Woot woot ! ;D

Drum roll please... Followers aku sudah mencecah 100 orang! Haha. Bukan nak bangga. Actually aku tak bangga pun. Sebab follower aku semua passive. Tak ada comment or bagi apa-apa input dekat post² aku. Atau pun kamu semua silent reader? Haha. Whatever the reason is, thanks sebab tekan butang follow. At least aku tahu ada juga yang jenguk blog aku ini. :)


Pay Checks ,

Haha. Gotta stop for a while untuk segala coretan. Having a little vay-cay. Toodles! :)

Woohoo!

Twice kena benda jadah hantu pop out dari website pelik². Dari orang yang sama. Pada hari yang sama. Heart attack twice worth it ke for a friendship? Yayy Nadee! Kau memang gullible. :')


Show Stopper


-City Square, sudah sinonim dengan budak² bandar bagi Johor Bahru. Short formnye ialah CS. Cakap saja CS, semua akan tahu apa dan di mana benda alah tu-


Referring to secebis fakta di atas ini, deduksi yang kita boleh buat ialah, City Square atau lebih glamour dipanggil CS merupakan tempat yang sering anak-anak remaja Johor Bahru melepak atau chilling out atau bercumbuan atau berjumpa atau my favourite past time which is TENGOK WAYANG! :D Ugh, aku ni suka sangat exaggerate. Sorry.

But that's the fact actually, kalau nak tengok wayang ke chilling ke, mesti pergi CS. Kenapa ya? Okay, memanglah CS is just 3km away from my house tapi macam peliklah. Dah banyak kali pergi. Tak boring ke?

So semalam, aku dan Haziqah pergi tengok cerita Rapunzel or Tangled [confiuss i]. Alaa, yang perempuan comel rambut panjang duduk dalam tower tinggiiiii nak mampus tu. Ah, lantak kau lah kalau tak tahu. Seriously aku cakap cerita tu best! :) Comel dan rasa macam di awang-awangan lah. Impian setiap budak kecil untuk berada di negara macam itu. Even aku teringin nak tengok lots of lantern berterbangan di langit pada waktu malam. Cantik sangat. Graphic dia pun superblah. Mata si Rapunzel sangat besarrrr, sangat jealous. Hee.

Before tengok wayang, jumpa budak-budak Elektrik sekolah aku. Mata aku yang tak power sangat ini nampak macam mereka, lepas itu terus pusing, segan punya pasal. Bukan seorang dua, a group boleh? Ahaa. Naik escalator nak pergi tingkat atas, dapat text dari one of budak-budak E tu yang berbunyi begini, "Huu. Nadee g tgok wayang!" Haha. Weird ke aku tengok wayang? Wajah aku sangat suci ke time dekat sekolah? :P

Then text Kak Anis that aku tak dapat nak tengok wayang sama dia. Aku TAK NAK tengok Tron Legacy. Trailer dia macam haram. Plus it's under disney, tahu sangat cerita itu akan buat aku rasa like crap. Kak Anis cakap memang tak best. Alhamdulillah aku tak pergi. Good call Nadee. :D

Dalam Rapunzel, ada watak chameleon ni. Nama dia Pascal. Aku first dengar dah tergelak-gelak. Haziqah pun sama. Obviously aku dan dia fikir benda sama. Pascal's Principle! Haha! Holiday lah brother but we just couldn't help it. :P

Haa. Inilah Rapunzelnya. Comel kan? Tengok mata dia. Tengok! Aku nak mata macam tu. Teehee. Benda yang dia pegang itu adalah senjata dia bernama kuali. LMAO.

Then there's THE GUY. Semua cerita kena ada The Guy betul tak? That guy try nak persuade Rapunzel supaya lepaskan dia dengan guna the Smolder Look. Part itu, unlike! Buruk gila. Haha! Ada part yang sedih, of course, semua movie aku kena nangis, wajib, haha. Tapi sampai saja part sedih, aku tak dapat nak nangis. Thanks to budak kecil berbangsa cina yang sangatttttt adorable yang dok mengunyah pop corn dekat telinga aku. :)

Movie ended around 2. Keluar wayang and mahu hit the toilet but since toilet packed kami pergi surau untuk solat dahulu. Masuk pintu, jumpa lagi budak² E. Senyum then terus masuk. Keluar, terus naik balik untuk pergi toilet FOC [Free Of Caj.haha!]. Dah melepas, tengah nak jalan, nampak pula group of budak² Mekanikal. Aduh, Apek pulak tu yang dekat depan. Dead meat! Haha! Mula lah mulut kejam dia berbunyi "peh!besar siak!". Buzz buzz. Aku sengih sajalah. Dalam hati sumpah seranah dah berguni-guni. Bila dah jauh sikit menahan hati. Adi pula tanya wether aku lulus tak test undang². Dengan muka sengih ala² kerang busuk penuh dengan kebanggan, aku jawab "lulus!"

Balik rumah, penat gila. Haziqah, I love you lah sayang! Kak Anis, until next time! I love you too! :)


Firework


Why the happy face? I PASSED TEST UNDANG²! Yayyy! All the hard work is not wasted baby! Hee. Padahal aku baru study malam tadi. Dari pukul 12 a.m. till 2 a.m something bertemankan secawan dadih dan akak who helped me study dengan bertanya-tanya soalan. Adikmu yang comel ingin mengucapkan rasa terima kasih tidak terhingga kepada awak! Thank you very much lady! :)

Esok mahu hangout dengan BF, movie apa yang best untuk ditonton yeah? Any idea, anyone?
Tron Legacy or Fair Game or Tangled or Social Network or Aku Masih Dara or Ngangkung or Due Date?

p/s : tak mahu pisang berbuah dua kali. tak mahu tengok movie yang menyumbang kepada pembaziran wang lagi. tak mahu tengok cerita macam RED catastrophe.

pp/s : kenapa tak boleh buat lagi colour coding untuk tulisan wehh?


Potential Breakup Song


Ini familia saya! Saya sayang each of them dearly. We fought, we bickered but eventually at the end of the day or week we made up. :)

Semalam, along ajak aku and akak untuk tengok wayang tapi mama tak bagi *oink* so we just hang around in front of the tv set. This really beats the huge screen of cinema *double oink*. Tengok Malaysia menang 2-0 ke atas Vietnam. A round of applause please and jangan segan untuk tambah sekali Mexican wave. Haha.

After 12 something our port berpindah ke dalam bilik aku. Switch on saja the AC confirm along akan masuk bilik. Since akak aku kena berlatih nyanyi lagu Selamat Malam by Faizal Tahir kerana dicabar oleh seorang minah, aku pun join sekali melalak-lalak lagu tu. Susah part start². Low key habis. Hancus! Haha. Entah macam mana tiba² masuk cerita mengata our parents [fav past times HAHA! not that we made it as a habit though LOL]. Not exactly talked bad about them. Just a few things to laugh out loud about like when mama bought a detergent purely for fun just because the use of broken english just like what along wrote in his blog [click for link]. Then the talks masuk cerita time mereka kecil which at that time aku lagi kecil dari mereka. Me and along jarak 7 tahun, with angah 6 tahun and so on.

Along is a guy and seldom show his emotion whatsoever. But semalam akak cerita about what papa and mama did to them masa stay dekat BBU, he laughed so hard! Dah lama tak dengar dia gelak macam itu. Last time dia gelak macam itu maybe time Senario sitcom which was like years ago since those guys are not that funny now. It tickles me and akak so much.

Me and along had not been too rapat since I join mama in "hating Along's girlfriend club" and started to ignore him. I felt miserable since. So its like a weight is been put of my shoulders when now, he started to talk to me, play with my tummy and such. Tidur dengan lena semalam! :')

.....................................................................................................................

My BF called me after last paper dia tadi. We talked for 40 minutes macam tu lah. Serious I can't wait to hangout together sabtu ni! Can't bloody wait! Rindu gila! Haha. Ouch! Esok ada test untuk lesen. Ish, TAK STUDY LANGSUNG! >.<

ANGAH DAH PULANG! Hooray! Hooray! Hooray!

p/s : dapat message daripada orang yang tak disangka membuatkan aku terharu! :D


I can be ME now ! :D

yahoooooooo! =)) picture perfect !

Here I am. Living the life of Nadilah, no longer as a student. Yes, I felt free! Free as the wind, birds, helium balloons and everything that could fly. :) No more studying. No more curi-curi online. NO MORE MOODY ME! Hehe.

Most of my classmates keluar dari bilik exam awal. Lepas siap, terus hantar. Daring gila kan? It seems the right thing to do at the time. Keluar with a face beaming with proud and joy. I can't stop smiling at all, seriously. First thing first, wrote TAMAT on my slip peperiksaan.

Its a closure thingy. :P

lawa tak? LOL

Angan-anganku jadi realiti! Dapat conteng² baju! Marker dah siap dekat tangan aku bila semua berlonggok dekat bilik SPBT untuk pulangkan buku. And the rest is history, hehe.

Then we [me , Bell and Fyon only] made our way to CS to celebrate. Tukar baju dekat jamban.

before and after :)

Makan dekat Vivo and barrels of laughter exploded. WE WERE ECSTATIC! They went home around 6 while I waited for mama and akak to come. They came and we bought hell lots of Archie's Comics and two Jodi Picoult's novels for me! [photos will be updated later] Yayy! Things to do for pasca SPM! And I ate AGAIN at Secret Recipe with them pulak. Balik rumah dengan big, beautiful round tummy. :D


p/s : my diet down da drain :)
pp/s : blog aku dah kembali pink ! perasan tak perasan tak ?! LOL


from left ; aku , Ain , Bell , Tno , Fyon

to all bB , I am gonna miss you guys so much ! :')


100th post ! :D

Hoorayy! My 100th post! So I am not gonna babble about benda² tak penting. I am going to write about something significant! For the first time after post after post about those ungrateful humans. :P

I am going to get my driving license baby! Sound too seronok kan? Exaggerated a bit of course. I join in with my bestest bestfriend, Alya Afifah bin Azmi for the class just now. It started from 9.30 a.m. till 5.00 p.m. I wore my high-cut Converse shoes which I didn't like a bit since papa and others told me how "teging" the shoes looked on someone, in this case, I looked "teging" in it. But since we cannot pakai selipar, I have too. I looked ridiculous in it by the way.

Start, a kerani asked us to isi this and that dengan marah² yang dibuat-buat. Benci pula aku tengok. For lunch break, food are served in polystyrene. Teman Alya sembahyang then pergi lah makan. I really² enjoy talking to her. :)

And now, my head spins like crazy! My back hurts like hell! The chairs at the classroom was really low and not suitable for tinggi old me! I'm scared to take the undang² test . Macam mana kalau fail? Mama and papa dah warning supaya lulus. They don't wanna pay anything extra for the already expansive cost.

p/s : oh, see, see! dah takde pasal lelaki! yayy Nadee! step by step :)


Hijrah

1 Muharram detik permulaan. So aku pun dengan gediknya telah menukar 'pakaian' blog aku. Apa macam? Style tak? Actually aku nak buat lain. Aku patutnya nak letak gambar Eiffel Tower ni haa as backdrop. Tapi buat punya buat, tak jadi-jadi. Hari dah malam. At last decide untuk buat cikai² dulu before tukar yang indah belaka.

Teringin sangat letak gambar ni sebab aku nak lah juga letak 'something old' macam orang² putih punya wedding which bridenya kena pakai a piece of 'something old' somewhere untuk keberkatan wedding dia. But I guess, sampai aku je, tett!

Akhir kata, semoga manusia di luar sana akan berhijrah ke arah jahat ke baik. Salam Maal Hijrah yang ke 1432!

p/s : i have to cut this short 'coz im getting crazier by the minute dengan kelembapan pc !@#$%^&* aku nih


Sad Melody...

Yesterday, all my trouble seems so far away...

Yes it does. It happened when I am with her, my bestfriend ever, Haziqah Rosazanam. After almost two months or so tak jumpa, we guys meet up at library [tempat yang salu ktorg jejak time form 3 dlu ntuk stdy sme²] but since she went to SMS Mersing, things changed. I no longer hang around there much like I used to. And I am no longer the same Nadilah. People saw that I am happy and all but inside, I am empty as my stomach on bulan puasa. Everything doesn't felt right. Everything became topsy turvy. My study also goes tunggang terbalik. I didn't have my motivation which is You, Haziqah.



So semalam gila gelak buat lawak bodoh plus belajar plus excited bercerita plus bergambar segala. Serious aku happy. Suddenly I stop hating being in my shoes. Just for a while that is. Sayu hati bila fikir that this might be our last date before SPM, Sijil Pembunuh Mood because I will be away to KL for god knows how long. Hey budak, bila nak upload gambar? Huhu.

Then, petang kena pulang but with a satisfied note.

Tadi, hang out at the library, again. Aku buat homework BM dan dia cakap "nadee, kau tengok tak dalam buku physic kau semalam?" And aku gelenglah sebab dah siap homework Physic, buat apa nak sentuh lagikan? "balik nanti, tengok taw" Aku tanyalah untuk apa. "tengok jelahhh"

Masa ayah dia drop aku dekat rumah, aku sedih. Bye bye babe! Lepas mandi, cepat-cepat aku tengok dalam buku Physic. Rupa-rupanya, dia selitkan kad raya [saun effect:awwwwwwwwwwwwww~]. Habis baca kad tu, air mata aku meleleh. Then and there, I knew I found my soul sister. She knows who I am. She knows what to say to cheer me up. She knows I am not that tough. She knows that I need her. She knows that I love her dearly. She is just PERFECT!

Masa 17th bithrday aku, dia bagi cd yang hanya ada gambar kita time hang out. It is simple but it does come from the heart. [TEKAN SINI UNTUK TENGOK] She did meaningful things and I love her for that. Thanks soul sister for everything. Oh I hope we are in a forever kind of relationship. :')

P/S : Forgive me for all my mistakes too... Hope to see you sooner than soon!

HOME SWEET HOME :)

Akak dan angah akan pulang oh! Habislah masa untuk online aku lenyap begitu sahaja. Haha! Itulah pros and cons pabila mereka ada. Akak, nak baju, nak kasut, nakkk! :D

Merdeka ?

This is not related to the previous post.

Tanggal 31, bulan lapan, lima puluh tujuh, merdeka, merdeka, tetaplah merdeka, ia pasti menjadi sejarah.


The date itself yang menjadi sejarah ATAU negara Malaysia in a long term? The way I see things now, I will choose Malaysia will be sejarah... IF! We are what we are now.


Politics? Pah! Nonsense kuasa sepuluh! Halt! Banyak sangat propagandanya.


Malays? Nak sangat jaga hati orang. Hati kaum sendiri, bye bye bye!


Islam? Senang dipermainkan oleh non-muslim and funny enough, the muslims itself. Benci aku.


Merdeka? Merdeka? Merdeka? History will repeat itself. We are going to be in a bumpy ride.
Nadee said, happy merdeka people!

MERDEKA !


Not merdeka Malaysia ya. Sorry! Haha! Aku ni haa. Aku ni yang merdeka. Trial SPM, finally oh finally over. :D Rasanya macam sambut raya dulu-dulu dekat rumah popo. Rasa gumbira tak terhingga! Tapi ramai cakap "SPM blom ag derr!". Aihh, sejak bila aku tukar jantina? Haha! Salah ke nak happy sakan even though bukan SPM? Salah ke? Tak apa, yang wajib, aku nak capai mission aku untuk tahun ni yang tergendala lamaaaaaa sudah disebabkan pelbagai problem yang melanda dari awal tahun. Go Nadee, go! :)

Nak juga cerita !

Hell yeah I will storystory! Seperti biasa, blok Pahlawan A akan buat pertandingan bowling every year. Yesterday is the day for 2010. Habis tuisyen cikgu Ridwan, solat maghrib dan gerak pergi Danga City, where the game is going to be held. I played hard lah tapi 3rd and last game aku quite sucks. Time bagi hadiah kepada pemenang, aku diumumkan sebagai 1st runner up. Yeah it sucks. Habislah rekod aku sebagai juara untuk dua tahun berturut-turut. HAHA! Beza markah aku dengan juara hanya 5 markah. Take note, I'm not a sore loser. Aku masih boleh senyum and wish next year aku menang. Huhu.

Oh My Lord!

Ya Allah! Nampak sangat aku dah lama tak update blog ni. Setelah berabad, baru aku tahu blog page boleh diedit dengan mudah! Lawa-lawa pulak tuh! Ish! Tergugat iman aku! *sighh* Tapi, aku dah di 'haram' kan untuk online secara rasminya sejak hari terbuka minggu lepas :'( Woah! Shake it off Nadee! Trial is just around the corner! *buat muka bodoh*

When ransack happens !

Oh dear, today, papa and along pergi rumah sana [sana means other]...... Suddenly , jeng³!

We got robbed baby! Teruk gila wa cakap lu. MEREKA curi wayar³ elektrik, motor icebox [skang tinggal box ja!hahha], meja and bola pool, dua pressure cooker, a box of shuttlecocks, raket³ badminton [except yg cikai punya,mereka tngglkan], besi³ kerusi, paip³ air, cover kusyens, pinggan mangkuk, kipas, lampu, VCD player, tiga bijik tv, dua never worn badminton shoes which is fresh from the box and on top of it all, they robbed our memoribilias...... Good job kids! :') Kecik² tak nak mati, dah besar menyusahkan orang. Damn sad to see my parents act tough. But in thier hearts, only god knows. Papa smiled and said "dia ambil semua shuttlecock deq.kasut papa beli yg belum pakai tu..." and I cried..

At first masa mama call and broke the news, I'm mad but after they got home and tell me the details, I can't help feeling angry, furious, annoyed, sad and yang setime with it. The police didn't help either. He just came and took some pictures. That's it! No searching for DNA blah³ whatsoever and get this, he used a regular camera and not SLR. Okay², I watched too many CSI. I know I know but isn't searching for DNA is a standard procedure? Gosh! Are we living in the 50's? [nadilah!stop!you are being a jerk!]. Oh well, memories, I hope you stay put in my heart and mind. We don't need stuff to make us remember do we?

copy and paste from my diary :)

P/S : sorry, no colour coordination untuk membezakan bahasa pasar, english words and malay words. No time for it hee.

Cool ! :D

video

For my birthday but dia baru bagi semalam masa hang out, Haziqah binti Rosazanam bagi cd berisi video di atas ini. Home made baby! Itu yang cool. Lagu dalam ni dah lah favourite aku. Thank you so much! You made my day. Aku senyum lebar masa watch it.

Bestie forever lah :)

Tagg :)

1. How old are you?
Seventeen ow yeahh

2. Are you single?
Err aa hmm uhuk yup

3. At what age do you think you’ll get married?
22 :D

4. Do you think you’ll be marrying the person you are with now?
I am with who now? Please refresh my memory

5. If not, who do you want to marry?
Fahrin Ahmad boleh?

6. Who will be your bridesmaid or your best man?
My mom hahha

7. Do you want a garden/beach or traditional wedding?
Beach would be cool :)

8. Where do you plan to go for honeymoon?
Rome , Italy !!

9. How many guest do you think you’ll invite?
80 . family & friends terdekat only hee

10. Will that include your exes?
Definitely yes

11. How many layers of cake do you want?
Six [fav number ngee]

12. When do you want to get married? Morning or evening?
Evening

13. Name the song/tune you would like to play at your wedding?
Sweet love song duhh ~.~"

14. Do you prefer fine dining or just normal spoon/fork/ knife?
Tangan sudah ! huahua

15.Champagne or red wine?
Air kosong dudes

16. Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
Days after kut xD

17. Money or household items?
BOTH ! keke

18. How many kids would you like to have?
Anak kembar empat hehhe

19. Will your record your honeymoon in DVD and CD?
For own safe kept . dvd

20. I want to know their wedding plans :
Nabilah Hisham ! although aku dah tahu semua detail :p hee


Eh Tino , sorry baru jawab tagg ni (:

Hectic Week ! gue capek !

16th January

Birthday aku :p Ramai kawan yang wish. Thank you sangat²! Celcom S.O.X first. Then Maxis, Saiful Anuar, Nabilah Hisham, Norizan Mohd, Halil Hisham, Nurul Ain Hazimah, Deeba, Mieza, Sis Dyla, Haziqah, Najwan [sort of.hahah], Khairul Miftah, Ira, Nash, Nadhirah Hani, Raha Raffie, Nazifah, Farahin, Nabilah Amir, Alya Afifah, Fareez [which i dun expected], Atiqah Sahir a.k.a Awok, Nabilah Rosdi, Syera, Hafizuddin Syafiq, Ilyas Faiz, Ezyan Syamin, Alif Hakim, Peah, Joyah, Syafiq Sahir, Zharif, Aira, Fadzle and myspacers & facebookers. Thank you all soooooo much!

p/s : sesape yang aku tak mention, sorry yeah :)

So, that morning aku pergi main bowling with Miftah and Najwa (which came late). Sibuk menunggu budak kenit itu, aku calling² semua orang. Dapat free kan :D Semua seems busy. Frustlah juga that time. Tiba² ada something melayang atas riba aku. Agak terkejut. Tengok², dapat hadiah from Najwa. :) Aku dapat cermin. Motif dia? Mahu aku cermin muka sendiri kut. Hahah! Thanks babe.



Then main two games. 1st game Najwa tak join in. Markah aku seri with Miftah. 2nd game, Aku menang! Yeehaa! :P After that, kami mahu pulang. Masa turun escalator, Miftah suruh tunggu kejap and dia menghilang entah ke mana. Aku dan Najwa pergi beli DVD cetak rompak [Nakal, I know]. Cerita Couple Retreats which aku tak dapat tengok sampai habis. :( Tunggu punya tunggu, Miftah tak muncul². Najwa sudah bising sebab nanti parents dia marah. After call dan call. Dia muncul and hulur Chocolate Cadbury and Toblerone. Terharu sungguh :'D Thank you again dude!




Balik rumah Najwa, lepak². Tengok movie. Main The Sims 3. Aku create my soon to be family. Hee. Petang itu, pergi padang di taman perumahan Najwa untuk picnic. Ajak Akalili and bawa lappy sekali. Dekat padang itu, kami rakam video menyanyi entah apa² dengan ambil pictures. Lots of them! Seronok gila menggila! Tidak akan lupa saat itu.


17th January

Tuisyen. Sambut birthday dengan family dekat Puteri Pan. Kemudian tuisyen again.

18th January

Sekolah! Happy plus excited. Sebab tahu akan dapat hadiah from Ain. Dia ada cakap mahu bagi tapi tak tahu apa. Before happy² itu, ada quite a bad news. Yong TauFu, classmate aku [bukan nama sebenar] bagi tahu that ada budak kelas lain, Tauhu Hangus [juga bukan nama sebenar] cakap aku mahu usha Tauhu Hangus. It really burns me up! Aku macam mahu jerit. Sudahlah aku kena tuduh suka budak kelas Elektrik dan bagi dedication dekat dia. Pleaselah! Bukan aku yang bagi ok? Dan kenapa bila rapat sikit sahaja dah fikir bukan²? Grow up dudes, please.

Pergi dewan, ada perlantikan punya function. Ain dan Tino jadi pengawas pusat sumber. Kena pakai baju biru, tudung biru, kain biru gelap. Welcome to primary school once more! Hahah! Tidak ramai pengawas yang handsomelah :p LOL

Masuk kelas, berbual dan siapkan homework. Hani panggil aku dan cakap "kau kenapa nadee?huh?" aku dah blur. Lepas itu, dia keluarkan Chocolate Van Houten and a card. Nazi, Bilah, Mira dah sengih². Samdol ja dorang ni surpriselah konon. Boleh tahan tersurprise though *applaud* hahah! Then Bilah cakap "kau kan ada pernah bg taw dat ko xmkan Cadbury. That's y ktorg beli ni" Thanks korang! I'm speechless xD



Duduk sebelah Bella. Khusyuk buat kerja (meniru lol). Tiba² dorang nyanyi lagu Happy Birthday ramai². Dekat white board ada tulis HAPPY BDAY NADEE. Then out of no where, ada cage berisi dua ekor hamster depan aku! Aku gelak. Tak sangka ini hadiah aku. Cute gila! Satu putih & coklat [jantan]. Lagi satu full coklat [betina]. Jantan namanya ialah Fiona + Tino = FYNO :) Betina pula ialah Bella + Ain = BELLIN (: Comel kan? Dorang beli kongsi duit. Macam mana aku boleh tak tahu, aku pun bingung. Bila dorang bincang entah. THANK YOU! Dari sekolah rendah aku mahu hamster :')


ini Fyno . Bellin asek gerak ja . susa maw tangkap :)

19th January
Sekolah seperti biasa. Problem pasal Tauhu Hangus sudah selesai kut. Petang itu ada latihan rumah sukan dan netball. Balik pukul 6.30 petang. Tired. Homework tidak buat.

20th January
Larian Teknik! Berkobar² doe. Masa perempuan dilepaskan dahulu, aku lead :D Budak³ lelaki semua sorak [bkan sorak yayy! tp nganjeng kut xD hahah IDC]. Lepas gate sekolah sahaja aku pancit. Aku tak paksa diri untuk terus lari. Stamina teruk. Jalan laju and adalah jogging sikit². Aku tak dapat top 20 pun :( Fiona dapat tempat ke-5 dan Najwa dapat tempat ke-17. I wish aku dapat putar masa kembali. Tetapi takpe, aku had fun! Sudah lama tidak lari marathon :) Petang itu ada latihan netball juga. Balik pukul 6.30 petang juga. Tired juga. Buat Add Math dan gosok baju pukul 3 pagi.

21st January
Sekolah juga. Pemilihan netball petang itu. I played the best I could which I thought badly but fortunately, I'm chosen! Alhamdulillah. Mewakili sekolah. Tapi cikgu kata kalau ada form 4 yang lagi better. Kena reshuffle. I'm sorry that Bella and Najwa tak dipilih. Thanks for teman aku anyway. You guys are the best! :)

22nd January
Belajar sampai waktu rehat sahaja. Lepas rehat, gotong-royong bersihkan kelas. Budak form 4 mahu tiba. Junior³ ku, welcome aboard! :D Masa rehat aku ajak semua orang [termasuk dak² kelas lain.girls unly haa] pergi kantin untuk dijamukan dengan macaroni goreng and sandwich telur. Classmates aku ada yang pergi dan ada yang tak. Busy katanya. It's ok. Your loss bebeh! ;p

Kami duduk meja berhadapan dengan sekumpulan guys from kelas Elektrik and Awam. Buat bodoh sudah. Kawan² aku pula pergi nyanyikan lagu Happy Birthday. The whole canteen tepuk tangan. Segan weh xD Then suddenly budak Elektrik which aku tak pernah nampak cakap "nadee²,nadee lari laju eh" lepas itu gegak gempita semua gelak. Sepak mau? Hahah! Tapi takpe. Itu semua kenangan kan.

23rd January
Writing this week punya kejadian. So now aku terfikir. Macam mana nanti bila dah tak sekolah yeah? *sigh*




eh aku makin memboringkan kan ?

Tadi tengok berita Channel 5 Singapore. Cerita pasal gereja Malaysia kena bom. Tapi yang surau / masjid kita kena siram dengan air kencing tidak mention pula. By the way, what happened yeah. Sekarang banyak gila pembunuhan. EVERYDAY ada [nauzubillah]. Manusia oh manusia, pelik dan aneh *geleng² kepala*.

p/s I Love You : SIGS punya sukan tahunan pada 4 March. eee aku nak pergi sangat. tapi 4 ari bulan ue hari khamis. x kan maw ponteng skool kut an? heshh and Norina bagi tahu aku baru kejap tadi that SIGS masuk paper REP, Metro untuk anugerah kecermelangan. menyampah siut hahah. belagak cess