Hati gumbira ! Hati pilu ! Oh Mixx !

8:59 PM


It’s me again bloggy dear. :’) I don’t know how to write this. But I have to. ‘coz I know I will laugh out loud AGAIN when I go through reading this when I’m in my golden years. Erk. Mukadimah saja dah panjang. Okay, back to the point.

Today, this lovely Saturday, all my besties [Ziqa,Bal,Najwa] and me planned to hang out together. Girls day out! So we meet up at City Square. On 9.45 a.m., Bal and me were already on the bus and at exactly 10 o’clock sharp, kami dah ada kat dalam CS. Wait a while then Ziqa pula sampai. Sementara tunggu Najwa which was having her breakfast, [yeah. sebab itu dia lambat.oink!] kami pergi naik atas untuk check movie apa yang best boleh ditonton. I suggested Khurafat [ugh.sampai skang xdpt tngok.double oink!] but since Najwa si kecil molek dah tengok, aku pun suggested tengok cerita Yogi Bear. But on second thought, lebih baik kita tengok cerita Chick Lit or Romantic Comedy sebab semua dah berumur 18 tahun, not literally for the three of them ‘coz I am the only 18 y/o at this stage. While waiting for cik kak, kami camera whoring dekat smoking area which was full with school’s student wearing school’s uniform smoking their heads off. Ziqa ada jugak mentioned that Ily’s mummy ada cakap that result keluar maybe 21/2 which I will have my JPJ’s test on that day. I was #$^&&&@&*#%@&#&!@^#*(&@!#(*&&*(^ !! Gila awal! Argh! Takutnya! Ohoh. Malaslah nak fikir. Next!

The movie that we chose to see was No Strings Attached yang dibintangi Oleh Ashton Kutcher and Natalie Portman. Pehh, hot guy and hot babe! Sangat sesuai mereka berdua. The movie is soo funnyyy I tell you and damn romantic! I wish somebody would do what Ashton did on Valentine’s Day! Dreamy man! :’D They both hooked up with each other hanya untuk puaskan nafsu satu sama lain. But the guy terjatuh cinta with the girl which was soo not cool sebab the girl dah warning that she don’t want to be in a relationship [haa.part nih aq xbape nak paham!ashton kutcher handsome la woi.sanggup jadi kan him as sex toy je ke?haha]. But end of story, mesti lah happy ending kan? The guy and the girl jadi a couple. Ending movie tu pakai satu lagu yang tersangat lah sedap. Penyanyi nya ialah Plain White T’s. Ehem, movie ni hanya boleh ditonton oleh budak² 18 tahun atau budak lepas sekolah okay. Banyak scene yang obscene. Haha! [tp aq ade nampak budak tijb form 5 tengok movie ni with his GF.woohoo msti panas dduk sbelah sbelah :P]




After the movie, aku sakit perut yang amat sangat sebab dari pagi memang aku tak makan apa², lepas tu bila tengok movie terus sumbat popcorn and air gas. Masuk angin punya pasal, so pergi lah toilet [for the second time.sebelum movie da melawat da jamban]. Then Ziqa ajak makan Secret Recipe di Plaza Pelangi/Kerrys. Naik bas ting-tong [or bas tambang] and about ten minutes dah sampai dalam perut Kerrys. Then, perut aku teramatlah sakit balik so we split up. Najwa and Bal will go for Zuhur prayer while Ziqa and me will hit the toilet again!

I finished my business and while I was sarung-ing my seluar, jeng³! Guess what?! My beloved hand phone slips out of my seluar’s kocek and plop down the lubang jamban. I shouted “ohhh noooooo, Ziqa!!!” which sounded like Hanis Zalikha’s ‘oh nooooooooooooo!’ in her Youtube video, part yang her strap thingy was making its appearance to the world. My heart sank. I quickly open the toilet door and shout for Ziqa’s help to ask the cleaner untuk ambilkan hand phone aku dalam lubang jamban tu. Long story short, the cleaner could not do such thing. One of the cleaner though was kind enough to ask me to go to the Info Centre for some wisdom. And surprise², the lady there also said that the hand phone is gone for good.



So then I make my way to the center of the mall and was like “aaa.ugh.blablabla”, I noticed Ziqa were searching my face for some hint of my emotions inside [dye punya muka mmg tahan gelak ah!]. Although I was pretty frustrated, I could not help myself as I was laughing hard. I went “hohohohahahahihihihihahahahahahahahahahohohaha*choked*hahaha!” I could not control myself. Then my laughter was joined by Ziqa’s because I’m sure it was pretty damn funny to see your bestfriend’s phone masuk lubang jamban. Lubang jamban, kalau dengar perkataan tu saja dah boleh buat kau gelak golek², apa lagi kalau something masuk dalam tu.

Then kami pergi tingkat 3 untuk joined semula dengan Bal and Najwa. We laughed kuat² all the way. But before that, aku call mama untuk bagi tahu. Yup, aku TAK call papa ‘coz I know he will nag and nag and nag and won’t let me live with it. And also ‘coz mama is not in town until tomorrow and I am sure she won’t get mad over the top over this ‘coz she won’t be seeing me for a while. :P

..phone call started..

Nadee : Ma, adeq nak bagi tau something tp jgn marah or ape² tau.

Mama : Haa, yela².

Nadee : Promise eh?

Mama : Okay². What is it?

Nadee : Handphone adeq jatuh dalam jamban..... Sorry.

Mama : Tahniah lah kau... Jamban mana?

Nadee : Alaa kata taknak marah.. Kat Kerrys nih.

Mama : Gambar entah apa² dalam tu sume mcm mane? Awak ngan sape tu?

Nadee : Ngan NajwaBalZiqa. Alaa ma, memang fortunate, adeq da clean up semua dalam tu, da transfer dalam pc and cincin adeq pun mmg tergerak untuk tak gantung kat phone and dah pakai kat tangan da nih.

Mama : Ohh, memang da ready nak buang laahhhh?

Nadee : Hehe, boleh belikan handphone baru? *suara maniss* HAHAHAHAHAHAHA! [xtahan gelak sebab ziqa da tertunduk² gelak denga soalan aku]

Mama : Banyaklah awak. Tunggu result awak keluar dulu...

Nadee : Hahaha! Alamak. Yela²... Bye. Assalamualaikum. HAHAHA!

Mama : *gelak halus*

..phone call ended..


Ziqa : Terus je kau ni tanya nak handphone baru! Hahaha!

Nadee : I have to take a chance laa budak. Welkk. :P Hehe!

Bila jumpa dengan Bal, Najwa ada dalam toilet so I take a chance untuk tanya makcik cleaner dekat situ pulak what to do to if benda masuk dalam jamban.

Ziqa : MC,kawan saya punya barang jatuh dalam toilet, ape kena buat ye?

Makcik Cleaner (MC) : Jumpa supervisor makcik.. Dia tau nak buat apa. *loghat kelate*

Nadee : Oh, supervisor cleaner²? *muka blur habis*

[ziqa da tertahan² gelak]

MC : *nampak offended* Haa yela. Pakai baju putih. Dia yang jage kami sume.

Then ada seorang Pakcik Singapore-ian (PS) ini masuk campur sebab maybe tengok muka aku kasihan maybe. And the way MC cakap macam buat kami lagi blur. Serious, aku tak berapa nak faham what she is trying to say. Kepada sesiapa orang Kelate, please please ajar aku! Haha! Sangat clueless here.

PS : Itu ke supervisornya?

MC : Haa yelaa!

PS : Encik, sini kejap. Budak ni enfon dia masuk dalam toilet. Ada cara pape tak nak sedot dari lobang tu?

Supervisor : Oh. Hari itu baru ada mesyuarat, kalau perempuan punya toilet, kami tak dibenarkan untuk masuk dan vacuum lubang dia. Yang lelaki boleh... *loghat endon*

PS : Ish nonsense ape pulak? Takkan tak boleh. Suruh lah sume wanita dalam tu keluar dan orang² encik masuklah dan vacuum.

Nadee : Saya boleh tolong halaukan dan jaga pintu..

Supervisor : *talking rubbish*

PS : Ape yang tak boleh nye ni? Memang la da rosak handphone tu tapi yang penting, nak simcard dan memory card handphone je.

Supervisor : Memang kami tak boleh buat pape. Blablabla~

So aku, kawan² aku and PS with wife dia [Makcik Singapore-ian (MS)] beredar dari toilet dengan muke nak carik pasal punyalah. Hehe. Best oh ada grown up back up. Satisfied.

PS : Ape ke patot dorang cakap macam tu. Nampak sangat malas nak buat kerja. Panas betol tengok tadi.

Nadee : Huhu. Tau takpe pakcik..

MS : Kalau pakcik ni yg kena, habislaa dorang tadi.. Hehe..

Nadee & Ziqa & Najwa & Bal : Hehehehehehe... [itu je yg kita mampu wehh]

PS : Kalau dekat Singapore, takde nye mcm ni. Cakap je, dia terus buat taw.

Nadee : Yeah, I’m sure. Hee..

PS : MACAM MANALAH NEGARA MELAYU NAK MAJU NI?! SEMUA BENDA MALAS! Senang je pun nak buat vacuum tu. Sekejap da siap. Kalau bole seluk, korek ja dalam lubang tu..

Nadee : *muke horrified* Erk. Lubang tu dalam laa pakcik..

PS : Hoho okay,*smile faced* Haa adeq² pergi laa carik management ofis k?

Nadee : Thanks pakcik. ;)

............................................................................................................

Pastu kita semua pergi makan dekat Secret Recipe after semua yang terjadi. Eh, minus PS and MS lah kan. :D Dekat SR, jumpa pulak Juih. Dia yang serve kami. Hehe. Nampak matang budak tu! Pastu kita ambil² gambar. Juih pulak kutuk². Dia siap cakap “Nampak sangat tak pernah makan sini.hehe”. Or something like that lah. Aku pun tak dengar sangat. Makan dan borak kotor [ehem.rahsia kita berempat sahaja! :P or maybe it wont be that rahsia afta this.siap korang!hahahaha aq masuk kan video tuh haaaa! :D] Then dah pukul 4 petang. Semua dah kena balik. Ziqa jalan kaki balik rumah. Tak aci lah rumah walking distance. Grr. :P Najwa balik naik bas walupun rumah agak dekat. Aku and Bal naik teksi. Not that because kami loaded. It’s ‘coz tak tahu nak ambil bas apa.


taken oleh Juih ! :D

Before balik, singgah dekat Infe Centre again untuk rasa puas yang we did all we can. Ada a guy pulak jaga. So tanya punya tanya, he said the same damn jawapan yang diberi oleh kakak yang jaga before him. Bal and Najwa dah bebel² bila dengar that guy cakap macam tu. Then bila dah jauh sikit, dia panggil kita balik dan suruh aku isi satu form hilang barang so that kalau dia dapat balik hand phone tu, dia boleh contact aku. Najwa suruh letak number dia jugak so kalau nanti dia call, boleh dia tolong fetchkan. Thanks babe! :’)


borang keramat :') Insyallah dapat balik

Naik teksi uncle cina untuk balik. Masa dah gerak, dia boleh pulak ambil distance yang jauh. Padahal ada jalan lagi dekat. And he kept looking at the taxi meter! He also drove veryyyyyyyyy slowwwwwwwwwwww! Macam hape je! Aku dengan Bal dekat belakang dah rasa nak maki hamun. Nak cakap tapi serba salah since the uncle looks old yang macam bodoh² and takut kena tinggal tepi jalan. So all the way tu, the uncle laju sikit, took a peek at the meter, laju sikit, slows down... All the way macam itu! Syaitonnn! Telan duit betul. Arrived safely at home. Hujan starts turun. What a way to end a day.


JANGAN NAIK TEKSI NI !!

Tengah menaip ni, agak sedih, rasa kehilangan. I miss my handphone!


It was my first and a birthday gift from mama. I’m sorry ma. Dah tak boleh nak texting and calling lagi. Dah tak boleh dengar lagu Jar Of Hearts by Christina Perri bila rasa nak melalak. Tak boleh bangun pagi dengan lagu I’ll Be In The Sky by B.o.B. Dah tak boleh bangun dengan alarm yang selalu kejut aku. *sigh*




P/S : Jangan bawak masuk handphone dalam toilet. Don’t learn it the HARD WAY like I did!

PP/S : I enjoyed this day sooo much guys! [apart from losing my phone] Thanks for the laughters! Thanks for making me feel better! Thanks for helping me out with those people! Just thanks all I can say! ;) Love you all damn much! <3



You Might Also Like

6 comments

  1. ooohhhooo!!!!aq gumbira... ^_^
    nanti tgk citer "$#@*&&%$#@" lagi tau!!!! BAHAHAHAHAHA!!!
    pasalur fon,ta tau nak komen pew.... :( wei,asal pic makanan tanak mskkan...mahal gambo tu bebbb....
    dan kpd sesape...JGN NAEK TEKSI TU!!!!HHOOOOOOOOOOOO!!!

    anyway...sgt best ari ni...plus balek rmh aq tgk abah kelam kabut masak dah dkt kol 5 tak lunch lg...sian abah...akhirnye aq gak yg masakkan...n tetido smpi maghrib....Ya Rabbi...nak jd pew anak dara ooiii..!!!

    ReplyDelete
  2. hehe saya gumbira juga awak oiii ! lol wajib laa tengok creta tuh ja ! hehehe psal MY phone , xpe , lupe an laa :'( gambo makanan masuk fb lerr kak ! hehe yup ! boikot itu teksi !! :P

    alaa cyan daddy kamu ! dan teruk nye kau ! hahahahaha

    ReplyDelete
  3. hahahaha..sorry lar babe.tapi kite mmg xley tahan time awk ckp 'supervisor tandas'..it's sooo offending but funnnyyy.
    owh.i hope our dirty little secret at secret won't spill.for the sake of the four of us b4 someone sign us up into rehab for being addicted to *toooot**
    btw,again,sorry for ur lost.but i have a really nice time.
    LUV YA!

    ReplyDelete
  4. hahahaha and its not my intention to offend her LOL and yes , it was funny tengok muke mkcik tuh terkulat :P

    HAHA trust me ! our rahsia will spill ! :D

    yeahh , sad gila bab nih :'( aduhh rasa kosong dalam hati <3 uhuk

    nice time ? back at ya sis ! muahhhh ! loveyoutoo! :'D

    ReplyDelete
  5. sorry lambat join korang!damn trojan!nadee!nice blog!agak2 lau ade owg tgh cangkong,mau tak t'loncat dengar hp kaw melalak!hahah!weyh,have fun gile ari tuh!foursome!ziqa,nadee,bal!u guys r the best!!!!kawan sampai mati!

    ReplyDelete
  6. eh lu ade blog dear ? hebat wow ! alaa xpe late hahaha , thank u ! i tried my best hee :) HAHAHAHAHA best a ek , hndphne aq blaja scare ppl yayy same mcm aq :D hahaha me too n i bet them too ! yeah sampai surgaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ! hehehehe

    ReplyDelete

Leave the message after the beep.