Tesco? hell no

10:07 PM


Tadi after pergi wedding of the day singgah sekejap dekat Tesco Extra, Plentong. Shopping barang dapurlah juga kiranya. Aku, Along dan Mama bertiga sahaja yang pergi. Kalau aku dan Along ikut shopping barang dapur, memang habis kami tibai semua barang yang nampak nyummy! Haha.

So
, jalan² cari sayur²an, susu coklat, minyak masak etc. Sampai di sebelah rak Quacker Quakes Chocolate Drink [alahh , yg iklan tulun mak kat dpur amek brang kat tmpat tnggi kunun ue. wateva ;p], Along cakap "ameklah, mcm sdap ja. pekat je mcm". Aku pula "ehh , maybe kut. owrite" sambil tangan mencapai sepacket bendalahtu. Tengok harga, its stated that it's RM12.99.

Sudah lengkap beli semua yang dimahukan, pergi ke cashier for check out. Done. Check resit, Quakes berharga RM14.99 [heh. xbole jd. rm2 bole gne tok topup tauk. penipu tul]. Aku pergi ke tempat Quakes tadi untuk second check. [yuppp! rm12.99] Lepas itu, Customer Service untuk argue. Then, pekerja di situ cakap "kejap, saya check". Tunggu about 15 minutes. Pekerja india itu datang semula dan bagi satu tanda harga yang kononya di tampal di tempat aku ambil yang menunjukkan harga RM14.99 [taik unta dye larh! ckp da larh mke mcm taik. prangai mmg taik. dasar taik]. Geram gila aku. Dia siap boleh cakap "kalau xnk. refund je lah" [ish minah ni. sdap ko ja. pas2 abg aku kata, amek ja. fine. aku akn mnum ayer ue smpai RM14.99 mama aku worth. aku jd besar dan besar supaya boleh tulun mama aku amek brang kat tmpat tnggi. kekeke]

Tesco, have it your way. Dosa kau tanggung ok?

You Might Also Like

6 comments

  1. Gua nak jemput lu makan kenduri kat blog gua.
    Ikut baca doa lagi bagus.

    Kalo nak follow pun takpa.

    Blog gua tu dh tak seimbang,ramai dah berat ke belah punk.

    ReplyDelete
  2. sabar je la..

    huhu~ tapi tu dah kira mengaburi mata para pengguna..

    kira menipu la tuh.. bleh gak wat aduan kat persatuan penggunakan untuk amik tindakan..


    anyway dulu penah la nak boikot tesco.. tapi pas isu kat gaza tu dah reda.. pg je cam biasa.. hahahaha..


    tesco - singkatan tessa cohen.. seorang yahudi, pemilik tesco.. isteri kepada hartawan yahudi terkemuka.. n time isu gaza tu hangat diperkatakan.. ada desas desus kata syarikat ni sumbang duit untuk peperangan tu pd bangsa2 dia..

    for your info la..

    huhu~

    (^_^)V

    ReplyDelete
  3. haha!
    yeah, at first memang mahu buat aduan di sana [incase u donno. my dad is setiausaha 4 bahagian negeri johor. hehii].
    Tetapi terasa macam tidak 100% mahu ketika itu [dats mama ckp lah. kenapa tah. padahal da nk g da. slamat lingkup whai tesco. haha]

    abang adie ini memang cakap tidak serupa bikin ;p

    oh, info baru untuk hari ini.
    syabas abang adie!
    haha

    ReplyDelete
  4. hahahah pegii saman tescoo;p blubleeblee

    ReplyDelete
  5. i will i will picca!
    one day.
    tesco, just wait

    ReplyDelete

Leave the message after the beep.