Woot woot ! ;D

Drum roll please... Followers aku sudah mencecah 100 orang! Haha. Bukan nak bangga. Actually aku tak bangga pun. Sebab follower aku semua passive. Tak ada comment or bagi apa-apa input dekat post² aku. Atau pun kamu semua silent reader? Haha. Whatever the reason is, thanks sebab tekan butang follow. At least aku tahu ada juga yang jenguk blog aku ini. :)


Pay Checks ,

Haha. Gotta stop for a while untuk segala coretan. Having a little vay-cay. Toodles! :)

Woohoo!

Twice kena benda jadah hantu pop out dari website pelik². Dari orang yang sama. Pada hari yang sama. Heart attack twice worth it ke for a friendship? Yayy Nadee! Kau memang gullible. :')


Show Stopper


-City Square, sudah sinonim dengan budak² bandar bagi Johor Bahru. Short formnye ialah CS. Cakap saja CS, semua akan tahu apa dan di mana benda alah tu-


Referring to secebis fakta di atas ini, deduksi yang kita boleh buat ialah, City Square atau lebih glamour dipanggil CS merupakan tempat yang sering anak-anak remaja Johor Bahru melepak atau chilling out atau bercumbuan atau berjumpa atau my favourite past time which is TENGOK WAYANG! :D Ugh, aku ni suka sangat exaggerate. Sorry.

But that's the fact actually, kalau nak tengok wayang ke chilling ke, mesti pergi CS. Kenapa ya? Okay, memanglah CS is just 3km away from my house tapi macam peliklah. Dah banyak kali pergi. Tak boring ke?

So semalam, aku dan Haziqah pergi tengok cerita Rapunzel or Tangled [confiuss i]. Alaa, yang perempuan comel rambut panjang duduk dalam tower tinggiiiii nak mampus tu. Ah, lantak kau lah kalau tak tahu. Seriously aku cakap cerita tu best! :) Comel dan rasa macam di awang-awangan lah. Impian setiap budak kecil untuk berada di negara macam itu. Even aku teringin nak tengok lots of lantern berterbangan di langit pada waktu malam. Cantik sangat. Graphic dia pun superblah. Mata si Rapunzel sangat besarrrr, sangat jealous. Hee.

Before tengok wayang, jumpa budak-budak Elektrik sekolah aku. Mata aku yang tak power sangat ini nampak macam mereka, lepas itu terus pusing, segan punya pasal. Bukan seorang dua, a group boleh? Ahaa. Naik escalator nak pergi tingkat atas, dapat text dari one of budak-budak E tu yang berbunyi begini, "Huu. Nadee g tgok wayang!" Haha. Weird ke aku tengok wayang? Wajah aku sangat suci ke time dekat sekolah? :P

Then text Kak Anis that aku tak dapat nak tengok wayang sama dia. Aku TAK NAK tengok Tron Legacy. Trailer dia macam haram. Plus it's under disney, tahu sangat cerita itu akan buat aku rasa like crap. Kak Anis cakap memang tak best. Alhamdulillah aku tak pergi. Good call Nadee. :D

Dalam Rapunzel, ada watak chameleon ni. Nama dia Pascal. Aku first dengar dah tergelak-gelak. Haziqah pun sama. Obviously aku dan dia fikir benda sama. Pascal's Principle! Haha! Holiday lah brother but we just couldn't help it. :P

Haa. Inilah Rapunzelnya. Comel kan? Tengok mata dia. Tengok! Aku nak mata macam tu. Teehee. Benda yang dia pegang itu adalah senjata dia bernama kuali. LMAO.

Then there's THE GUY. Semua cerita kena ada The Guy betul tak? That guy try nak persuade Rapunzel supaya lepaskan dia dengan guna the Smolder Look. Part itu, unlike! Buruk gila. Haha! Ada part yang sedih, of course, semua movie aku kena nangis, wajib, haha. Tapi sampai saja part sedih, aku tak dapat nak nangis. Thanks to budak kecil berbangsa cina yang sangatttttt adorable yang dok mengunyah pop corn dekat telinga aku. :)

Movie ended around 2. Keluar wayang and mahu hit the toilet but since toilet packed kami pergi surau untuk solat dahulu. Masuk pintu, jumpa lagi budak² E. Senyum then terus masuk. Keluar, terus naik balik untuk pergi toilet FOC [Free Of Caj.haha!]. Dah melepas, tengah nak jalan, nampak pula group of budak² Mekanikal. Aduh, Apek pulak tu yang dekat depan. Dead meat! Haha! Mula lah mulut kejam dia berbunyi "peh!besar siak!". Buzz buzz. Aku sengih sajalah. Dalam hati sumpah seranah dah berguni-guni. Bila dah jauh sikit menahan hati. Adi pula tanya wether aku lulus tak test undang². Dengan muka sengih ala² kerang busuk penuh dengan kebanggan, aku jawab "lulus!"

Balik rumah, penat gila. Haziqah, I love you lah sayang! Kak Anis, until next time! I love you too! :)


Firework


Why the happy face? I PASSED TEST UNDANG²! Yayyy! All the hard work is not wasted baby! Hee. Padahal aku baru study malam tadi. Dari pukul 12 a.m. till 2 a.m something bertemankan secawan dadih dan akak who helped me study dengan bertanya-tanya soalan. Adikmu yang comel ingin mengucapkan rasa terima kasih tidak terhingga kepada awak! Thank you very much lady! :)

Esok mahu hangout dengan BF, movie apa yang best untuk ditonton yeah? Any idea, anyone?
Tron Legacy or Fair Game or Tangled or Social Network or Aku Masih Dara or Ngangkung or Due Date?

p/s : tak mahu pisang berbuah dua kali. tak mahu tengok movie yang menyumbang kepada pembaziran wang lagi. tak mahu tengok cerita macam RED catastrophe.

pp/s : kenapa tak boleh buat lagi colour coding untuk tulisan wehh?


Potential Breakup Song


Ini familia saya! Saya sayang each of them dearly. We fought, we bickered but eventually at the end of the day or week we made up. :)

Semalam, along ajak aku and akak untuk tengok wayang tapi mama tak bagi *oink* so we just hang around in front of the tv set. This really beats the huge screen of cinema *double oink*. Tengok Malaysia menang 2-0 ke atas Vietnam. A round of applause please and jangan segan untuk tambah sekali Mexican wave. Haha.

After 12 something our port berpindah ke dalam bilik aku. Switch on saja the AC confirm along akan masuk bilik. Since akak aku kena berlatih nyanyi lagu Selamat Malam by Faizal Tahir kerana dicabar oleh seorang minah, aku pun join sekali melalak-lalak lagu tu. Susah part start². Low key habis. Hancus! Haha. Entah macam mana tiba² masuk cerita mengata our parents [fav past times HAHA! not that we made it as a habit though LOL]. Not exactly talked bad about them. Just a few things to laugh out loud about like when mama bought a detergent purely for fun just because the use of broken english just like what along wrote in his blog [click for link]. Then the talks masuk cerita time mereka kecil which at that time aku lagi kecil dari mereka. Me and along jarak 7 tahun, with angah 6 tahun and so on.

Along is a guy and seldom show his emotion whatsoever. But semalam akak cerita about what papa and mama did to them masa stay dekat BBU, he laughed so hard! Dah lama tak dengar dia gelak macam itu. Last time dia gelak macam itu maybe time Senario sitcom which was like years ago since those guys are not that funny now. It tickles me and akak so much.

Me and along had not been too rapat since I join mama in "hating Along's girlfriend club" and started to ignore him. I felt miserable since. So its like a weight is been put of my shoulders when now, he started to talk to me, play with my tummy and such. Tidur dengan lena semalam! :')

.....................................................................................................................

My BF called me after last paper dia tadi. We talked for 40 minutes macam tu lah. Serious I can't wait to hangout together sabtu ni! Can't bloody wait! Rindu gila! Haha. Ouch! Esok ada test untuk lesen. Ish, TAK STUDY LANGSUNG! >.<

ANGAH DAH PULANG! Hooray! Hooray! Hooray!

p/s : dapat message daripada orang yang tak disangka membuatkan aku terharu! :D


I can be ME now ! :D

yahoooooooo! =)) picture perfect !

Here I am. Living the life of Nadilah, no longer as a student. Yes, I felt free! Free as the wind, birds, helium balloons and everything that could fly. :) No more studying. No more curi-curi online. NO MORE MOODY ME! Hehe.

Most of my classmates keluar dari bilik exam awal. Lepas siap, terus hantar. Daring gila kan? It seems the right thing to do at the time. Keluar with a face beaming with proud and joy. I can't stop smiling at all, seriously. First thing first, wrote TAMAT on my slip peperiksaan.

Its a closure thingy. :P

lawa tak? LOL

Angan-anganku jadi realiti! Dapat conteng² baju! Marker dah siap dekat tangan aku bila semua berlonggok dekat bilik SPBT untuk pulangkan buku. And the rest is history, hehe.

Then we [me , Bell and Fyon only] made our way to CS to celebrate. Tukar baju dekat jamban.

before and after :)

Makan dekat Vivo and barrels of laughter exploded. WE WERE ECSTATIC! They went home around 6 while I waited for mama and akak to come. They came and we bought hell lots of Archie's Comics and two Jodi Picoult's novels for me! [photos will be updated later] Yayy! Things to do for pasca SPM! And I ate AGAIN at Secret Recipe with them pulak. Balik rumah dengan big, beautiful round tummy. :D


p/s : my diet down da drain :)
pp/s : blog aku dah kembali pink ! perasan tak perasan tak ?! LOL


from left ; aku , Ain , Bell , Tno , Fyon

to all bB , I am gonna miss you guys so much ! :')


100th post ! :D

Hoorayy! My 100th post! So I am not gonna babble about benda² tak penting. I am going to write about something significant! For the first time after post after post about those ungrateful humans. :P

I am going to get my driving license baby! Sound too seronok kan? Exaggerated a bit of course. I join in with my bestest bestfriend, Alya Afifah bin Azmi for the class just now. It started from 9.30 a.m. till 5.00 p.m. I wore my high-cut Converse shoes which I didn't like a bit since papa and others told me how "teging" the shoes looked on someone, in this case, I looked "teging" in it. But since we cannot pakai selipar, I have too. I looked ridiculous in it by the way.

Start, a kerani asked us to isi this and that dengan marah² yang dibuat-buat. Benci pula aku tengok. For lunch break, food are served in polystyrene. Teman Alya sembahyang then pergi lah makan. I really² enjoy talking to her. :)

And now, my head spins like crazy! My back hurts like hell! The chairs at the classroom was really low and not suitable for tinggi old me! I'm scared to take the undang² test . Macam mana kalau fail? Mama and papa dah warning supaya lulus. They don't wanna pay anything extra for the already expansive cost.

p/s : oh, see, see! dah takde pasal lelaki! yayy Nadee! step by step :)


Hijrah

1 Muharram detik permulaan. So aku pun dengan gediknya telah menukar 'pakaian' blog aku. Apa macam? Style tak? Actually aku nak buat lain. Aku patutnya nak letak gambar Eiffel Tower ni haa as backdrop. Tapi buat punya buat, tak jadi-jadi. Hari dah malam. At last decide untuk buat cikai² dulu before tukar yang indah belaka.

Teringin sangat letak gambar ni sebab aku nak lah juga letak 'something old' macam orang² putih punya wedding which bridenya kena pakai a piece of 'something old' somewhere untuk keberkatan wedding dia. But I guess, sampai aku je, tett!

Akhir kata, semoga manusia di luar sana akan berhijrah ke arah jahat ke baik. Salam Maal Hijrah yang ke 1432!

p/s : i have to cut this short 'coz im getting crazier by the minute dengan kelembapan pc !@#$%^&* aku nih