Tangisan dalam Kegembiraan

10:00 PM






Gembiranya aku! Akhirnya, pada umur aku 16 tahun, 8 bulan dan di dalam bulan Ramadhan, aku khatam Al-Quran untuk pertama kali. Alhamdulillah :') Aku tahu mesti ramai yang mencemuh dan cakap "eh.bru nak khatam?ish teruk" tetapi tidak mengapa. Aku tetap khatam. Tiada lagi percakapan "adikkkkk,ble awk nk khatam?along,angah dan akak da lme khatam!g ngaji!!" dari papa dan mama. Pa dan Ma, anak mu sudah khatam. Tanpa paksaan dan atas dorongan diri dan semestinya dari keluarga :D


muka menangis aku


Huh, buruk gila muka nangis aku. Nangis, kenapa ya? Ini semua salah si bawang. Petang tadi, aku dan papa hiriskan bawang² untuk dibuat sambal goreng [nyumm!slurpp] pada esok hari. Peh, gila pedih mata aku. Meleleh² air mata aku keluar. Masa ambil gambar ini pun sudah kira kurang menangis. Biasalah, anak dara ini pertama kali hiris bawang banyak² =p







Oh ini sedih. Terawih sudah berakhir. Tiada lagi terawih selepas ini. Sedih gila! Aku berjaya untuk buat terawih every single night though minus the red nightlah :p







Last but not least
, semua anak³ Haji Hisham bin Haji Haron bin Haji Kassim bin Haji Abu sudah kembali ke rumah. Horray! Kembali havoc rumah aku. Esok mahu pulang ke rumah lagi satu. Family belah papa mahu datang dan masak² di situ. Looking forward to this raya yang lebih bermakna dari sebelum² ini kerana banyak benda aku accomplished this year.

Kepada semua saudara islam aku, selamat menyambut hari raya Aidilfitri dan aku harap sama² lah kita tingkatkan amalan untuk majukan islam. Amar Makruh Nahi Munkar!



p/s=disebabkan baju raya aku tahun ini warna biru,jd amiklah ucapan atas ni warna biru [yucks.fyi,i hate blue.tp anything ntuk family aq;p]



You Might Also Like

10 comments

  1. selamat menyambut hari raya!
    enjoy stu family~

    ReplyDelete
  2. hey ignore je org ckp cmtu
    selalu org cmtu melayu kolot
    at least u da khatam. alhamdulillah.
    selamat juga dari akim! ;D

    ReplyDelete
  3. ehee :D
    thanks akim!
    yeah, melayu kolot =p
    yay boleh kutuk memandangkan bulan ramadhan sudah habis.
    haha.
    happy raya akim!

    ReplyDelete
  4. ndee..rmh mu der kt sabah keer..!!

    anw,cdih dok aq bcer...wawawrghh

    ReplyDelete
  5. bgs2...dh khatam al-quran dh...~

    ReplyDelete
  6. er, siapa Anonymous ini?
    siapakah anda?
    tidaklah.
    itu masa bercuti di sabahlah :)

    ReplyDelete
  7. bgs a dah katam wlau lmbt tp lg elok dr org yg x katam2 kan...?

    ReplyDelete
  8. well said acul :)
    haha.
    andakah orang yang tidak khatam lagi itu? :p

    ReplyDelete

Leave the message after the beep.