun want dis happen to me.i dont wanna lose my daddy!]. Tengah baca yassin, hati aku sebak gila. Terbayang bagaimana rasanya berada di tempat arwah, bertarung nyawa. Takut ke? Seram ke? Tenang ke? Tapi aku teruskan bacaan......




Tepat pukul 12.33 tengahari, Nurul Ain telefon aku dan menyatakan bahawa Akie sudah meninggal dunia. Dia menangis dan tersedu sedan ketika memberitahu aku. Aku sebak. Ain menangis dan menangis. Dia kata "aku xknal dia. tp aku rse khilangan dia. agk nye mcm mne la family dia. lagi rase kan?". Aku hanya boleh mengiyakan. Padahal baru pagi tadi aku beritahu mama bahawa arwah masih koma. The bright side is that baguslah juga dia tidak lama menahan sakit. Moga roh kau dicucuri rahmat Muhammad Shakir bin Abdul Syukor dan semua yang telah kembali ke rahmatullah.

Al-fatihah......





dari insan yang prihatin

You Might Also Like

18 comments

  1. sadisnye !!!!!!!
    sob sob2
    kite x tau berapa kite hidup && bagaimana cara kite mati
    harapnya bukan lah mati disebabkan kemalangan
    ngeri tau !
    tp hanya tuhan yg tahu apa disebaliknya

    ReplyDelete
  2. betul itu sis sayang :)
    oh terima kasih sebab singgah.
    nadee pun tidak mahu mati sebab itu
    mahu mati in aman and in iman.
    amin [haha! 3 words yg puseng²]

    ReplyDelete
  3. ouh he is the guy??
    sgt tak sangka kan mati ni..

    ReplyDelete
  4. ya ya tahu brite ni
    alfatihah
    semoga ruhnya dicucuri rahmat.

    ReplyDelete
  5. oh jadi ini lah diaorg yg dsbut2 kat myspce. hm, al fatihah :(

    ReplyDelete
  6. yup he is the guy tino
    selalukan nampak dia?
    well, photographerlah katakan.
    he gone too soon

    ReplyDelete
  7. yup sis farah.
    he's the one.
    terima kasih

    ReplyDelete
  8. smoga ruhnya dicucuri rahmat drpd Allah S.W.T..
    ameen..

    ReplyDelete
  9. semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama org2 yg beriman... amin...

    ReplyDelete
  10. kesiannye..
    smoga rohnye dicucuri rhmt..

    ReplyDelete
  11. ilham, dinie, mieza :
    amin :)
    i hope so too

    ReplyDelete
  12. yayunk kenal this guy personally yeah?

    ReplyDelete
  13. yeah~
    mati tak kira orang,tk tau bilerr~

    ReplyDelete
  14. betul itu tino :)
    tadi ada tahlil untuk dia di sekolah
    sayu sahaja

    ReplyDelete
  15. aku pon sedh :|
    after ni dkt surau rumah aku dah x de sape nk huhahuha :|
    *terkedu..
    aq amek mase 4 days to calmed my self :|
    then bace balik blog kau..
    ah!:(

    ReplyDelete
  16. aku sedey bace part nih....
    sob2
    semoga rohnya di cucuri rahmat drpd ALLAH S.W.T
    -aida-

    ReplyDelete

Leave the message after the beep.