New Song :) Broken-Hearted Girl by Beyonce

You’re everything I thought you never were
And nothing like I thought you could’ve been
But still you live inside of me
So tell me how is that?

You’re the only one I wish I could forget
The only one I’d love to not forgive
And though you break my heart, you’re the only one
And though there are times when I hate you
Cause I can’t erase
The times that you hurt me
And put tears on my face
And even now while I hate you
It pains me to say
I know I’ll be there at the end of the day

I don’t wanna be without you babe
I don’t want a broken heart
Don’t wanna take a breath with out you babe
I don’t wanna play that part
I know that I love you
But let me just say
I don’t want to love you in no kind of way no no
I don’t want a broken heart
And I don’t wanna play the broken-hearted girl...No...No
No broken-hearted girl
I’m no broken-hearted girl

Something that I feel I need to say
But up to now I’ve always been afraid
That you would never come around
And still I want to put this out
You say you’ve got the most respect for me
But sometimes I feel you’re not deserving me
And still you’re in my heart
But you’re the only one and yes
There are times when I hate you
But I don’t complain
Cause I’ve been afraid that you would've walk away
Oh but now I don’t hate you
I’m happy to say
That I will be there at the end of the day

I don’t wanna be without you babe
I don’t want a broken heart
Don’t wanna take a breath with out you babe
I don’t wanna play that part
I know that I love you
But let me just say
I don’t want to love you in no kind of way no no
I don’t want a broken heart
And I don’t wanna play the broken-hearted girl...No…No
No broken-hearted girl

Now I’m at a place I thought I’d never be…Oooo
I’m living in a world that’s all about you and me…yeah
Ain't gotta be afraid my broken heart is free
To spread my wings and fly away
Away With you
yeah yeah yeah, ohh ohh ohh

I don’t wanna be without my baby
I don’t wanna a broken heart
Don’t want to take a breath with out my baby
I don’t wanna play that part
I know that I love you
But let me just say
I don’t want to love you in no kind of way..No..No
I don’t want a broken heart
I don’t wanna play the broken-hearted girl..No..No..
No broken-hearted girl
Broken-hearted girl No…no…
No broken-hearted girl
No broken-hearted girl
p/s = just for You Know Who :D

Kerja yang tidak berapa mahu gila

Firstly, Happy Birthday to Isyraf Hakim or maybe Happy Belated. haha! I don't know exactly when is your birthday man.

Hari Ahad supposely hari untuk orang rehat² bukan? [ayt papa aq.dye bebel gne ayt ni mse kne anta aq kat umah tino at kempas indah.gila jauh dol.thanks though pa!:)] Tapi pada hari itu, aku decide untuk buat kerja yang agak gila kot. Pagi² bangun untuk kemas rumah [klau x.jgn harap aq dpt kuar], kemudian iron itu ini dan mandi. Keluar rumah around 12 something untuk pergi ke rumah Tino that was soooooo far away. sigh.

Sampai rumah Tino, lepak kejap tunggu dia siap sambil minum air Pop Spritzer yang adik dia ambilkan [seyesly,adeq ko ag terer lyan ttamu oit tino :p]. Dia siap sahaja, teksi yang ditelefonkan oleh Faten untuk kami telah sampai. Perfect timing :D

Turun teksi dengan muka masam. Peh kena sepuluh ringgit dan tujuh puluh sen. Aku panas gila. Tiga puluh sen dia tidak pulangkan pula itu. Ish duit haram [gyahah! lpas gram kok]. Masuk rumah Faten dengan kaki kanan. Woah! Besar dan lawa siut rumah dia. Oh yeah, rumah Tino pun lawa. Taman dia semua. Lupa mahu ambil gambar both of the houses :)

Stay quite lama di rumah Faten. Makan spaghetti bolognase [sdap :)], sembahyang zuhur dan tunggu dayang² berdua itu bersiap [gila lama korg taw x!]. Bila mereka siap sahaja which makes me wanna dance around the house, kami naik kereta ibunda Faten yang menghantar kami di depan rumah Isyraf Hakim a.k.a Icap [mcm kicap ja. hahahahahah no ofens hoh babe ;p u r cool right?]

Aku rasa kan, kami duduk depan rumah Icap lagi lama daripada duduk dalam rumah dia [hahah.jokin lol]. Haa ini first kerja gila. Icap ini bukannya aku kenal sangat. Aku ini setakat reader blog dia yang gila best itu. No more no less. Last week Tino cakap Icap ada ajak aku pergi rumah for his birthday party. Mula² tidak mahu pergi kerana segan. After some thought, oh what the heck. Pergi sahajalah. Hee. Minah dua orang segan mahu masuk rumah Icap sebab guys semua duduk luar. Kalau aku jadi mereka, sudah larong [huwmm.ade ke word ni ek?] sahaja duduk dalam sebab sudah berpeluh gila duduk luar [u should know betta an icap?hahah sweaty]. Tapi like I said, aku tidak kenal dia. Sopanlah sikit Nadilah!

Salam mak Icap, duduk dekat ruang tamu dia, ambil air, tunggu budak² dia datang, tengok Tino dan Faten mencekik mee hoon, gigit² cawan polystyrene, duduk luar, duduk dalam semula, ambil² gambar, terjumpa dengan ex-schoolmate kemudian menjerit² histerically [rafiqah kut nama die.soe i cant rmmber how to spell ur name.hee.], ambil air lagi, tengok si Icap lalu lalang sambil lap peluh, gelak²kan dia dan finally! Potong cake yay :D

Nampak sedap kan? nak taw mane mamat ue beli. sila tanyalah sendiri. apa ek url blog lanun terlampau ni hek? hahah. oh yeah , cake ini sedap bak kata Faten ;p

gaya freestyle mamat ini memotong cake. FYI , i got the first piece! :D gyahah



After long hours di rumah Icap, Faten ajak pergi ke rumah rakan sekolah dia yang juga terletak di area Impian Emas [yeah i noe.rich mans' houses :D owh dreamy]. [ini second kerja gila btw] Nama mamat itu ialah Faisal [dia ex cpl mmbe skool aq :p gyahah gossips]. Pergi rumah dia menggunakan pengangkutan tradisional iaitu kaki. Huargh! Time sampai rumah dia, sudah berpeluh macam tut. Masuk rumah dia dan makan nasi minyak sedikit with ayam masak merah. Lepas isi pinggan, mamat itu pergi ajak Faten makan dekat luar. Peh lagilah panas. Habis makan, relax² dan cool down dekat dalam dan tengok movie kelakar [faten,movie ape hek?lu yg tnya dye an. gua xdnga ape dye ckp sbab tngah mncekik dat tyme biskuat cokolat yg sdap :D]. Faisal ada ambil gambar kami dengan dua rakan dia. Seorang baju belang hitam dan merah dan seorang lagi baju hitam. Nama mereka? Well, aku tidak buat survey pula. :p

haa ini lah faisal. kenapa dia tutup muka? takot market kut :p

Kemudian, the day ended when Faten's mom fetch and hantar aku dan Tino pulang ke rumah Tino. Eh lupa, belum end lagi. Sampai rumah Tino sahaja, mak dia ajak aku ke rumah depan yang sedang membuat open house [owh gosh!eat some more?dat tyme, prot aq da nk mletop uwaaaaaa]. Jamah dan jamah. Kemudian pulang ke rumah sendiri. Home sweet home baby! :D

p/s = that day, aku dapat RM20 ringgit duit raya. hee. Icap, from your house tidak dapatlah :p