Double Delite :D


muka muka mintak tapak! :)
hehe so sad satu lagi bestfriend aku kat tijb ni datang lambat [sitino sakinah]


FIRST :

Hey, result SPM bagi calon-calon SPM 2010 semalam dah keluar. Alhamdulillah.. Apa yang aku dapat menepati target mama aku. But apa yang di target tu, tidak ditawarkan hadiah oleh beliau. So, Rm5000 or RM1000 tidak aku dapat. LG Choc idaman aku pun tidak dapat dibeli. :'(

babe, it's my long live dream untuk pakai this phone!


But hey, ALHAMDULILLAH result aku macam ni! Kira fortunate lah kan. THE BEST PART IS THAT I GOT B+ for my ADDITIONAL MATHEMATICS. Padahal since form 4, aku TAK PERNAH LULUS that subject. Aku nak sangat ucapkan thanks tak terhingga kepada semua bestfriends aku di TIJB and SIGS and Sekolah Sains Mersing yang teramat lah bijak dari aku yang always bagi aku semangat untuk belajar dan juga tunjuk ajar! :') Kepada cikgu² juga, terima kasihlah selama ini mengherdik aku yang tak masuk di ajar ni.

SECOND :

Two days before that, aku lulus test JPJ aku., after dua kali fail. Aku dah boleh bawak kereta! Alhamdulillah juga! I can't say that enough! Yayy! Anybody sedang mencari driver? Anyone? :D

p/s : everything went smoothly. thanks Allah!




Azab Ilahi

Setiap kali pukul 7 malam, akan aku bukak channel 180 dan setiap kali tu jugak lah lagu ni akan keluar. Syahdu saja suara mereka. Bait-bait lirik dia juga menyentuh kalbu. Ada jugak lagu Hafiz Hamidun yang dia nyanyi dwi bahasa tapi tak dapat pulak carik di YouTube. Takpelah, lupakan.




Lapangkanlah hatimu dalam musibah

Dan bersabarlah di jalan Allah
Jangan hanya memeluk dunia fana
Yang bersalut dengan dosa

Ingat azab neraka
Akan mengejarmu saat kau mati
Jadi jujurlah harungi hidup ini
Jauhi azab ilahi

Chorus:
Bersyukurlah selalu
Dan jangan ragu
Nescaya jauh azabmu


Aku Nadilah lahh

Dah hari kedua aku berada di Port Dickson, Negeri Sembilan. Staying at The Legend Water Chalets punya hotel. Hmm, I don't think its a resort laa Miftah. Its just a hotel. Waking up dengan gegaran dari mama ajak breakfast dan dengan malasnya decline. So now aku menyesal. Perut dah masuk angin. AKU LAPAR!!


Banyaak betul benda terjadi kalau aku gastrik sebab tak sarapan. First, handphone masuk jamban sebab asyik membuang. Second, nak pitam time kerja. You never learned your lesson kan Nadilah! Dah lah, malas nak cakap dengan orang telinga kuali ni.


Jom Kecoh 2011

WARNING : This is going to be those kind of tale that might bore you. It's full of little detail that I bother to write 'cos again, it is for my future reference. If you love yourself and not wanting to be a puddle of gooey air liur basi, turn away from this page, thank you.


Heck yeah I went to Jom Heboh yesterday and the day before but here this out. I went there as a promoter and NOT as a jolly good buyer! My very first time tuuu jejak kan kaki ke Jom Heboh and I'm proud with myself! Hahaha.

A week prior to the week, Fiona yang ajak aku untuk kerja di situ since her sister and herself pernah buat promote² ni and Fiona jugak pernah promote tuala wanita yang jenama dia aku tak boleh sebut sebab nanti kiranya aku promote jenama tu FOC and I wouldn't want that. Aku nak duiiiiiitt! :P

So dengan sepantas kilat aku agree untuk jadi promoter Nestle [itu yang si fyon bg taw lah.just nestle.but wat sort of product,aku pun tak taw]. Yang aku nak dengar was she said we will get RM80 per day and at the end of the weekend, I would be RM160 richer or so I thought. Hooray! :D

On the first day, Saturday, 12th March 2011, I wore a short sleeved shirt and dalam aku pakai inner lah kan so bila dapat T-shirt yang di beri oleh tuan besar a.k.a boss, boleh lah aku bukak luar saja. But unfortunately, all the promoters tak dibekalkan baju langsung. Pakai baju sendiri² which is sucks but whatever lah. Asal aku dapat gaji, I won't complain. *wink* Sebelum keluar rumah, aku manage untuk telan sekeping cheese untuk alas perut since aku tak boleh nak telan apa² pun. Papa drop aku dekat Festive Street Mall or should I say, rangkanya.

Met up with Fyon and her momma yang jugak bekerja bersama kami. But si adik manis, Fify, tak dapat kerja dengan kami semua 'cos she was admitted in hospital last Khamis and was not allowed by big boss a.k.a her momma untuk ikut serta mencari duit. Pergi dekat gerai Nestle, aku quite surprised lah sebab the set up was, pardon me, not that great. Aku fikir gigantic display of the stuff that we gonna sell and a big place to work with. But it is not. It's just a simple little gerai or you can call it a booth. Which ever pun, it still doesn't change the fact that it was kecik.

here is what it looked like at the end of the first day. we sold out on 10 p.m. or so. Yayyieee! :) heh, kecik je kan tempat dye?

Walaupun tempat dia kecik, erk, okay okay, I'll drop the kecik thingy, the place or the boss himself [aku act tak taw pun which one boss,mind you] buat aku, Fyon, her momma and other promoter worked our ass off. Baru saja datang, dah suruh kami berdua untuk angkut beg² berisikan Nestle Bliss and Yogurt and jual kannya kepada passed by-ers.

inilah the stuff yang aku dok angkut kehulu kehilir dalam beg yang cantik untuk dijualkan kepada orang ramai dengan harga RM10 per beg hee.

Masa rehat, jalan depan booth Hotlink, ada mini concert and Tomok tengah nyanyi that time. Sedih gila tak dapat jumpa any artis pun by the way. Nurul Ajai and mentee dia adalah depan gerai aku but tak rasa apa² pun. Aku nak Tomok! Sobs.


tu tomok atas pentas tuuuuuu


By the end of the day, tangan aku rasa nak putus, literally. Kaki aku dah macam jell-o and aku rasa aku boleh collapse any minute. Muka berbelang-belang toksah cerita lah. Buka saja cermin mata, memang macam aku pakai goggle invisible. Haha.


sempat bergambo without looking tired. me, fify and fyon before going home :)
time ni aku busuk gila dah! :(

Balik rumah, lepas solat isyak [masa rukuk dan sujud,terasa seperti orang tua.berkriuk kriuk tulang], mintak tolong mama urut tangan yang rasa nak putus tu. Muscle aku berdenyut-denyut gila kot. Dah landing atas katil sebelah mama but still tak depat tidur sebab layan mama tengok movie si Fasha Sandha berlakon jadi gila lepas kena cerai talak tiga. Lepas habis baru aku lari masuk bilik aku supaya aku dapat lelap and that time, jam dah tunjuk pukul 12 malam. Terbaik lah. Aku baru ingat nak tidur awal. Peh menyesal tengok Fasha. ~.~ Boo Fasha!

Pagi esoknya, roll out of bed since tak boleh bangun dengan seperti biasa. Bila dah tergolek atas lantai, baru diri and masuk toilet. Hehehe dah macam gajah gemuk or memang gajah gemuk ek? :P

Before pergi kerja, aku stretch yang macam nak warm up kan badan before senam tu, then aku rasa badan aku dah alligne macam selalu. Thank goodness. Tangan and tengkuk dah kena lumur dengan Yoko² sampai panas nak mampuih badan aku. Bila sampai Danga Bay, aku dikehendaki untuk packing kan all the Nestle Bliss dalam beg² dan aku buat dengan berdiri for an hour. Pinggang rasa macam nak patah. Nestle Bliss di rendam dalam air yang berais so wajiblah sejuk kan tangan aku. Yang bestnya, badan aku panas sebab Yoko² dan tangan pulak beku sebab rendam dalam air ais. A great combination... Not! Oink!

Macam² ragam customer aku jumpa. Yang tua teramat sangat bergigi satu ada, yang cerewet nak air perisa itu dan ini ada, yang couple berpegangan tangan tak boleh lepas ada, yang orang indon ada, yang Singaporean ada, yang alone ada, yang bergroup ada, almost semua lah kot aku dah jumpa. But satu saja aku nak cakap, manusia yang aku berdeal semua, tersangatlah beradab. Bila aku cakap thanks and senyum, mereka akan reply the same thing. Hooray to the world! Ahaa xD

Ada jugak yang tak syoknya happened while we are selling. First, ada budak remaja perempuan MELAYU mencoba untuk mencuri satu beg yang kita jual time aku tengah deal dengan orang dan Fyon yang panggil aku "nadee²!budak tu curik!" and I'm like huh? What? But tetiba that girl pulangkanlah balik beg tu and muttering something under her breath. Disgraceful. Then, about 20 minutes later, after giving back change to a young couple, aku nampak this little Indian boy walked off from the table where I was selling with the beg. And aku tanya young couple tu "eh budak tu belom bayar kan?" mereka jawab "erk.ntah ek.macam belom.hehehe dye ingat free kot". So aku pergi ke arah budak tadi jalan and pusing kiri kanan, tapi dia dah hilang. Bila aku dah tak busy sangat, aku nampak an Indian couple with the same little Indian boy, drinking away Nestle Bliss right next to our counter. Nice lah budak! :) I also knew that someone gave a FAKE hundred ringgit bill to one of us and got away with real change of money and yummy cool yogurt drinks. Tabik spring!

Jom Heboh also attracts the silence. What I mean is, orang² bisu. Three young males, a Malay and two Chinese which one of them is super cute! *drool* LOL. They used sign language to each other debating on what flavour to choose maybe, a metre away from me and I saw them. The super cute Chinese smile at me as if saying "hehehe.just bare with us okay." So when they turn up at the counter, I noticed that the mute Malay guy wore a shirt said 'APA TENGOK²? KALAU SUKA, CAKAP SUKA!' and I almost laughed out loud dan also aku nudge si Fyon untuk tengok budak tu. Huhu. I helped them through choosing what kind of flavour they want but sadly, I forgot to ask for the super cute one for his facebook. Bummer. Does anyone of you know him? Ugh, I know, it's a loss cause.

On 6 p.m sharp, we sold our last beg. But still some of the buyers hang at our little stall hoping that ada lagi. Sorry. :) The smiley big boss clap hands menandakan dah berjaya dan diikuti oleh kami² semua. Perasaan dah end tu bercampur baur. Happy yang amat and sad jugak sebab after this tak boleh nak kerja. Back to Nadee, stayed home teen. Heee.

Before balik, they insisted on taking a picture of all of us. Nasib baik aku bawak my trusty camera.

here we go. this is all of us. 5 UTM-ers, 2 budak comel, 3 woman, and others yang tulen Nestle people. <3>

Before the promoters pulang, abang berambut merah atas tu menghulurkan RM180 seorang. Ehem ehem. Moneyyyyy! I likeeee! Cium sikit bau duit. Hihihi [erk.ini gelak gedik]. Extra RM20 from yang dijanjikan. Jolly good! After that, ingatkan nak lepak until 8 p.m. with Fyon and her momma, enjoyed ourselves dekat Jom Heboh tu, tapi bila jalan sana sini, almost semua gerai dah tutup except for Jacker's which penuh dengan orang berebut beli itu dan ini. Memang gila. So akhirnya balik awal, lagi pun kaki dah melecet. That's it I guess. That's my story.




p/s : i am fortunate dilahirkan di bumi malaysia, nak sembahyang memang takde question from the big boss or anyone for the matter :) saya sayang malaysia bro!

pp/s : thanks Fyon and Fify sebab ajak kite ! muahh muahh :D

ppp/s : more photos on www.facebook.com/nadilah :)


Be Strong You !


My one and only Makngah, now dah uzur sangat.

My cousin posted on her facebook saying that...


"Salam all,mak dah end stage,cancer has spread al over,dr cnt do anything, new growth at tumy area,air kuning stil being drained out..now cirit..mulut kering,kaki bengkak..bed riden.pls pray that she gets comfortable n lessen her pain.amin (dari abg la).....
now i'm in room 451.....makngah nampak penat...N tak larat cakap pun...juz angguk n geleng... sama2 kita doakan makngah...."


Walhal baru sahaja semalam kami satu keluarga lawat Makngah di Sime Darby Medical Centre Subang Jaya which also was known as Subang Jaya Medical Centre. Masa time kami datang, Makngah tengah menyuap nasi lemak dan aku tengok banyak makanan atas meja [sebab the day before, Makngah ade cakap nak makan ini dan itu. i guess that's why ade makanan banyak jenis]. Every suapan Makngah slow saja like she's trying to savour every bite. Angah aku dah bisik cakap "sedihnye mok, tengok makngah.nak nangissss".

Aku alihkan pandangan sebab aku tahu aku akan menangis then and there kalau aku kept on tengok sebab aku ada baca somewhere suruh kita put on our brave and happy face supaya the sick tak lebih sakit or something like thatlah.

Makngah ada jugak minta tambahkan sambal dan telur dalam nasi. Papa berbual dengan Makngah and she just angguk. Time papa duduk tepi katil Makngah, aku rasa sebak. Dan otak aku melayang. Macam mana kalau atas katil tu is my dad? :'(

look at her. all skins and bones :(

Kemudian kami semua berbual dengan Pakngah kerana tak mahu ganggu Makngah enjoying her meal. Then Pakngah bagi tahu that after this the nurses nak mandikan dan ambilkan air sembahyang untuk Makngah so kami pun salam dan cium Makngah and said bye². Makngah jokingly said "thank you datang.thankyouthankyouthankyou!!" laju². Kami semua tergelak dan Makngah pun tersenyum dan aku tengok papa paling happy tengok kakak dia senyum.

Doakan makcik aku ya? Semoga kurang kesakitannya. :')

p/s : makngah before this ada pesan dekat aku , "adik, ingat, benda tu jangan pernah tanggal okay?" sambil tangan dye tunjuk tudung aku . may Allah bless you makngah !


Working Class Hero :)

Haa since aku tak tahu nak coret apa atas screen putih ni, marilah aku jawab tag daripada si comel yang rajin tag aku.

Answer the questions with the title of the song on your music player. Guna shuffle modelah. Senang kan?

1. if someone says 'is this okay?' you'll answer :
- Here By Me

2. how would you describe yourself?
- It's Not My Time

3. what do you like in a guy/girl?
- Let Me Go ~.~ haha

4. how do you feel today?
- Unbreak My Heart HAHAHAHA

5. what is your life purpose?
- Boys And Girls . bhahaha ini terbaik! :P

6. what is your motto?
- Nobody's Home

7. what do your friends think about you?
- There She Goes

8. what do you think of your parents?
- Bright Lights

9. what do you think about very often?
- Fiona . wakaka ! ape seh ? hang tak yah nak bangga yeah fyon ! ~.~

10. what is 2+2?
- Love etc.
11. what do you think of your friends?
- I Will Be

12. what do you think of the person you like?
- Wherever I May Roam

13. what is your life story?
- Big Girls Don't Cry

14. what do you want to be when you grow up?
- Bunga Emas . hehehe yeah right!

15. what do you think when you see the person you like?
- Don't Matter

16. what will you dance at your wedding?
- Shiver

17. what will they play at your funeral?
- What A Wonderful World

18. what is your biggest fear?
- The Climb

19. what is your biggest secret?
- More Than Words

20. what will you post this as?
- Working Class Hero