History Repeats Itself

1:31 PM



Aku gila frust hari ini. Gara² seorang perempuan dalam kelas aku. Well, lets call her Ice Queen.


Long ago, masa aku first time masuk TiJB ini. Aku nampak yang Ice Queen memang akan bring trouble. I was a third-intake student and so is Farahin. Farahin and I are the gila² type. Kecoh is our middle name but when we entered the class we are like "bring me outta here!" because the class was damn quiet, so quiet that you can even hear a pin drop. That was before us, the third-intakes came in. We sort of bring out the real kecoh in our classmates [agak nye laa]. Masa aku dengan Farahin berbual dan bandingkan this school and our previous school with a bit of jokes and snicker, Ice Queen knocked on our table. Some sort of warning I assume. We are like "what the tutt" and rolled our eyes.


After a month or so after that, the class jadi gila bising. Buguru² semua quite annoyed with us. Bukannya kami tidak belajar. Cuma sedikit bising.


In the month of June/July, I was called by my form teacher. She said that she hear some teacher said that I was a tad noisy in class. I did vow to her that I will try to change Insyallah. As you all know, leopards don't change their spots overnight kan? So did I. I'm still the old Nadilah but with a bit of semangat untuk majukan diri dalam pelajaran. Still the bising one. Since I am quite bigger than the others, the teachers always attacks me and not the others. It is not fair! :(


Then, yesterday I heard from a trustable friend that maybe I am being aimed by my teachers. She said that Ice Queen told her. Ice Queen sangat rapat dengan form teacher aku. Somebody told me that Ice Queen always hang out with her after school or at night di asrama. So I draw a konklusi that mesti dia ada tokok tambah tentang aku atau mengapi-api kan bukan? [uhh.aq brsangka buruk.astaghfirullah]


Kejadian yang membuatkan aku macam mahu cekik³ Ice Queen terjadi semalam. Time aku duduk sebelah Tit Tot [bkan nama sbenar] masa pelajaran Add Math. Ketika itu aku bertanya kepada Tit Tot berkenaan soalan yang aku tidak faham dengan suara yang perlahan. Selepas diterangkan, juga dengan suara yang perlahan Ice Queen cakap "senyaplaa". Aku panas sahaja tetapi diamkan diri. Tit Tot bersuara "kenapa awak suro kite diam?" dan Ice Queen jawab 'kite bkan ckp ngan awk". Sah dia tujukan kepada aku. Ada ke patut Ice Queen sound aku sipi² dan bukan direct? Pengecut ke minah? Huh, gila panas aku time itu. Aku tahu kau ada kuasa. Ketahuilah, ada orang cakap kau ini GK [gila kuasa]. Sama ada semasa di asrama atau di sekolah. Kau juga mahukan perfection. Nobody is perfectlah ngeng!


Hari ini, aku masih fikirkan tentang hal ini, mood kejap ada kejap tiada. Lari entah ke mana. Gelak sana dan sini. Kemudian terdiam. Tadi, bila aku kena perli dengan Puan Fatima [yg smemangnye da bese memerli org] aku terus diam. Terasa sangat. Kenapa? Sebab hal semalam. Buguru Chemist aku lepaskan kami pulang lewat dan aku geram. Kenapa? Sebab hal semalam. Faiz kena marah dengan aku kerana bagi kertas lembab. Kenapa? Sebab hal semalam. Semua berkisar tentang semalam. Sigh.


Maafkan aku ya pelajar³ 4 Pertanian 3! Aku emo pula tadi. Aku tahu aku bising. Aku akan cuba untuk less bising but then I'll be a bit moody I think. Because if I wanna be quiet like Ice Queen, I won't be MYSELF.



Ke mana sahaja aku pergi, mesti kena aimed dengan buguru³. Ya Allah, aku perlukan kekuatan

You Might Also Like

10 comments

  1. sound je!senang...kalo die nangis2 ngadu kat cikgu ckp je kt cikgu hal yg sebenar...xyah takut kalo kite xwat salah..ok wat bising dlm klas?

    mungkin perlu convincekn cikgu dgn result la kot...kalo ade batu api mmg susah sket cikgu nak caya...

    good luck!

    ReplyDelete
  2. jangan buat apa2 dulu..
    fikir..
    selalunya bila kita marah, perasaan marah tu akan kuasai diri kita. kita tak nampak salah kita dan terus nak bertubi tubi salahkan orang lain.

    ReplyDelete
  3. yg penting sabar...
    itu saja.. :)

    ReplyDelete
  4. Sis nana gendut =
    huhu.
    point well taken!
    trying harad here or maybe not
    adoi, exam exactly 1 more month.
    payah oh mahu catch up!
    hehe

    ReplyDelete
  5. Anonymous =
    hoho alright babe!
    :) ayat anda seperti memberitahu aku bahawa aku salah.
    ya, aku tahu aku salah.
    terima kasih.
    for your info, aku tidak membuat apa² pun langsung

    ReplyDelete
  6. haish, ni la slh satu jenis org yg aku paling benci!!!sebenarnye die jeles!!!eh aku plak bengang...solix3
    pepehal pon t singgah blog sy sbb da ucapan raye n jgn lupe leave ur comment k.10Q

    ReplyDelete
  7. haha.
    emo pula anda :)
    tapi tidak mengapa
    memang patut pun kut
    insyallah :D

    ReplyDelete
  8. okea nadee i got it.
    let her be~
    dengan aku pun de dah cam tak suka

    ReplyDelete
  9. salaam...whoa..ice queen ni kira mmg ada la dalam kelas saya and yes,she's kinda like gk tau.saya pun bising jugak dalam kelas and you know la,kalau kelas tu mainly consist of good and high achievers student,mestilah kelas tu diam and suram sepi je kan.sama la.saya bising dalam kelas dan selalunya tidak disukai oleh ice queen versi sek saya hahahha...tapi takder la sampai gitau cikgu.saya rasa itu terlalu budak2.kerek and poyo.kalau ada masalah,selesaikan secara baik.apa kata awak pi jumpa dia,bersemuka elok2 and ask her apa masalah dia dengan awak.Saya pasti masalahnya bukan setakat hanya kerana awak bising dalam kelas je...mungkin ther's sumthin else.Dia jeles ke apa ke kan.Mungkin awak lebih cantik dari dia ke kan .... hehehehe

    tapi yang penting,jangan marah!

    ReplyDelete

Leave the message after the beep.