Where did I go wrong?

Dua orang cousins dan seorang bestie aku punya adik dapat 5A. Huwmm, kenapa aku tidak dapat sebanyak itu masa dahulu ya?

Conratulation guys! You sort of deserved it
=p

This Is It :D

Hari Ahad lepas, aku book ticket untuk movie This Is It. So, today aku pergi dengan bestfriend aku, Haziqah.

The movie was great! It shows how great is Michael Jackson. He never raise his voice to the people who works with him when they did something wrong and he also said "God bless you" to almost every person in the stadium. He is so energetic. What makes him the most awesome entertainer is that he always there to know the progress of his show. He is one cool dude. Sadly, he's gone.



City Square penuh gila dengan pelajar² yang berdating which makes me sick just to look at them acting all lovey dovey [shameful] dan yang berjalan². Pusing sini, jumpa orang yang aku kenal lepas itu said hi and such. Pusing sana, same thing. Kepada yang aku tidak perasan dan tidak tegur [sperti kes one gal td.hahah pehal la ko jerit "pehh bwat2 xknal siuttt!"kat escalator pulok ue.haishh segan²], for your info, aku tidak memakai spec tadi dan mata agak kabur. So, sorrylah ya? :)

Masa dalam panggung, Aizam [old bestie.time kat skool rndah] called dan tanya aku dimana. Kemudian janji untuk lepak bersama-sama. Tunggu movie aku habis kemudian get together dengan Aizam dan seorang lagi bestie aku which I cannot mention his name here [takut bini dye marah!haishh payah] Berbual dan bergelak ketawa. Seronok gila!

Lepas itu, mereka berdua pula masuk panggung tengok movie 2012. Tunggu mereka selama 2 jam lebih untuk makan bersama. Masa tunggu itu, seksa! Penat dan letih berjalan tidak tentu arah. Finally, we all sit down and eat at Secret Recipe :D

Pukul 6 petang, Haziqah pulang menaiki teksi. Aizam dan si ehem pula tunggu aku pulang dulu. Bila aku suruh pulang, mereka jawab "xnk la.ktorg tnggu ko blk dlu.ktorg syg ko.naty pape jd kat ko susa". Terharu aku :'D Thanks guys! Both of you are the best! Mama ambil aku pukul 6.40 petang. This is it. It is the time for me to leave. Last words, miss the three of you a lot!


Aku rindu kau weh! Hang out next time yeah. Plan betul² pas ni. Haa ini lah Aizam. Kepoh gila

Besties forever :D
p/s = i saw faten amira xD hahah

Stinky + Anny

Sembelihan ialah mematikan nyawa binatang yang halal dimakan dengan memutuskan urat halkum dan urat marih dengan menggunakan alat yang tajam dengan niat kerana Allah.

Aku berjaya mematikan seekor ayam dengan lafaz bismillah. Dengan erti kata lain, aku menyembelih seekor ayam di sekolah tadi. Best oh! =p At first, excited gila vavi mahu buat. Bila sudah diri depan ayam yang berumur 30 hari itu, aku quite gemuruh. Dalam kepala otak aku "woah!klau xptus urat dye cmne?klau aq trlupa bce bismillah cmne?" dan banyak lagi bisikan syaitan yang datang [hahah.yeye je setan kcau aq ;p tah² mende laen. wooo].

Ustaz Jawallal yang carikkan urat halkum dan urat marih untuk aku. Bila sudah dikumpulkan, aku yang sedang memegang pisau baca bismillah dan terus potong *srett srott* [sound effect hehe]. Ustaz cakap "jgn angkat! jgn angkat!". Baiklah ustaz :)

Masa aku potong, Tino dan Bella yang pegangkan kepak dan kaki ayam itu [err.aq rse la korg yg pgang.ke org laen ek?hahah lpe siut]. Lepas sudah putus, mereka lepaskan. Ayam itu menggelepar selama beberapa saat. Tidak boleh kasihankan itu ayam! Nanti tidak boleh makan [hahah xsnggup owh].

Keluarkan isi perut dan cabut bulu time! Gila busuk kau tahu? Masa dia menggelepar, najis dia terkeluar. Menahan kesakitan maybe. Jadi, bulu di tongkeng dia, sudah ada ehem [euwww]. Najwa si gila yang sanggup keluarkan isi perut ketiga² isi perut ayam untuk group aku. Cabut bulu dia berjam-jam. Haishh. Aku juga yang cabut bulu di bahagian tongkeng. Bayangkan baunya ~.~ super euwwww.

Aku dan Najwa orang terakhir siap habiskan kerja membersihkan ayam. Tangan stinky smelling. Desperate cari sabun. Cuci guna sabun pun masih ada bau ehem ayam. Then on 12.30 ada tahlil ringkas untuk doakan SPM candidates next week. Good luck you guys! Banggakan TiJB! Make us number one again this year! hee

Lepas tahlil, makan nasi dan ayam kari yang kami sembelih tadi [kut laaa.hee] dalam dulang. Sudah lama tidak rasa nikmat makan beramai-ramai :D


......stinky day end......


Today anniversary number celcom school of X aku dan juga pengalaman bekerja :) Untuk cerita lanjut sila tekan link ini ok?

END is in bloom

Hahahahah! Nononono! Not that kind of end. Just the end of my final examination in Secondary Four :)


Woah! It means that the end of 2009 is hampirin. Open shut open shut, 2010 is around the corner. SPM <-- wuuu scary


GEMBIRA APABILA PAPER MATHEMATIC DIKUTIP TADI. No more eyebags because waking up in the morning to study! More time to sleep and updating bloggy sayang.



-in loving memory of Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Additional Mathematics, Modern Mathematics, Sains Pertanian, Agama, Sejarah, Physics, Chemistry and Biology-